1. Chokolade får dig til at spise mindre
Når mørk chokolade har en sundhedsfremmende virkning, skyldes det blandt andet at mørk chokolade, i modsætning til flødechokolade, har et højt indhold af kakaosmør. Kakaosmør er aromatisk, drøjt og mættende, hvilket betyder at man hurtigt får stillet sin lækkersult og indtager mindre. Det konkluderer forskere bag en dansk undersøgelse.
Horoskop September
Nye bestsellere

Mørk chokolade med minimum 70 procent kakao er et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

2. Naturlige stoffer i kakao bidrager til et sundt hjerte-kar-system
Men kakaosmør indeholder også såkaldte polyfenoler, der med deres antioxidante virkning, er kendt som de stoffer i grøn te, der kan være med til at nedsætte forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. I kakaosmør er de gode antioxidantvirkende stoffer imidlertid højere end te.
3. Blodtrykssænkende virkning
Andre studier peger på, at et regelmæssigt indtag af mørk chokolade i beherskede mængder sænker blodtrykket, nedsætter risikoen for blodpropper og type 2 diabetes - og kan således ses, som havende en forlængende effekt på livet.
4. Chokolade løfter humøret
Når du spiser chokolade, er det ikke kun den gode smag, der får humøret til at stige. Ifølge forskere ved Brain Sciences Institute i Melbourne, så løfter de naturlige flavonoider, som findes i mørk chokolade dit humør, mindsker mental træthed og skærper din koncentration.
5. Chokolade holder hjernen ung
De samme stoffer kan muligvis være med til at hjernen ung og bevare vores mentale kapacitet ind i alderdommen. En af forklaringerne kunne være, at chokoladespisning synes at medvirke til mindre åreforkalkning – netop åreforkalkning af hjernens små pulsårer er blandt årsagerne til udvikling af demens.
Et sundt alternativ til andre søde sager
Så selv om man kæmper med overvægt, kan man godt forsøde tilværelsen lidt. Mørk chokolade (med minimum 70 procent kakao) er – i beherskede mængder – et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.
Set på Youtube

Mørk chokolade med minimum 70 procent kakao er et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.
5 gode grunde til at spise chokolade i julen
1. Chokolade får dig til at spise mindre
Når mørk chokolade har en sundhedsfremmende virkning, skyldes det blandt andet at mørk chokolade, i modsætning til flødechokolade, har et højt indhold af kakaosmør. Kakaosmør er aromatisk, drøjt og mættende, hvilket betyder at man hurtigt får stillet sin lækkersult og indtager mindre. Det konkluderer forskere bag en dansk undersøgelse.

2. Naturlige stoffer i kakao bidrager til et sundt hjerte-kar-system
Men kakaosmør indeholder også såkaldte polyfenoler, der med deres antioxidante virkning, er kendt som de stoffer i grøn te, der kan være med til at nedsætte forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. I kakaosmør er de gode antioxidantvirkende stoffer imidlertid højere end te.
3. Blodtrykssænkende virkning
Andre studier peger på, at et regelmæssigt indtag af mørk chokolade i beherskede mængder sænker blodtrykket, nedsætter risikoen for blodpropper og type 2 diabetes - og kan således ses, som havende en forlængende effekt på livet.
4. Chokolade løfter humøret
Når du spiser chokolade, er det ikke kun den gode smag, der får humøret til at stige. Ifølge forskere ved Brain Sciences Institute i Melbourne, så løfter de naturlige flavonoider, som findes i mørk chokolade dit humør, mindsker mental træthed og skærper din koncentration.
5. Chokolade holder hjernen ung
De samme stoffer kan muligvis være med til at hjernen ung og bevare vores mentale kapacitet ind i alderdommen. En af forklaringerne kunne være, at chokoladespisning synes at medvirke til mindre åreforkalkning – netop åreforkalkning af hjernens små pulsårer er blandt årsagerne til udvikling af demens.
Et sundt alternativ til andre søde sager
Så selv om man kæmper med overvægt, kan man godt forsøde tilværelsen lidt. Mørk chokolade (med minimum 70 procent kakao) er – i beherskede mængder – et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.
Nye bestsellere

Mørk chokolade med minimum 70 procent kakao er et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.
5 gode grunde til at spise chokolade i julen
1. Chokolade får dig til at spise mindre
Når mørk chokolade har en sundhedsfremmende virkning, skyldes det blandt andet at mørk chokolade, i modsætning til flødechokolade, har et højt indhold af kakaosmør. Kakaosmør er aromatisk, drøjt og mættende, hvilket betyder at man hurtigt får stillet sin lækkersult og indtager mindre. Det konkluderer forskere bag en dansk undersøgelse.

2. Naturlige stoffer i kakao bidrager til et sundt hjerte-kar-system
Men kakaosmør indeholder også såkaldte polyfenoler, der med deres antioxidante virkning, er kendt som de stoffer i grøn te, der kan være med til at nedsætte forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. I kakaosmør er de gode antioxidantvirkende stoffer imidlertid højere end te.
3. Blodtrykssænkende virkning
Andre studier peger på, at et regelmæssigt indtag af mørk chokolade i beherskede mængder sænker blodtrykket, nedsætter risikoen for blodpropper og type 2 diabetes - og kan således ses, som havende en forlængende effekt på livet.
4. Chokolade løfter humøret
Når du spiser chokolade, er det ikke kun den gode smag, der får humøret til at stige. Ifølge forskere ved Brain Sciences Institute i Melbourne, så løfter de naturlige flavonoider, som findes i mørk chokolade dit humør, mindsker mental træthed og skærper din koncentration.
5. Chokolade holder hjernen ung
De samme stoffer kan muligvis være med til at hjernen ung og bevare vores mentale kapacitet ind i alderdommen. En af forklaringerne kunne være, at chokoladespisning synes at medvirke til mindre åreforkalkning – netop åreforkalkning af hjernens små pulsårer er blandt årsagerne til udvikling af demens.
Et sundt alternativ til andre søde sager
Så selv om man kæmper med overvægt, kan man godt forsøde tilværelsen lidt. Mørk chokolade (med minimum 70 procent kakao) er – i beherskede mængder – et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.