Kategori: Julemad

Claus Holm: Sådan tilbereder du en klassisk kryddersildemad 

Varme krydderier som kanel og allehånde går utrolig godt i spænd med skønne, skinnende fuldfede sild. Det har mange danskere sandet til et utal af julefrokoster, påskefrokoster osv., når de har sat tænderne i en god kryddersild. Men ifølge kokken Claus Holm skal vi ikke nøjes med sild til særlige lejligheder. Det fortæller han til Glyngøre i forbindelse med, at han udviklede opskrifter med virksomhedens nylancerede kryddersild.

Ud over jul og påske spiser Claus altid sild, når han er i Tivoli og før større opgaver forbereder han og kokkekollegaerne sig også gerne til de forventede strabadser med en sildemad. Og på en god sommerdag pakker han gerne en madkurv til ham og hans personlige supersild, konen Anne, og tager ud og nyder livet:

”Sild binder året sammen, og de ligger godt i maven. De giver en fuldstændig og fyldig smagsoplevelse, så ja – sild er bare godt”, siger Claus og minder om, at mad ikke behøver at være stor videnskab. Her får du ingridienserne til 'Klassisk sildemad' og 'Klassisk kryddersildemad' samt, trin for trin anvisning til, hvordan du nemt kreerer et pragteksemplar af en klassisk sildemad: 

Det skal du bruge til en klassisk sildemad:

  • Rugbrød
  • Smør
  • Marinerede sild
  • Løgringe 
  • Blødkogte æg
  • En lille dusk grønt – persille eller dild

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • Tilsæt et eksotisk strejf til de klassiske marinerede sild. Skær en mango i tern, og hak lidt frisk koriander. 

 

Det skal du bruge til en klassisk kryddersildemad:

  • Rugbrød
  • Fedt med fedtegrever
  • Kryddersild
  • Løgringe – rødløg
  • Kapers
  • Blødkogte æg

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • I det sene efterår er især æbler som Cox Orange rigtig gode. Skær et æble i tynde både, og servér til sildemadderne.

Sådan anretter du en sildemad

Vegetarisk jul: Kombiner umami og julens krydderier i en grøn og herlig julemenu
Julemad
Vegetarisk jul: Plantebaserede retter fyldt med umami og velsmag 

Julen er en tid for traditioner og smag, men det betyder ikke, at der ikke er plads til nytænkning. Med en grøn julemenu kan du byde på plantebaserede retter, der både er bæredygtige og fulde af velsmag. Charlotte Vinther Schmidt, fødevareingeniør og ph.d. fra Københavns Universitet, har sammensat…

Læs mere
Julemad
Julevin - De bedste flasker 

Vin til julemaden er aldrig nemt, så vi har spurgt fire vinentusiaster, hvilke vine de serverer for deres gæster juleaften. Det er blevet til anbefalinger af en stribe vine med sødme og kraft, som matcher den fed and, søde brunkartofler og syrlig rødkål.

Læs mere
Opskrift på hvid gløgg: Den perfekte lette, varme drik i julen
Julemad
Opskrift: Hvid gløgg – Et let og dejligt alternativ til rødvinsgløgg 

Hvid gløgg passer godt til den nordiske jul og er et dejligt alternativ til rødvinsgløgg. Hvidvinsgløgg er knap så tung og krydret som den traditionelle gløgg, og er en let og lækker drik at servere, fx. efter en tung julefrokost.

Læs mere
Rødkålssalat: En farverig og aromatisk rødkål med stor smag. Perfekt til julens klassiske retter
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike, appelsin og sorte sesamfrø 

Blandt julebordets klassikere er den lune rødkål et uundværligt tilbehør til and, flæskesteg og andre traditionelle retter. Denne version er krydret med hindbæreddike, appelsinsaft og varme krydderier, som giver en skøn balance mellem sødme og syre. Sorte sesamfrø tilføjer fine smagsnoter og giver…

Læs mere
Camilla Plums æbletoddy – en varm og krydret favorit til vinteren
Julemad
Camilla Plums æbletoddy 

Camilla Plum, kendt for sin passion for økologi og gode råvarer, deler her opskriften på sin skønne æbletoddy. Det er en herlig varm drik, en favorit på en råkold decemberdag og et dejligt alternativ til den klassiske gløgg.

Læs mere
Bag nemme og dekorative julemænd og -koner med Mette Blomsterbergs småkageopskrift.
Julemad
Mette Blomsterbergs opskrift: Julemænd og -koner 

Blandt hyggelige juleaktiviteter med børn, er småkagebagning altid et stort hit. Med Mette Blomsterbergs småkageopskrift på julemænd og -koner, får I fine, krydrede småkager, som kan pyntes med glasur og krymmel, og evt. hænges på juletræet

Læs mere
Julesmåkage opskrift: Lav de fineste jule-småkager med kardemomme og kanel – perfekte til pynt og hygge
Julemad
Lyse småkager - Figurkager 

De er så fine, de små kardemomme- og kanelsmåkager og de dufter og smager så dejligt. De er perfekte til gløgg, men kan også trækkes på silkebånd og bruges som pynt på juletræet eller som en lille gave sammen med årets julehilsen til venner og bekendte.

Læs mere
Svenske juleopskrifter: Klassisk svensk jul
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter 

I julen forkæler svenskerne sig selv med et overdådigt smörgåsbord, der bugner af klassiske retter. Fra den cremede kartoffelspecialitet 'Janssons frestelse' og de små, krydrede köttbullar til honningglaseret juleskinke, der serveres med lingonsylt, er 'den svenska julen' en fryd for ganen. Her…

Læs mere
Sådan finder du lokale gårdbutikker med økologiske julevarer
Jul
Prissammenligning: Hvor meget mere koster det at købe økologisk julemad? 

Mange danskere vælger økologiske madvarer i julen, enten for smagens skyld eller for at støtte bæredygtighed og dyrevelfærd. Men med stigende priser og en presset økonomi er spørgsmålet i år, om det økologiske valg passer ind i julebudgettet.

En prissammenligning viser tydeligt forskellen i…

Læs mere
Chokoladesmåkager: Sådan laver du store chokoladecookies, der smelter på tungen
Opskrifter & råvarer
Store chokoladesmåkager: Sprøde cookies med blød midte 

Blandt skønne småkager er chokoladecookies simpelthen ikke til at komme udenom. Disse uimodståelige chokoladelækkerier med det sprøde ydre og en blød midte, smelter på tungen. Smagen er intens og rig og lige så perfekte til kaffen som til desserten med vaniljeis på toppen.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^