Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2022: Top 10 dyreparker & akvarier

I skolernes efterårsferie venter der masser af dejlige oplevelser i landet zoologiske haver og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er havodder-uge på på Den Blå Planet, Europas største krokodille i Krokodille Zoo, giftige dyr fra hele verdenen i Giveskud Zoo og leopardkillinger i Ree Pars Safari.

 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Konkurrence
Seneste shopannoncer
Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Eden Outcast

Eden Outcast

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Indret med blå
Kategori: Diætist
Fedtstof

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer...

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer og smagsdannere.

Ordet ”fedtstof” er måske det mest udskældte i ernæringsdebatten gennem de sidste 10 år. Til tider har man nærmest fået det indtryk, at der kun kan være én grund til overvægt, og det er umådehold med fedtet. Men, som vi også før har været inde på i denne her spalte, så er der andre kalorie-koncentrerede fødeemner end de fedtholdige, nemlig det kulhydratrige (sukker, brød, pasta, ris m.m.).

Jeg vil nødigt fremføre argumentet, at ”noget fedtstof skal man jo have”, af den simple grund, at jeg endnu aldrig er stødt på fænomenet essentiel fedtsyre-mangel. Men sandt er det jo, at den menneskelige organisme faktisk har behov for at få tilført - om end meget små mængder af - fedtstof.
Hvad der tæller mere i vægttabssammenhæng er, at man ikke bare skal kunne holde sin kostplan – man skal også kunne holde den ud!

Vores filosofi er netop, at der skal jongleres med kalorierne på kryds og tværs. En mangfoldighed af smagsbilleder kan skabes indenfor den samme kalorieramme – og de behøver ikke at være aldeles fedt-barberede.

I et almindeligt dagskostforslag fra Kostkompagniet findes der to teskefulde fedtstof i aftensmåltidet, både til manden og til kvinden. Det giver 180 kalorier i alt, når man skaber en opskrift til to mennesker. For 180 kalorier kan man få en vis mængde af de kendte smagsdannere, som det kan ses af nedenstående liste.

Pesto: 35 gram
Ægte mayonnaise: 25 gram
Let mayonnaise: 35 gram
Helt let mayonnaise (f.eks. 5%): 140 gram*
Enhver olie: 20 gram
Margarine 25 gram
Smør: 25 gram
Minarine: 45 gram
Avocado: 90 gram
Nødder: 25 gram
Solsikkekerner: 25 gram
Sesamfrø: 30 gram
Hørfrø: 35 gram
Piskefløde: 0,5 dl
Fløde 13: 1,2 dl
Sødmælk: 2,8 dl
Cremefraiche 38: 0,5 dl
Cremefraiche 18: 0,9 dl
Cheasy fraiche 9%: 1,6 dl

Det ser naturligvis meget ”diæt-agtigt” ud, når der oplyses hvilket eksakt antal gram, der netop svarer til de 180 kalorier, i stedet for de mere venlige husholdningsmål (teskeer osv.). Problemet er bare, at med disse højkoncentrerede fødeemner bliver nøjagtigheden hurtigt alt for lille. Generelt kan man regne med, at en teske af noget som er flydende vejer 5 gram, mens noget der er fast ligger på 7 gram pr teske. Men der er undtagelser, både på grund af forskellighed hvad angår vægtfylde, men også fordi at nogle fødeemner har fysiske egenskaber, der gør at det ikke kan pakkes tæt.

Eksempelvis hakkede nødder, det vil betyde en hel del hvor finthakkede de nu er, for hvor meget en spiseskefuld kan rumme.

Når alt tages i betragtning, må man konkludere, at det faktisk er vanskeligt at undvære en ordentlig vægt. (Én som kan se forskel på 5 og 10 gram).

Vores metode til at lave kostplaner er ikke at fiksere f.eks. kalorier fra fedt på et bestemt niveau.

