Pynt juletræet med frugt og grønt
LED bloklys
Arbejdsbord Nomada
Ur på fod Rivièra Maison
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.


Danske børn er generelt glade for ost. Alligevel får mange af dem for sjældent ost, mener ekspert. Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Flere osteglade børn skal have ost
Danske børn er generelt glade for det proteinholdige mejeriprodukt, osten. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Mejeriforeningen. Tilsyneladende er osten dog en fødevare, som børnene spiser for sjældent. Samme undersøgelse viser nemlig, at 58 pct. af de danske børn kun spiser ost ugentligt eller sjældnere, ligesom 51 pct. kun sjældent eller aldrig har den med på madpakken. Det er alt for lidt ifølge klinisk diætist, Kirsten Thal-Jantzen.

Børn har brug for protein og calcium
Spørger man de forældre, som sjældent eller aldrig giver børnene ost med på madpakken, hvorfor de holder sig fra mejeriproduktet i den medbragte frokost, fortæller 4 ud 10 (39 pct.)af dem, at børnene ikke kan lide ost, mens hver tredje (32 pct.) mener, at ost ikke egner sig til børnenes madpakker. En mindre andel fortæller, at det er for at undgå, at børnene bliver drillet på grund af osten eller på grund af egne dårlige barndomsminder.
Men ifølge Kirsten Thal-Jantzen, er det problematisk, fordi ost er en vigtig næringskilde. Hun opfordrer derfor forældre til at tænke ost ind i madpakken for at give børnene gode kostvaner med fra barnsben.
”Vi ved, at kostvanerne som barn og ung har afgørende betydning for vores kostvaner som voksen. Det er derfor en rigtig god idé at lade ost indgå som en del af en sund madpakke, da ost er en god kilde til vigtige næringsstoffer som protein og især calcium. Calcium er livet igennem nødvendigt for at opbygge og vedligeholde knogler”, fastslår Kirsten Thal-Jantzen og fortsætter:
”For at børn får dækket det daglige behov for calcium, skal der fx indtages ½ liter mælk og yoghurt samt to skiver ost. Har man børn, der ikke kan lide ost eller ikke indtager mejeriprodukter generelt, er det også muligt at få dækket dele af det daglige calciumbehov igennem grøntsager som spinat og grønkål samt mandler, men den nødvendige mængde er ret stor”.

Hver tredje forældre savner inspiration
Den klassiske ostemad er langt fra den eneste måde, man kan servere ost på for sine børn og dermed sørge for, at de får det nødvendige calcium og protein. Undersøgelsen viser dog, at hver tredje (33 pct.) af de forældre i undersøgelsen med børn under 20 år savner inspiration til nye måder at servere ost på. For at imødegå dette har Mejeriforeningen lanceret kampagnen Vildmedost.dk, hvor de bl.a. har allieret sig med den anerkendte kok, Frantz Maurice Scott Lundby, som har udviklet en række nye spændende opskrifter med Danbo ost.

Klik ind og få opskriften på bla. 'Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo ost' - sprøde, sunde knækbrød, lige til madpakken!

Se

Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Kost & Ernæring
Hvad er fuldkorn?

Er det fuldkorn, når melet indeholder hele kerner? Er vilde ris og boghvede også fuldkorn?

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Grillhandske

Grillhandske

Hoody i uld

Hoody i uld

Fitness Tracker Fitbit Charge 3

Fitness Tracker Fitbit Charge 3

Juletræ i rattan Rivièra Maison

Juletræ i rattan Rivièra Maison

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
23.11.2018

Mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

D-vitaminmangel er et udbredt problem på de nordlige breddegrader, og meget tyder på, at D-vitamin har stor betydning for vores sundhed. En gruppe forskere på Aarhus Universitet i færd med at undersøge hvorvidt mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin. Læs mere


12.11.2018

Smagsstoffer i e-cigaretter er sundhedsskadelige

Astma-Allergi Danmark

E-cigaretter er efterhånden et vanligt syn i gadebilledet, især blandt helt unge. Men ud over at være stærkt afhængighedsskabende indeholder e-cigaretter smagsstoffer, som på sigt kan have store helbredsmæssige konsekvenser Læs mere


22.10.2018

Ærter kan blive det nye protein i vores kost

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

I jagten på en planteerstatning til animalsk protein i vores kost går Aarhus Universitet i gang med at undersøge potentialet i ærter og andre bælgplanter. Læs mere


17.10.2018

Flere børn med funktionelle lidelser

SDU - Syddansk Universitet

Flere børn klager over lidelser som hoved- og mavepine, er trætte eller får krampeanfald, som ikke kan forklares - forsker peger på, at familiebehandling kan hjælpe. Læs mere


11.10.2018

Kan skove redde os fra klimaforandringer?

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

En ny undersøgelse publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature viser, at drift af Europas skove med henblik på at maksimere kulstofoptagelse har en minimal effekt på det globale klima. Læs mere


24.09.2018

Intensiv aktivering af sygemeldte gør mere skade end gavn

Videnskab.dk

Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages meget mere, for de kan gøre den store forskel. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^