Kategori: Julemad

Claus Holm: Sådan tilbereder du en klassisk kryddersildemad 

Varme krydderier som kanel og allehånde går utrolig godt i spænd med skønne, skinnende fuldfede sild. Det har mange danskere sandet til et utal af julefrokoster, påskefrokoster osv., når de har sat tænderne i en god kryddersild. Men ifølge kokken Claus Holm skal vi ikke nøjes med sild til særlige lejligheder. Det fortæller han til Glyngøre i forbindelse med, at han udviklede opskrifter med virksomhedens nylancerede kryddersild.

Ud over jul og påske spiser Claus altid sild, når han er i Tivoli og før større opgaver forbereder han og kokkekollegaerne sig også gerne til de forventede strabadser med en sildemad. Og på en god sommerdag pakker han gerne en madkurv til ham og hans personlige supersild, konen Anne, og tager ud og nyder livet:

”Sild binder året sammen, og de ligger godt i maven. De giver en fuldstændig og fyldig smagsoplevelse, så ja – sild er bare godt”, siger Claus og minder om, at mad ikke behøver at være stor videnskab. Her får du ingridienserne til 'Klassisk sildemad' og 'Klassisk kryddersildemad' samt, trin for trin anvisning til, hvordan du nemt kreerer et pragteksemplar af en klassisk sildemad: 

Det skal du bruge til en klassisk sildemad:

  • Rugbrød
  • Smør
  • Marinerede sild
  • Løgringe 
  • Blødkogte æg
  • En lille dusk grønt – persille eller dild

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • Tilsæt et eksotisk strejf til de klassiske marinerede sild. Skær en mango i tern, og hak lidt frisk koriander. 

 

Det skal du bruge til en klassisk kryddersildemad:

  • Rugbrød
  • Fedt med fedtegrever
  • Kryddersild
  • Løgringe – rødløg
  • Kapers
  • Blødkogte æg

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • I det sene efterår er især æbler som Cox Orange rigtig gode. Skær et æble i tynde både, og servér til sildemadderne.

Sådan anretter du en sildemad

Svampet juledekoreret brownie – perfekt til højtiden
Jul
Julepyntet brownie på ingen tid 

Når det er jul, må selv den klassiske brownie gerne få lidt ekstra kærlighed. Denne svampede chokoladekage med nødder og chokolade er både nem at lave og fuld af smag.

Klip en papirsskabelon til kagen og drys flormelis hen over – så får du den fineste, stemningsfulde brownie til julens…

Læs mere
Sif Orellanas æbleskiver: En opskrift med historie og julestemning
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke er kommet i julehumør, er det måske tid til at finde æbleskivepanden frem. Sif Orellana deler her en helt særlig opskrift på de dejligste æbleskiver, som for hende er tæt forbundet med julens traditioner og nostalgi.

Læs mere
Klassisk opskrift på sprøde klejner
Julemad
Hjemmebagte klejner - Trin for trin  

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Restemad opskrifter kan inspirere til sundere og smartere madlavning.
Julemad
12 tips til brug af restemad i julen 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Spar på julens madbudget - og nedbring madspild 

Julen er en tid for hygge og samvær, men for mange danskere kan den også være en økonomisk udfordring. Med fødevarepriserne på himmelflugt er der god grund til at tænke på både pengepungen og miljøet ved at reducere madspild og få julebudgettet til at række længere.

Her får du en række enkle og…

Læs mere
Opskrift på gløgg: Sådan laver du hjemmelavet gløgg med den perfekte gløggekstrakt
Julemad
Sådan tilbereder du den perfekte gløggekstrakt 

Gløgg er en vigtig del af julens traditioner, og indbegrebet af ægte julestemning. Med denne opskrift på hjemmelavet gløggekstrakt kan du tilberede den dejligste gløgg, der smager, varmer og fylder hjemmet med krydderiernes aromatiske duft.

Læs mere
Få opskriften på sprøde pebernødder med et strejf af kardemomme og citronskal.
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld er det vigtigt at byde julegæster på lækkerier, ellers risikerer man at ødelægge stemningen og 'bære julen ud'.  

Med kagedåsen fuld af hjemmebagte pebernødder er der ingen fare for det. Disse sprøde og krydrede småkager er perfekte til julens hyggestunder – her får du…

Læs mere
Hjemmelavet panforte: sådan laver du en autentisk kage
Julemad
Panforte – En delikatesse fra renæssancens Siena 

Panforte er en ægte italiensk dolce-delikatesse, der stammer fra renæssancens Siena i det nordlige Italien. Kagen er en skøn kombination af frugtkage, nougat og julekrydderier som kanel og nelliker. Med sin fyldige smag er blot et enkelt lille stykke kage som regel rigeligt.

Læs mere
Brunede kartofler til Mortensaften og juleaften – opskriften på klassisk tilbehør
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Brunede kartofler er et klassisk tilbehør, der ofte serveres til Mortensaften og juleaften. Med deres milde karamelliserede sødme passer de særligt godt til andesteg, flæskesteg og gås, hvor de gør sig godt til den mere fyldige smag fra kødretterne.

Brunede kartofler fungerer perfekt sammen med…

Læs mere
Waldorfsalat med æbler, bladselleri og valnødder – perfekt til julefrokosten og julemiddagen
Julemad
Waldorfsalat med æbler, bladselleri og valnødder 

Waldorfsalat er en frisk og sprød klassiker, der passer perfekt til julens tunge retter. Den er enkel at lave og giver et dejligt pift med sine sprøde æbler, saftige druer og knasende valnødder.

Her får du en opdateret version, der er lidt lettere, men stadig fuld af smag – lige til at servere som…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^