Æggeblommen er nødvendig for babyen

Æggeblommen er nødvendig for babyen 

Æggeblommer, der er fyldt med nogle af de gode fedtsyrer, nødvendige for kroppens.....

Æggeblommer, der er fyldt med nogle af de gode fedtsyrer, nødvendige for kroppens udvikling, er en god føde til børn, der skal over fra flydende til fast føde.

Babyer, der i fire til seks måneders alderen skal vænnes af sutteflasken eller brystet over til en mere solid føde har brug for en meget ernæringsrig føde i overgangsperioden. Modermælk er en god kilde til jern og ungerne har brug for kost der erstatter denne. Børn, der har fået modermælkserstatning kan i overgangen blive udsat for mangel på nogle af de livsnødvendige omega-3 fedtsyrer, der spiller en stor rolle i hjernens udvikling.

Æggeblommen indeholder både jern og den type fedtsyrer babyen har brug for i overgangen fra flydende til fast føde.

Det er en gruppe australske forskere der har set nærmere på æggeblommens ernæringsværdi for børnene i overgangsperioden. I forsøget deltog en gruppe seks måneder gamle børn. Og man brugte to forskellige slags æggeblommer. Den ene del spiste æg fra almindelige høns og den anden fik æg fra høns der var blevet fodret med kost beriget med n-3 fedtsyrer. Resultatet blev undersøgt ved at tage blodprøver fra børnene henholdsvis ved seks og tolv måneders alderen. Her blev mængden af de gode fedtsyrer, jern og kolesterol i blodet undersøgt.

Konklusionen blev at æg fra høns, der fik den berigede kost, gavnede uden at volde negativ effekt på mængden af kolesterol i blodet. Børn der spiste de berigede æggeblommer havde 30-40% højere mængde af de gode fedtsyrer i blodet end børn der fik almindelige æg. Mængden af jern i blodet blev også forøget.

Forskergruppen forslår æg som en god føde i overgangsperioden, ikke alene på grund af ernæringsværdien, men også fordi at børn kan lide æg. Gruppen foreslår også at der skal ses nærmere på mulighederne for at berige æg ved at se nærmere på hønsenes kost og dermed fremtrylle den positive effekt. Og når det kommer til de høje mængder kolesterol i æggene, er det ikke noget forældrene behøver at bekymre sig om i henhold til lige netop denne aldersgruppe.

Sundhed
Kan fermenteret mad påvirke dit humør? Tarmfloraens skjulte forbindelse til mental sundhed 

Måske har du hørt om den særlige forbindelse mellem tarmen og hjernen – et samspil, der i de seneste år har fået stor opmærksomhed i forskningen. Det viser sig, at de bakterier, der lever i vores fordøjelsessystem, ikke kun påvirker vores fysiske helbred, men også vores mentale velbefindende. Men…

Læs mere
Sundhed
Fermenteret mad og din tarmflora – hvad siger forskningen? 

Tarmen spiller en central rolle for kroppens sundhed, og en balanceret tarmflora er afgørende for fordøjelsen, immunforsvaret og optagelsen af næringsstoffer. Men hvordan påvirker fermenteret mad denne vigtige balance? Forskning peger på, at de naturlige bakterier i fermenterede fødevarer kan have…

Læs mere
Kost & Ernæring
Syltning vs. fermentering – hvad er forskellen, og hvad kan du fermentere? 

Fermenterede fødevarer er blevet populære for deres mulige sundhedsfordele, mens syltning længe har været brugt som en nem måde at konservere mad på. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to metoder – og hvorfor bliver fermentering ofte fremhævet som det sundere valg?

Både syltning og…

Læs mere
Sundhed
Hvad er hypen omkring fermenteret mad? 

Kimchi, kombucha, surkål og kefir – fermenterede fødevarer er overalt for tiden. Sundhedsblogs og medier bugner af opskrifter på fermenteret mad, men hvad er det egentlig, der gør dem så specielle? Er det blot endnu en sundhedstrend, eller er fermenteret mad noget vi alle burde finde plads til på…

Læs mere
Sundhed
Kan fermenterede fødevarer fremme vægttab? 

Fermenterede fødevarer har fået stigende opmærksomhed for deres gavnlige effekter på tarmfloraen, men kan de også spille en rolle i vægttab? Forskning tyder på, at en sund tarmflora kan være en nøglefaktor i reguleringen af appetit, stofskifte og fordøjelse – og her kan fermenterede fødevarer gøre…

Læs mere
Sundhed
Ny viden om kolesterol og demens 

Ny forskning fra The Lancet Commission i 2024 kaster lys over en vigtig forbindelse mellem kolesterol og risikoen for at udvikle demens. Forskningen ændrer forståelsen af sammenhængen mellem hjertesundhed og hjernesundhed, og understreger vigtigheden af at overvåge kolesterolniveauer gennem hele…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Gaveidéer
^