Er gaven en bytter?

Er gaven en bytter?

Er gaven en bytter? 

Der er både brugt tid og penge på køb af årets julegaver, men gode intentioner kan hurtigt blive til spildte penge, hvis gaven ikke rammer plet og modtageren ikke kan returnere den. Kender du reglerne for køb af varer på nettet?

Din fortrydelsesret ved køb af varer på nettet
Du har som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet. Men det forudsætter, at du sender sælgeren en utvetydig meddelelse om, at du vil benytte din fortrydelsesret. Det er f.eks. ikke nok bare at sende varen retur eller undlade at hente varen på posthuset.
Med det nye regler for e-handel, har du også ret til at afprøve varen, inden du beslutter, om du vil beholde den. Men her skal du være varsom med, hvordan og i hvilket omfang, du afprøver varen. Der er risiko for, at du ikke får alle pengene retur, hvis du har forringet dens værdi, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Bliv klogere på reglerne og kend dine rettigheder:


Din fortrydelsesret ved køb af varer i butik
Når du handler i en almindelig ”fysisk” butik, har du ikke nogen lovbestemt fortrydelsesret. Butikken kan derfor godt nægte at tage varen retur. Hvis du er i tvivl om et køb, må du handle i en butik, hvor man enten tilbyder fortrydelsesret som en service, eller hvor det er muligt at aftale det i den aktuelle situation. Butikken bestemmer selv, hvilke regler der skal gælde for fortrydelsesretten, f.eks. tiden og om varen må være afprøvet.

Sådan løser du problemet:

 

  • Hvis du ønsker en returret, så aftal det med butikken før købet
  • Få skrevet på din kvittering, at du har returret
  • Hvis butikken ikke vil tilbyde returret, så køb varen et andet sted - eller på nettet
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^