Kategori: Forår

Anemonetid - Opskrifter til årets første picnic 

Så nu er det om at holde øje med skovbunden, for snart vil de små forårsbebudere pible op overalt. Selvom det kan føles som om, at vi har ventet længe, så er sæsonen for anemoner normalt april og maj. I 2008 tittede de små forårsbebudere dog op af skovbunden allerede 20. februar.

Hvis du vil ud og se om det også er blevet anemonetid i din skov, så hold øje med lune, sydvendte steder, hvor der er læ for vinden og masser af sol. Inden længe vil skovbunden være dækket af store, hvide tæpper af anemoner - og så kan det endelig blive tid til årets første picnic.

Opskrifter til årets første picnic
Tag ud og oplev foråret i skoven. Pak en madkurv med gode sandwich - og husk varme drikke på termokanden.

  • Forberedelserne til skovturen kan starte dagen før udflugten, med tilberedelse af frikadellerne.
  • Pølsehorn er et must til picnicen.
  • Gode fuldkornsspeltboller
  • Sandwich med æggesalat: Hak hårdkogte, kolde æg og rør med mayonnaise, karry, salt og peber efter smag. Smør æggesalaten mellem sandwichbrød, drys frisk purløg og skær din æggesandwich i trekanter.
  • Ost i stave, melon i mindre stykker og druer pakkes hver for sig i små plastikbokse.
  • Medbring en god flaske vin, kaffe eller varm chokolade, som kan nydes med skønne muffins.
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
ækre muffins med bærmos, æble, gulerod og nødder
Forår
Sunde muffins - Saftige, sødmefulde og lige til at tage med på farten 

Disse muffins er et hit i madkurven, på skovturen eller som hurtig snack i en travl hverdag. De er fyldt med frugt, gulerødder og nødder – og ikke mindst en hjemmelavet bærmos, der gør dem ekstra bløde og velsmagende uden at kræve meget sukker eller fedtstof.

Dejen røres hurtigt sammen, og…

Læs mere
Opbevaring af vintertøj med silkepapir og plastkasser i garderobeskab
Forår
Forårsoprydning i garderoben – bloggerne deler deres bedste tips 

Sommeren er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget af det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj,…

Læs mere
Haven er familiens uformelle frirum
Forår
Haven - Familiens fristed 

Der findes ikke noget så dejligt, som den danske sommer; duften af sommerblomster, krydderurter og nyklippet græs. Og der er intet, som lette sommerbriser, lidt kratten i staudebedet og lyden af legende børn i haven, der kan give fred i sjælen. Haven kan blive familiens frirum, hvor der både er…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Når vi færdes i naturen, risikerer vi at få besøg af en uvelkommen gæst: skovflåten. Selvom et flåtbid sjældent mærkes, kan det føre til alvorlig sygdom, hvis flåten bærer borrelia eller TBE-virus. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslæt.

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Forår
DIY: Lav spirepotter af avispapir og dyrk planter fra frø 

Det er både sjovt, billigt og bæredygtigt at lave sine egne spirepotter. Du har med stor sandsynlighed allerede det, du skal bruge derhjemme: avispapir, en saks og et glas. Med denne simple metode kan du lave små potter til forspiring af frø – uden at købe plastikpotter eller dyre bakker. …

Læs mere
De første spæde skud af skvalderkål, mælkebøtte og brændenælde kan bruges i enkle og smagfulde retter
Forår
Smagen af det vilde forår 

Her i foråret skyder de vilde urter frem i skovbunde, haver og langs stier. Flere af dem har været brugt i generationer som spiselige urter og kan med fordel inddrages i madlavningen. De bidrager med både smag, næringsstoffer og en direkte forbindelse til årstidens skiften.

Læs mere
Lav din egen mælkebøttete – sådan gør du
Forår
Solskins-te og små citronmarengstærter 

Lige nu blomstrer mælkebøtter langs stier, i haver og på åbne marker. Deres klare gule farve lyser op i landskabet, og samtidig er planten overraskende anvendelig.

Mælkebøtten har en lang tradition som lægeplante og bruges stadig i udtræk, som siges at kunne lindre ledsmerter, understøtte…

Læs mere
Sådan laver du suppe med friske brændenælder
Forår
Cremet brændenældesuppe 

Brændenælder er mest kendt for deres brændende nåle, som ved berøring kan give midlertidigt udslet. Men når de først blancheres eller tilberedes, mister de deres skarpe egenskaber og bliver til en velsmagende og næringsrig ingrediens. Især de unge forårsskud kan bruges på linje med spinat og egner…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Gaveidéer
^