Job & karriere
Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan bliver du din egen barista

Danmark er en af de mest kaffedrikkende lande i verden. Faktisk drikker 6 ud af 10 danskere kaffe hver eneste dag, og af den andel drikker hver anden mere end fire kopper om dagen.

Sort, mælket, sød, mild eller stærk. Der er mange holdninger til, hvordan man brygger en helt perfekt kop kaffe, og på…

Læs mere
Sommer
Sysler i sensommerhaven

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Kom i form
Styrk og stram op: Lår- og baldemuskler

Mangler du en træningsøvelse, som effektivt styrker og opstrammer lår og rumpe, så er squats, også kaldet benbøjninger, en fantastisk øvelse til at styrke lår- og baldemuskler, og som samtidig styrker din ryg og mave.

Læs mere
Sundhed
Forskning viser honnings skjulte egenskaber

Gennem historien har honning været hyldet som vidundermiddel mod alverdens lidelser. Den gule nektar har blandt andet haft ry for at være et effektivt elskovsmiddel, ligesom den har været brugt til behandling af sår og betændelsestilstande i huden, til lindring af astma-, gigt-, hjerte- og…

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den…

Læs mere
Bryllup
Brevkassen: Bryllupsgæst i sort kjole?

Nogle brudepar sætter pris på de gamle bryllupsskikke og -traditioner, så når man nu er så heldig at være inviteret, så gælder det om at have styr på reglerne. Man skulle jo nødigt træde nogen over tæerne, fordi man ikke har læst på lektien. Men hvordan er det nu lige med reglerne omkring gæsternes…

Læs mere
Årstidens råvarer
Hvilket æble er dit yndlingsæble?

I løbet af efteråret, og efterhånden som de forskellige æblesorter modnes, vil man hos grønthandlere og i dagligvarebutikker kunne finde mere end 20 forskellige æblesorter. Hvilket æble er dit yndlingsæble?

Læs mere

TEMA

Loppemarkeder 2023
Nye bestsellere
Kategori: Diætist
Fedtfattig kage til ingen nytte
Fedtfattig kage til ingen nytte

Sidste år bragte et af damebladene seks forskellige kageopskrifter, som alle sammen var særdeles fedtfattige.

På billederne så de lækre ud, men da den første, en skærekage med chokolade, var bagt, faldt stemningen: den mindede mest om en meget høj og brun lagkagebund. Næste kage mindede om en høj, men gul lagkagebund. Og sådan kørte det, lagkagebund efter lagkagebund. Forskellig form og farve, nogle i muffinsforme og andre i springforme, men samme smag og (uheldigvis) konsistens.

Når nu man accepterer så megen smagsforringelse, så må energiindholdet også være betragteligt lavere. Skulle man tro. Men nej, energiindholdet pr. stykke færdig kage, var ca. 20 kalorier lavere, end i et tilsvarende stykke normal kage. Det svarer sådan ca. til en reduktion på 15%, hvilket må siges at være ret beskedent.

Spørgsmålet er så om industrien kan opnå et bedre forhold mellem kaloriebesparelse og smagsforringelse. Jeg har fundet en muffin, fra Vitalinea, der står ”soft cake with chocolate pieces” på pakken. Den smager nogenlunde ligesom førnævnte fra damebladet. Og kalorieindholdet er også reduceret med 22 kalorier pr stykke.

Vitalinea er kendt for tidligere at have produceret skøn yoghurt med flere lækre smagsvarianter til 40 - 50 kalorier for en dl, så de plejer at være gode til at smagssætte et sødt lav-kalorie produkt.
Vi må nok bare konstatere, at det åbenbart bare er rigtig vanskeligt at få en skærekage til at smage godt, når den er fedtfattig – og, endvidere, at kager ikke bliver særlig kaloriefattige, når man fjerner fedtet, fordi sukkeret står tilbage og holder tallet på bundlinien oppe.

Den sidste sætning rammer også honningkagen. Den har jo alle dage været fedtfri, så smagen er som den nu skal være. Men energiindholdet er kun en smule lavere end andre skærekagers energiindhold.

Shop: Smykkegaver
8 skønne yogaøvelser
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Konkurrence
^