Altankasser med selvvanding
Paper Collective
Tallerkensmækker - Frø til dyrkning
Rivièra Maison Haveromantik
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Smagen er syrlig og konsistensen fed og cremet. Skyr er lidt af et vidunderprodukt, og bliver i vid udstrækning brugt som erstatning for andre surmælksprodukter, som yoghurt, ymer og creme fraiche.
Surmælksproduktets popularitet skyldes blandt andet, at det på flere måder passer rigtig godt til tidens sundhedstrends og slankekure, hvor der lægges vægt på magre og proteinrige produkter.

Mens fedtprocenten i skyr svarer til den magre yoghurt, så er proteinindholdet i skyr til gengæld mange gange højere. Mange oplever, at en proteinrig kost giver en god mæthedsfornemmelse, hvilket kan betyde, at man spiser mindre, samtidig er der undersøgelser der peger på, at en proteinrig kost også i nogen grad stimulerer kroppens fedtforbrænding.

De gode egenskaber in mente, så har skyr samtidig nogle fine smags- og konsistensmæssige fortrin. Skyr har en rund og velsmagende syrlighed samt en fin, fast konsistens, som gør det til en ingrediens, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Skyr kan nydes som morgenmadsprodukt med mysli på toppen, serveres til kage og desserter som erstatning for creme fraiche. Skyr egner sig som grundingrediens i dressinger og dip med friske krydderurter, tzatziki og sandwichsalater samt i smoothies, hvor den bidrager til at gøre drikken fyldig og cremet.

Fedtprocent i udvalgte surmælksprodukter:
∙ Yoghurt Natural 0,1 %
∙ Græsk Yoghurt 0,1%
∙ Skyr 0,2%
∙ Kvark Fromage Blanc 1%.
∙ Yoghurt Natural 1,5%
∙ Ymer 3,5%
∙ Tykmælk 4,4%
∙ Cremefraiche 9%
∙ Græsk Yoghurt 10%
∙ Cremefraiche 38%

Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver given lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik....

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Sundhed
Spis flere nødder!

Det ville gavne danskernes sundhed at spise nødder hver dag. Det skriver DTU Fødevareinstituttet på baggrund af en vurdering af de sundhedsmæssige fordele og ulemper der er ved at spise nødder.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Hvad er fuldkorn?

Er det fuldkorn, når melet indeholder hele kerner? Er vilde ris og boghvede også fuldkorn?

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere Low FODMAP diet, som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Santa Maria lancerer to nye varianter<BR>af de populære pastes: Chili og basilikum

Santa Maria lancerer to nye varianter
af de populære pastes: Chili og basilikum

Let og feminint business look

Let og feminint business look

Fix hjemmet op - én lille opgave ad gangen

Fix hjemmet op - én lille opgave ad gangen

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
20.06.2018

Sankthans: Afbrændingsforbud ophævet i flere kommuner

Dr.dk

Vådt vejr og lavere temperaturer får flere kommuner til at ophæve afbrændingsforbud og tillade bål til sankthans. Læs mere


24.04.2018

Ny forskning: Tidlig screening for tarmkræft øger chancen for at overleve

Dr.dk

Forskere fra Regionshospitalet Randers har i et nyt, stort studie slået fast, at chancen for at opdage tarmkræft, før den har bredt sig, er tre gange højere, når man siger ja tak til en screening. Læs mere


11.04.2018

Astma-Allergi Danmark: Vær forsigtig med hårfarve

Astma-allergi.dk

En undersøgelse fra Videncenter for Allergi af hårfarve viser store forskelle i instruktionerne til den allergitest, som det anbefales at lave, inden man bruger produktet. Der er derfor grund til bekymring, når det kommer til sikkerhed og validitet af allergitesten, lyder konklusionen. Læs mere


10.04.2018

Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

Nets

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelflugt i de danske butikker. I løbet af kun to og et halvt år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 50% af alle betalinger i butikkerne, hvilket overgår alle forventninger, skriver nets. Læs mere


10.04.2018

Smykkekøb kan give skattesmæk

Jyllandsposten.dk

Landsskatteretten har for nylig givet en dansk kvinde et skattesmæk for at købe smykker på en rejse. Læs mere


08.04.2018

32,4 millioner kr. indsamlet til Kræftens Bekæmpelse

Cancer.dk

Flere end 25.000 frivillige gik i dag fra dør til dør for at samle ind ved Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling.

"Det er en imponerende indsats, der er ydet. Både blandt de mange indsamlere og dem, som har givet et bidrag. Den støtte er med til at bane vejen for, at vi kan hjælpe dem,... Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^