Der gælder kun et princip: det samlede antal af kalorier har et loft. Ombytningslisten kan bruges som et redskab, hvis man selv vil danne nye opskrifter ud fra de tidligere opskrifter.

Miljø
Nordisk indretning
Shop: Smykkegaver
Kategori: Diætist
Fedtstof

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer...

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer og smagsdannere.

Ordet ”fedtstof” er måske det mest udskældte i ernæringsdebatten gennem de sidste 10 år. Til tider har man nærmest fået det indtryk, at der kun kan være én grund til overvægt, og det er umådehold med fedtet. Men, som vi også før har været inde på i denne her spalte, så er der andre kalorie-koncentrerede fødeemner end de fedtholdige, nemlig det kulhydratrige (sukker, brød, pasta, ris m.m.).

Jeg vil nødigt fremføre argumentet, at ”noget fedtstof skal man jo have”, af den simple grund, at jeg endnu aldrig er stødt på fænomenet essentiel fedtsyre-mangel. Men sandt er det jo, at den menneskelige organisme faktisk har behov for at få tilført - om end meget små mængder af - fedtstof.
Hvad der tæller mere i vægttabssammenhæng er, at man ikke bare skal kunne holde sin kostplan – man skal også kunne holde den ud!

Vores filosofi er netop, at der skal jongleres med kalorierne på kryds og tværs. En mangfoldighed af smagsbilleder kan skabes indenfor den samme kalorieramme – og de behøver ikke at være aldeles fedt-barberede.

I et almindeligt dagskostforslag fra Kostkompagniet findes der to teskefulde fedtstof i aftensmåltidet, både til manden og til kvinden. Det giver 180 kalorier i alt, når man skaber en opskrift til to mennesker. For 180 kalorier kan man få en vis mængde af de kendte smagsdannere, som det kan ses af nedenstående liste.

Pesto: 35 gram
Ægte mayonnaise: 25 gram
Let mayonnaise: 35 gram
Helt let mayonnaise (f.eks. 5%): 140 gram*
Enhver olie: 20 gram
Margarine 25 gram
Smør: 25 gram
Minarine: 45 gram
Avocado: 90 gram
Nødder: 25 gram
Solsikkekerner: 25 gram
Sesamfrø: 30 gram
Hørfrø: 35 gram
Piskefløde: 0,5 dl
Fløde 13: 1,2 dl
Sødmælk: 2,8 dl
Cremefraiche 38: 0,5 dl
Cremefraiche 18: 0,9 dl
Cheasy fraiche 9%: 1,6 dl

Det ser naturligvis meget ”diæt-agtigt” ud, når der oplyses hvilket eksakt antal gram, der netop svarer til de 180 kalorier, i stedet for de mere venlige husholdningsmål (teskeer osv.). Problemet er bare, at med disse højkoncentrerede fødeemner bliver nøjagtigheden hurtigt alt for lille. Generelt kan man regne med, at en teske af noget som er flydende vejer 5 gram, mens noget der er fast ligger på 7 gram pr teske. Men der er undtagelser, både på grund af forskellighed hvad angår vægtfylde, men også fordi at nogle fødeemner har fysiske egenskaber, der gør at det ikke kan pakkes tæt.

Eksempelvis hakkede nødder, det vil betyde en hel del hvor finthakkede de nu er, for hvor meget en spiseskefuld kan rumme.

Når alt tages i betragtning, må man konkludere, at det faktisk er vanskeligt at undvære en ordentlig vægt. (Én som kan se forskel på 5 og 10 gram).

Vores metode til at lave kostplaner er ikke at fiksere f.eks. kalorier fra fedt på et bestemt niveau.

Der gælder kun et princip: det samlede antal af kalorier har et loft. Ombytningslisten kan bruges som et redskab, hvis man selv vil danne nye opskrifter ud fra de tidligere opskrifter.

8 skønne yogaøvelser
Kategori: Diætist
Fedtstof

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer...

