Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg 

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi en populær forårsret, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

4 personer

Hollandaise

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl hvidvin
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 1 laurbærblad
  • 4 æggeblommer
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 250 g smør
  • Salt
  • Evt. lidt hvid peber

Tilberedning:

  • Pil løg og hvidløg og skær løget i kvarter.
  • Kom løg, hvidløg, hvidvin, eddike og laurbærblad i en gryde. Lad det koge i 10-12 minutter og lad derefter essensen stå og trække i 20 minutter.
  • Bland æggeblommer og citronsaft i en gryde med lidt af essensen, her bestemmer du selv smagsstyrke, jo mere du kommer i, jo mere sur bliver den. Prøv med ½ dl essens.
  • Smelt smørret i en anden gryde.
  • Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne under konstant omrøring.
  • Pisk grundigt over lav varme.
  • Varm saucen op, indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
  • Smag til med salt og evt. peber.

Pocheret æg

Ingredienser

  • 4 store æg
  • 3 l vand
  • 5 dl eddike
  • 2 l koldt vand

Tilberedning

  • Slå æggene ud i hver sin skål.
  • Kom vand og eddike i en gryde. Kog op. Bring vandet i bevægelse og hæld forsigtigt ægget ned i vandet. Lad det pochere 3-4 minutter.
  • Pocher 1-2 æg ad gangen. Vandet må ikke koge, imens ægget pocherer.
  • Tag ægget op af vandet med en hulske, læg det øjeblikkeligt i iskoldt vand for at standse kogningen.

Hvide asparges

Ingredienser

  • 8 asparges
  • 200 g lakserogn
  • Karse til pynt
  • Frisésalat til pynt

Tilberedning

  • Skræl aspargesene fra top mod bund. Knæk de nederste 2 cm af bunden.
  • Gril aspargesene på en grillpande i 2-3 minutter ved høj varme.
  • Server med hollandaise, pocheret æg og pynt med rogn, karse og frisésalat.
Opskrift: Lagkage med karamelliseret pistacie og jordbær
Opskrifter & råvarer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum.

Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Nye jordbæropskrifter
Opskrifter & råvarer
Nye dejlige jordbæropskrifter – med et twist 

Solmodne jordbær hører sommeren til – men vidste du, at de også smager fantastisk med balsamico, pesto eller mørk chokolade? I denne samling finder du både klassikere og overraskelser: Jordbærsalat med pecannødder, hjemmelavet flødeis, strawberry daiquiri og små kager, du kan lave uden ovn.

Uanset…

Læs mere
Nem opskrift på sund ispind med ananas
Opskrifter & råvarer
Michelles Københavnerstang med fløde og ananas 

Københavnerstangen er for mange et smagsbillede på sommer, barndom og begejstringen ved en is på en varm dag – og nu kan du nyde den med god samvittighed!

I sin bog 'Sund is' har Michelle Kristensen nemlig gentænkt den klassiske Københavnerstang i en ny og sundere udgave, hvor både smag,…

Læs mere
Nem og sund opskrift med tun
Opskrifter & råvarer
Tun i krydderurter – med citron, grøntsager og grøn samvittighed 

Tun er en elsket spise verden over - fast, fyldig og mild i smagen. Men tun er også en fisk, vi bør nyde med respekt for havet. Ikke alle tunarter er fanget under bæredygtige forhold, og det kan være svært som forbruger at vide, hvilken tun man skal vælge.

I denne opskrift, udarbejdet af Landbrug &…

Læs mere
 Jordbærtærte uden ovn med kiksebund, flødecreme og friske jordbær
Opskrifter & råvarer
Sommerens sødeste jordbærtærte – uden ovn!  

Der er noget ganske særligt over desserter, der ikke kræver ovn – især når resultatet er så delikat og smukt som denne tærte. Her får du en uimodståelig opskrift på jordbærtærte, der samler alt det, vi elsker ved sommerens søde øjeblikke: friske bær, cremet fyld og sprød bund – uden at du behøver at…

Læs mere
Cheesecake uden mælkeprodukter
Opskrifter & råvarer
Jordbær mælkefri 'cheese'-cake med mandelbund  

Cheesecake er en dessert med stolte rødder – oprindeligt nævnt i græske skrifter for over 2.000 år siden og siden raffineret gennem europæiske og amerikanske køkkentraditioner.

I dag findes den i utallige variationer, og denne version skiller sig særligt ud: En delikat, mælkefri 'cheese'-cake,…

Læs mere
Sprøde hjemmelavede fiber-knækbrød med grøntsager, nødder og hørfrø
Opskrifter & råvarer
Anette Harbechs lækre hjemmebagte fiber-knækbrød 

Når knækbrød både er sprøde, sunde og smagfulde, er de svære at modstå – især når de tilmed er lavet af gode, nærende ingredienser. Denne opskrift er skabt af Anette Harbech Olesen, som gennem mere end 20 år har arbejdet med mad og sundhed og står bag universet Madforlivet.com. Her deler hun sin…

Læs mere
Guide til hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald! 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk.

Her får du tips og opskrift på koncentreret hyldeblomstsaft.

Læs mere
Hyldeblomst og naturmedicin
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^