Ingredienser:
- 250 g kogte sorte bønner
- 1 lille fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk hakket rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 120 ml varmt vand
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- Saften fra 1 citron
Fremgangsmåde:
-
Hvis du bruger tørrede bønner, skal de først koges, indtil de er møre. Tjek kogetiden her..
-
Dræn bønnerne og lad dem køle lidt af.
-
Sæt ovnen på 180°C.
-
Kom de kogte sorte bønner, finthakket hvidløg og rosmarin i en blender eller foodprocessor. Blend, indtil det bliver en jævn pasta. Sørg for at skrabe siderne ned undervejs, så alt bliver godt blendet.
-
I en separat skål blandes varmt vand, olivenolie, salt og natron. Når det er godt blandet, tilføjer du citronsaften, hvilket får blandingen til at bruse.
-
Hæld den brusende blanding i blenderen med bønnepastaen og blend, indtil det hele er godt blandet.
-
Hæld blandingen bageforme beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil toppen er gylden og brødet føles fast.
-
Lad brødet køle af på en bagerist, inden du skærer det. Det smager bedst, når det er nybagt, men det kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage og evt. ristes.
Tip:
Du kan sagtens bytte de sorte bønner i opskriften ud med hvide bønner. Hvide bønner, som fx cannellini- eller store limabønner, har en mildere smag og en cremet konsistens, der fungerer rigtig godt i brød. Ved at bruge hvide bønner vil brødet få en lysere farve og en lidt blødere tekstur, men stadig bevare sin saftighed og næringsindhold.