Fra tid til anden er der mayonnaise med i Kostkompagniets opskrifter, og i forlængelse af det bringer vi i denne uge en bytteliste der på forhåbentlig pædagogisk vis, viser hvordan man kan jonglere mellem forskellige slags fedtstoffer og smagsdannere.

Ordet ”fedtstof” er måske det mest udskældte i ernæringsdebatten gennem de sidste 10 år. Til tider har man nærmest fået det indtryk, at der kun kan være én grund til overvægt, og det er umådehold med fedtet. Men, som vi også før har været inde på i denne her spalte, så er der andre kalorie-koncentrerede fødeemner end de fedtholdige, nemlig det kulhydratrige (sukker, brød, pasta, ris m.m.).

Jeg vil nødigt fremføre argumentet, at ”noget fedtstof skal man jo have”, af den simple grund, at jeg endnu aldrig er stødt på fænomenet essentiel fedtsyre-mangel. Men sandt er det jo, at den menneskelige organisme faktisk har behov for at få tilført - om end meget små mængder af - fedtstof.
Hvad der tæller mere i vægttabssammenhæng er, at man ikke bare skal kunne holde sin kostplan – man skal også kunne holde den ud!

Vores filosofi er netop, at der skal jongleres med kalorierne på kryds og tværs. En mangfoldighed af smagsbilleder kan skabes indenfor den samme kalorieramme – og de behøver ikke at være aldeles fedt-barberede.

I et almindeligt dagskostforslag fra Kostkompagniet findes der to teskefulde fedtstof i aftensmåltidet, både til manden og til kvinden. Det giver 180 kalorier i alt, når man skaber en opskrift til to mennesker. For 180 kalorier kan man få en vis mængde af de kendte smagsdannere, som det kan ses af nedenstående liste.

Pesto: 35 gram
Ægte mayonnaise: 25 gram
Let mayonnaise: 35 gram
Helt let mayonnaise (f.eks. 5%): 140 gram*
Enhver olie: 20 gram
Margarine 25 gram
Smør: 25 gram
Minarine: 45 gram
Avocado: 90 gram
Nødder: 25 gram
Solsikkekerner: 25 gram
Sesamfrø: 30 gram
Hørfrø: 35 gram
Piskefløde: 0,5 dl
Fløde 13: 1,2 dl
Sødmælk: 2,8 dl
Cremefraiche 38: 0,5 dl
Cremefraiche 18: 0,9 dl
Cheasy fraiche 9%: 1,6 dl

Det ser naturligvis meget ”diæt-agtigt” ud, når der oplyses hvilket eksakt antal gram, der netop svarer til de 180 kalorier, i stedet for de mere venlige husholdningsmål (teskeer osv.). Problemet er bare, at med disse højkoncentrerede fødeemner bliver nøjagtigheden hurtigt alt for lille. Generelt kan man regne med, at en teske af noget som er flydende vejer 5 gram, mens noget der er fast ligger på 7 gram pr teske. Men der er undtagelser, både på grund af forskellighed hvad angår vægtfylde, men også fordi at nogle fødeemner har fysiske egenskaber, der gør at det ikke kan pakkes tæt.

Eksempelvis hakkede nødder, det vil betyde en hel del hvor finthakkede de nu er, for hvor meget en spiseskefuld kan rumme.

Når alt tages i betragtning, må man konkludere, at det faktisk er vanskeligt at undvære en ordentlig vægt. (Én som kan se forskel på 5 og 10 gram).

Vores metode til at lave kostplaner er ikke at fiksere f.eks. kalorier fra fedt på et bestemt niveau.

Der gælder kun et princip: det samlede antal af kalorier har et loft. Ombytningslisten kan bruges som et redskab, hvis man selv vil danne nye opskrifter ud fra de tidligere opskrifter.

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
ANNONCER
Læsertilbud
^