Horoskop September
Nye bestsellere

4 med lakrids

1. Lakridsparfait
Ingredienser til 4 portioner:
4 æggeblommer, 120 g sukker, 3 tsk lakridspulver og ½ l fløde
- Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps og vend herefter lakridspulver i.
- Pisk piskefløden til flødeskum og vend flødeskummet i æggesnapsen.
- Hæld massen i en egnet beholder, der tåler frost.
- Parfaiten skal i fryseren 4 – 6 timer inden servering, og skal gerne røres 3-4 gange i løbet af den første time.
- Ved den sidste omrøring kan du evt. tilføje nogle skeer lakridssirup. Det giver både en flot visuel effekt i parfaiten og en endnu mere intens lakridsoplevelse. Lakridssirup kan du fremstille ved nænsomt at koge lige dele vand og sukker og smage til med lakridspulver, når sukkermassen er kølet lidt af. Alternativt kan vi anbefale Johan Bülows 'Sweet Liquorice Syrup'.

2. Hjemmelavede lakridsmandler
Lakridsmandler kan snildt laves hjemme, og her har du mulighed for at give dem lige netop den smag og lakridsstyrke, du foretrækker. Her får du vores yndlingsopskrift:
Rist mandler let på en tør, varm pande i et par minutter. Når mandlerne er afkølet pakkes de hver især ind i et lille stykke nougat. Herefter dyppes de i i kogechokolade inden de sættes til tørre på bagepapir. Når chokoladen er nogenlunde tør, rulles den i lakridspulver tilføjet en smugle salmiakpulver.

3. Lakridssnaps
Aalborg Akvavit har netop lanceret en ny økologisk gør-det-selv-snaps, Aalborg Basis Snaps, som gør det nemt at sætte en personlig smag på snapsen. Til deres basissnaps kan du tilføje næsten enhver smag fra bacon og friske krydderurter til chokolade, frugt og slik. Kun fantasien sætter grænser! Her har du fx opskriften på en herlig hindbær/lakrids snaps. Den fine snaps er skøn til desserter, og gør sig rigtig godt i selskab med bobler, serveret i champagneglas.
Sådan gør du: Tag 20 g frysetørret hindbær og 2 pastiller rålakrids og put i din Aalborg Basis Snaps. Skru låget på, og stil den et mørkt og køligt sted. Efter et døgn vil snapsen have smag, og du kan i princippet servere den, som den er. Men hvis du kan vente fire dage, så får du den allerbedste snaps med den helt perfekte smagsbalance mellem hindbær og lakrids. Herefter er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter - og så er den klar til servering. Server evt. snapsen med bobler: 2 cl hindbær/lakridssnaps i champagneglas toppet op med 6 cl mousserende vin.

4. Hjemmelavet lakridskonfekt
Der er ikke meget slik, der visuelt kan prale af, at være lige så indbydende som lakridskonfekt. De små, mulitfarvede konfektstykker er næsten ikoniske, og de har, siden den britiske konfektureproducent Bassett's introducerede dem i 1899, været virksomhedens største succes. Lakridskonfekt, som på engelsk går under betegnelsen ’liquorice allsorts’, indgår sågar i Bassett´s logo.
Den originale Bassett´s lakridskonfekt er fremstillet af sød lakrids, sukker og gelantine samt kokos, anis og frugtaromaer. Har man lyst til at fremstille sin egen lakridskonfekt, så er der rig mulighed for at eksperimentere med nye smagskombinationer. Prøv fx at skifte den søde lakrids ud med stærk eller salt lakrids og kombiner lakridsen med fondant i farver og med smage, som passer dig. Hvis du selv vil fremstille fondanten, så er det nemmest at lave den af marshmallows. Smelt forsigtigt 200 g marshmallows sammen med 2 spsk olie og 2 spsk vand. Herefter blandes/æltes massen med ca. 400 g flormelis - og evt. frugtfarve og smag, hvis det ønskes.
Set på Youtube

