Kategori: Sundhed

Kan C-vitamin bruges til forebyggelse og behandling COVID-19?

COVID-19: C-vitamin 

I forbindelse med videnskabelige undersøgelser af vitaminers effekt på COVID-19, kigger forskere blandt andet på, hvorvidt C-vitamin kan bruges til forebyggelse og behandling.

I forhold til at anbefale C-vitamin som forebyggelse af COVID-19, så er der ifølge Sundhedsstyrelsen ingen klare beviser for at indtagelse af C-vitamin vil hjælpe med at forhindre infektion med coronavirus, der forårsager COVID-19.

Ikke desto mindre vurderer en forsker i en artikel publiceret på Research Gate, at man på baggrund af det studie, der omtales i artiklen, bør se nærmere på, hvorvidt høje doser C-vitamin kan være med til at forebygge og behandle COVID-19. Det uderstreges i artiklen, at der er brug for flere videnskabelige undersøgelser, der underbygger resultatet af det omtalte studie, og det betyder, at der er lang vej og brug for masser af videnskabelig dokumentation, før forebyggelse og behandling med C-vitamin eventuelt kan indgå i sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

I mellemtiden er der i befolknigen mennesker, der på baggrund af egne erfaringer mener at C-vitamintilskud har gavnet og styrket deres immunforsvar. Disse erfaringer har dog ingen relation til COVID-19, og derfor advarer eksperter, at vælger man, trods manglende videnskablig evidens, at tage C-vitamintilskud, så skal man være opmærksom på eventuelle bivirkninger. For selvom standarddoser af vitaminer generelt er ufarlige, så kan høje doser C-vitamin forårsage en række bivirkninger, blandt andet kvalme, kramper og øget risiko for nyresten.

Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sundhed
Plantebaseret kost kan mindske risikoen for nyresygdom 

Ny forskning viser, at en plantebaseret kost ikke bare er godt for klimaet – den kan også være med til at beskytte dine nyrer. Et stort internationalt studie dokumenterer, at personer, der spiser overvejende plantebaseret, har op til 26% lavere risiko for at udvikle kronisk nyresygdom. Samtidig…

Læs mere
Sundhed
Hvor meget alkohol skal der til før hjernen tager skade? 

Vi ved godt, at alkohol ikke er sundt i store mængder. Men hvor meget skal der egentlig til, før det begynder at påvirke hjernen? Det spørgsmål har forskere fra Brasilien nu givet et opsigtsvækkende svar på – og resultaterne bør få mange til at overveje deres forbrug.

Læs mere
Sundhed
Haven og helbredet: Dokumenterede fordele ved udendørsliv 

I en tid, hvor mange tilbringer størstedelen af dagen indendørs, foran skærme og i kunstigt lys, vokser interessen for naturens rolle i sundhed og trivsel. Forskning fra hele verden peger i samme retning: Tiden, vi tilbringer i grønne omgivelser, har en direkte og målbar effekt på både krop og sind.…

Læs mere
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Når vi færdes i naturen, risikerer vi at få besøg af en uvelkommen gæst: skovflåten. Selvom et flåtbid sjældent mærkes, kan det føre til alvorlig sygdom, hvis flåten bærer borrelia eller TBE-virus. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslæt.

Læs mere
Sundhed
Gode nyheder: Færre skadelige pesticidrester i din mad 

Pesticidrester i fødevarer har længe været en kilde til bekymring, men en ny rapport fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) viser, at risikoen er lav. Vi ved, at pesticider bruges til at beskytte planter mod sygdomme og skadedyr – men vi ved også, at rester kan ende i den mad, vi…

Læs mere
Sundhed
Plastik i blodet: Sådan påvirker mikroplastik din krop 

Mikroplastik er ikke længere kun noget, vi finder i verdenshavene. Det er nu en del af vores hverdag – i den mad, vi spiser, i vandet, vi drikker, og i luften, vi indånder. Forskere har dokumenteret plastpartikler i alt fra fisk og honning til modermælk og menneskeblod. Det er en udvikling, der…

Læs mere
Sundhed
Ultraforarbejdede fødevarer: Hvad betyder det – og bør du være bekymret? 

Færdigretter, sodavand og snacks er en fast del af mange danskeres hverdag. Men hvad vil det egentlig sige, at en fødevare er 'ultraforarbejdet' – og hvilke konsekvenser har det for din sundhed?

Fødevarestyrelsen har samlet svar på de mest almindelige spørgsmål og understreger, at det ikke handler…

Læs mere
Sundhed
Fermenteret rødkløver lindrer hedeture og beskytter knoglerne 

Overgangsalderen kan bringe både fysiske og mentale forandringer med sig – og for mange kvinder er det især hedeture, dårlig søvn og bekymringer om knoglesundhed, der fylder. Men dansk forskning viser, at fermenteret rødkløver kan lindre symptomerne markant – helt uden brug af hormoner.

Læs mere
Sundhed
Stor undersøgelse: Teknologi beskytter hjernen hos ældre 

Er skærme og teknologi skadeligt for hjernen – eller kan det i virkeligheden have en beskyttende effekt? En ny, stor international undersøgelse peger klart på det sidste. Ældre, der bruger computer, tablet eller smartphone, har lavere risiko for at udvikle kognitiv svækkelse og demens.

Forskerne…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^