Kategorier: Miljø - Årstidens råvarer

Hvor nogle lokale biavlere holder åbent hus, inviterer Danmarks Biavlerforening også til at fejre dagen hjemme. Med en bakke danske jordbær og et glas nyslynget honning, kan du skabe en lille, smagfuld sommerfest ...
Honning- & Jordbærdag 2025
Sådan fejrer du Honning- & Jordbærdag derhjemme
- Køb danske jordbær og lokalt produceret honning – gerne hos en gårdbutik eller biavler
- Servér dem sammen – gerne med lune croissanter, ost eller skyr
- Lav en lille honningsmagning: Sammenlign fx forårs- og sensommerhonning
Hvorfor honning og jordbær skal fejres
Jordbær og honning er ikke kun sommerens sødeste par. De er også symboler på lokal høstsæson, naturens egen rytme og bæredygtig produktion.
Jordbærrene hører til de første frugter, vi kan høste i den danske sommer. De kræver ingen lang transport eller kunstig modning, men får lov at modne i solen i den danske muld. Den søde honning er resultatet af biernes utrættelige arbejde – og hver dråbe bærer smagen af de blomster, bierne har besøgt.
Smagen af dansk midsommer
Her i juni har bierne hentet nektar fra blomstrende rapsmarker, hvilket giver nyslynget honning en særlig lys og mild smag – perfekt til sommerens røde jordbær.
Senere på sæsonen skifter smagen karakter. Når bierne samler nektar fra blomster i haver, hegn og skovbryn, bliver honningen mørkere og mere intens. Faktisk lidt som vin afspejler drue og område, afspejler honning sit landskab og sin årstid.
Vil du opleve honningens nuancer og høre mere om biernes fascinerende verden, så læg vejen forbi en lokal biavler. Her venter en særlig oplevelse – og ofte mulighed for både smagsprøver og en snak om biernes forunderlige verden. Finde lokale biavlere via Danmarks Biavlerforening - Biavl.dk. Her opdateres løbende en oversigt over arrangementer og foreninger i hele landet.
Jordbær, honning og lune croissanter
Den friske honning er en delikatesse med en aromatisk sødme, der egner sig til både søde og salte retter. Den kan dryppes over yoghurt, frugt og bagværk, og nydes i te og saft, dressinger og marinader – eller ganske enkelt nydes på et stykke brød.
Prøv også de solmodne jordbær og nyslået honning med hjemmebagte lune og luftige croissanter. Uhmmmm!
Opskrift: Hjemmebagte croissanter