4 med lakrids

1. Lakridsparfait
Ingredienser til 4 portioner:
4 æggeblommer, 120 g sukker, 3 tsk lakridspulver og ½ l fløde
- Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps og vend herefter lakridspulver i.
- Pisk piskefløden til flødeskum og vend flødeskummet i æggesnapsen.
- Hæld massen i en egnet beholder, der tåler frost.
- Parfaiten skal i fryseren 4 – 6 timer inden servering, og skal gerne røres 3-4 gange i løbet af den første time.
- Ved den sidste omrøring kan du evt. tilføje nogle skeer lakridssirup. Det giver både en flot visuel effekt i parfaiten og en endnu mere intens lakridsoplevelse. Lakridssirup kan du fremstille ved nænsomt at koge lige dele vand og sukker og smage til med lakridspulver, når sukkermassen er kølet lidt af. Alternativt kan vi anbefale Johan Bülows 'Sweet Liquorice Syrup'.

2. Hjemmelavede lakridsmandler
Lakridsmandler kan snildt laves hjemme, og her har du mulighed for at give dem lige netop den smag og lakridsstyrke, du foretrækker. Her får du vores yndlingsopskrift:
Rist mandler let på en tør, varm pande i et par minutter. Når mandlerne er afkølet pakkes de hver især ind i et lille stykke nougat. Herefter dyppes de i i kogechokolade inden de sættes til tørre på bagepapir. Når chokoladen er nogenlunde tør, rulles den i lakridspulver tilføjet en smugle salmiakpulver.

3. Lakridssnaps
Aalborg Akvavit har netop lanceret en ny økologisk gør-det-selv-snaps, Aalborg Basis Snaps, som gør det nemt at sætte en personlig smag på snapsen. Til deres basissnaps kan du tilføje næsten enhver smag fra bacon og friske krydderurter til chokolade, frugt og slik. Kun fantasien sætter grænser! Her har du fx opskriften på en herlig hindbær/lakrids snaps. Den fine snaps er skøn til desserter, og gør sig rigtig godt i selskab med bobler, serveret i champagneglas.
Sådan gør du: Tag 20 g frysetørret hindbær og 2 pastiller rålakrids og put i din Aalborg Basis Snaps. Skru låget på, og stil den et mørkt og køligt sted. Efter et døgn vil snapsen have smag, og du kan i princippet servere den, som den er. Men hvis du kan vente fire dage, så får du den allerbedste snaps med den helt perfekte smagsbalance mellem hindbær og lakrids. Herefter er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter - og så er den klar til servering. Server evt. snapsen med bobler: 2 cl hindbær/lakridssnaps i champagneglas toppet op med 6 cl mousserende vin.

4. Hjemmelavet lakridskonfekt
Der er ikke meget slik, der visuelt kan prale af, at være lige så indbydende som lakridskonfekt. De små, mulitfarvede konfektstykker er næsten ikoniske, og de har, siden den britiske konfektureproducent Bassett's introducerede dem i 1899, været virksomhedens største succes. Lakridskonfekt, som på engelsk går under betegnelsen ’liquorice allsorts’, indgår sågar i Bassett´s logo.
Den originale Bassett´s lakridskonfekt er fremstillet af sød lakrids, sukker og gelantine samt kokos, anis og frugtaromaer. Har man lyst til at fremstille sin egen lakridskonfekt, så er der rig mulighed for at eksperimentere med nye smagskombinationer. Prøv fx at skifte den søde lakrids ud med stærk eller salt lakrids og kombiner lakridsen med fondant i farver og med smage, som passer dig. Hvis du selv vil fremstille fondanten, så er det nemmest at lave den af marshmallows. Smelt forsigtigt 200 g marshmallows sammen med 2 spsk olie og 2 spsk vand. Herefter blandes/æltes massen med ca. 400 g flormelis - og evt. frugtfarve og smag, hvis det ønskes.