Kategori: Opskrifter & råvarer

De sprøde knækbrød er lavet med nødder, mandler og revne grøntsager. De er glutenfri og mætter godt – helt uden tilsætningsstoffer! Foto: Anette Harbech Olesen
Anette Harbechs lækre hjemmebagte fiber-knækbrød
Fiber-knækbrødene er et godt eksempel: De er bagt med revne grøntsager, nødder, tørrede frugter og hørfrø – og resultatet er et knækbrød, der både mætter og smager. Perfekte som en sund snack, et mellemmåltid eller som base for ost, hummus eller andet grønt pålæg. Og så kan de tilmed udstikkes i små former – til børn, gæster eller bare for hyggens skyld.
Anettes mål er klart: At inspirere os alle til at tage vare på vores helbred med god mad, lavet af de bedste råvarer – og denne opskrift leverer netop dét.
Ingredienser:
- 150 g revne grønsager eller pulp fra din grønsagsaft
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 50 g valnødder
- 2 spsk. risklid eller Husk
- 50 g hele hørfrø
- 2 spsk tørrede økologiske brændenælder
- 4 udblødte abrikoser
- 4 udblødte svesker
- 1 æg
- Vand
- Ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du:
- Blend nødder og mandler til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hørfrø og vand/olie og blend. Hæld massen i en røreskål og bland de hele hørfrø i massen sammen med olie og eventuelt lidt vand.
- Massen bredes ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over massen og rul dejen flad med en kagerulle.
- Bag ved 200 grader i cirka 30 min.
- Skær pladen i passende knækbrøds- eller kiksestykker. Du kan også anvende dine forme fra julebagningen og udstikke små hjerteformede kiks.
- Køl dem af og opbevar i lufttæt kagedåse.
Server knækbrødene med humus eller ost som et lækkert mellemmåltid. Hvis knækbrødene bliver lidt bløde, kan de varmes 5 minutter i en 200 grader varm ovn lige før servering, så opnår de igen sprødhed.