Hjemmelavet frugt- og bærmos i skål klar til servering

Super nem opskrift på hjemmelavet frugt- og bærmos med frosne bær og vanilje – perfekt til yoghurt og desserter ...

Super nem og alsidig hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Ingredienser

  • Korn fra 1 stang vanilje
  • 4 spsk sukker (mængden kan justeres efter smag)
  • 200 g frosne bær (optøede) – fx jordbær, hindbær eller blåbær. Friske bær, der er blevet lidt bløde, kan også bruges

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  2. Bland vaniljekornene grundigt med sukkeret i en lille gryde.
  3. Mos bærrene let med en gaffel og kom dem i gryden.
  4. Varm op under låg, og lad det småkoge i 5–7 minutter, til bærrene er møre og sukkeret opløst.
  5. Tag gryden af varmen og lad mosen køle lidt af.
  6. Blend til ønsket konsistens – grov eller fin.

Husk!

Frosne bær – herunder jordbær, blåbær og hindbær – bør altid koges i mindst 1 minut, før de bruges i retter, der ikke opvarmes yderligere. Det anbefales af sundhedsmyndighederne for at undgå virus som norovirus og hepatitis A.

Kog evt. en større portion og opbevar den i køleskabet i op til to dage.

Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 27. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november 

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet fransk nougat 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortensaften: En snigpremiere på julens smagsoplevelser 

Søndag, den 10. november, er det tid til at fejre Mortens Aften – en anledning til at samles om de første julelækkerier. Selvom traditionen de senere år er gledet lidt i baggrunden, er Mortensaften stadig en hyggelig mulighed for at mødes med familie og venner. Med denne aften kan du tage forskud på…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Smukt hvedebrød med vinblad 

Med et stort, flot vinblad kan du få det smukkeste, dekorerede hjemmebagte brød. Her får du opskriften på et koldhævet, luftigt og lækkert hvedebrød, som er skønt til suppen, salaten eller til at dyppe i dip eller tapenade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing 

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og den 12. oktober 2025 fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler 

Her får du opskriften på en simreret med asiatisk præg, hvor kål, peberfrugt og æbler tilberedes sammen med chili, kokosmælk og karry. Retten rummer både det mættende, det syrlige, det krydrede og det cremede - og egner sig særlig godt til sensommeren, når æblerne er i sæson.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kan man spise grønne tomater? 

Når kurven er fyldt med sensommerens røde, solmodne tomater, hænger der som regel klaser af grønne, umodne tomater tilbage. Og så melder spørgsmålene sig: Når de at skifte farve, før efteråret sætter ind? Kan man bruge de grønne tomater, som de er - eller må de ende på komposten?

Nej, heldigvis…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Banankage eller bananmuffins? 

Hvad gør man, når man står med tre overmodne bananer? Man bager da banankage!

Banankage er en klassiker, der både er nem at lave og en god måde at undgå madspild på. Den kan enten bages som en hel kage i en bradepande, som muffins til den hurtige snack – eller i den traditionelle version: I en…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^