Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Loppemarkeder
Italien: 4 store, stemningsfulde loppemarkeder i historiske rammer 

Loppemarkeder og vintagebutikker er populære i mange europæiske lande, og i takt med at der sættes mere og mere fokus på bæredygtighed og ansvarlige forbrugsmønstre ser trenden ikke ud til at aftage.

Ikke mindst i Italien er der gang i loppemarkederne, og her kan man gøre en god handel med…

Læs mere
Livsstilsmesser
Krimimessen 2024 

Krimimessen er en årlig festival der hylder og fejrer kriminallitteraturen og genren i alle dens afskygninger. Den bliver afholdt i FÆNGSLET i Horsens, og i år i weekenden den 16. – 17. marts.

Læs mere
Loppemarkeder
Hvor afholdes der loppemarkeder i 2024? Guide til årets loppemarkeder & bagagerumsmarkeder 

Hvor og hvornår afvikles loppemarkederne i 2024? Med foråret og sommerens oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Lige nu åbner loppemarkederne for bestilling af loppestande, men du skal være tidligt ude, for genbrug og bæredygtig livsstil, er mere populært end…

Læs mere
Livsstilsmesser
Livsstilsmesser 2024 

Årets livsstilsmesser på landets godser, slotte, klostre og haver, er forårets og sommerens store trækplastre. De smukke messer oser af romantisk sommerstemning og er de perfekte udflugtsmål i weekenden.

På messerne står udstillerne klar i deres boder med alt fra brugskunst, boligtekstiler,…

Læs mere
Forår
Tips til beskæring af roser 

Roser har godt af at blive beskåret og det giver dem liv og styrke. De fleste er bange for at skære for meget af rosen, og så kan opgaven pludselig synes mere kompliceret, end det egentlig er.

Generelt bør beskæring foregå i foråret, lige inden de nye skud begynder at spire. Det stimulerer rosens…

Læs mere
Forår
Stokroser: Så dine stokroser i marts  

Blandt blomster til den romantiske have hører naturligvis de imponerende stokroser, der blomstrer fra begyndelsen af juli og helt frem til slutningen af september. Den høje smukke plante hører oprindeligt hjemme under varmere himmelstrøg; Sydeuropa, Mellemøsten og den vestlige del af Kina, men har…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Årstidens råvarer
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^