Kategorier: Opskrifter & råvarer - Årstidens råvarer

En lagkage med hjemmebagte bunde, friske jordbær, flødeskum og sprød pistacie-krokant – perfekt til hyggelige stunder ...
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "Recipe", "name": "Jordbærlagkage med hjemmebagte bunde og sprød pistacie-krokant", "description": "Opskrift på klassisk jordbærlagkage med friske bær, flødeskum, jordbærmos og karamelliseret pistacie-krokant.", "image": "https://www.kvindeguiden.dk/path/to/jordbaerlagkage.jpg", "author": { "@type": "Organization", "name": "KvindeGuiden.dk" }, "publisher": { "@type": "Organization", "name": "KvindeGuiden.dk", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "https://www.kvindeguiden.dk/path/to/logo.png" } }, "datePublished": "2025-07-04", "dateModified": "2025-07-04", "recipeIngredient": [ "3 hjemmebagte lagkagebunde", "500 g jordbær", "4 dl piskefløde", "200 g jordbærmos", "Pistacie-krokant" ], "recipeInstructions": [ "Læg første lagkagebund på fadet og fordel jordbærmos, skiver af jordbær og pistacie-krokant.", "Fordel flødeskum i jævnt lag. Gentag med anden bund.", "Læg øverste bund og dekorér med flødeskum, jordbær og krokant.", "Drys evt. med florsukker." ] }
Det skal du bruge:
- 3 hjemmebagte lagkagebunde (se opskrift nedenfor)
- 500 g jordbær
- 4 dl piskefløde
- 200 g jordbærmos (Se: hjemmelavet jordbærmos)
- Pistacie-krokant (se opskrift nedenfor)
Sådan samler du lagkagen:
- Læg en lagkagebund på et fad.
- Fordel jordbærmos, derefter jordbær i skiver og drys pistacie-krokant over.
- Fordel et jævnt lag flødeskum ud til lagkagebundens kant.
- Læg næste lagkagebund og gentag med jordbærmos, jordbær, krokant og flødeskum.
- Læg sidste lagkagebund og dekorér med flødeskum, friske jordbær og pistacie-krokant. Brug evt. en hjemmelavet sprøjtepose til flødeskummet.
- Drys evt. med lidt florsukker før servering.
Opskrift: Hjemmebagte lagkagebunde:
- Kan evt. bages dagen før
Ingredienser
- 4 æg
- 175 g sukker
- 70 g hvedemel
- 30 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver ned i massen og vend det forsigtigt i.
- Hæld dejen i en smurt springform.
- Bag ved 175 grader på nederste rille i 30–35 minutter.
- Lad kagen køle helt af.
- Skær kanten fri og del kagen i tre bunde med en savtakket kniv.
Opskrift: Pistacie-krokant
Ingredienser:
- 200 g sukker
- 100 g usaltede pistaciekerner
Sådan gør du:
- Smelt sukkeret til gylden karamel.
- Rør pistacienødder i og rist kort.
- Hæld karamellen ud på bagepapir og lad den køle helt af.
- Hak den sprøde krokant groft med en savtakket kniv.