Maven i balance

Maven i balance

Maven i balance 

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?
Den bedste og mest effektive måde at få balance i maven, er at starte dagen med et sundt morgenmåltid. Efter en hel nats søvn har kroppen brug for energi til at komme op i omdrejninger og klare dagens udfordringer, og ved at starte dagen med et solidt måltid kickstarter du din dag og øger din koncentrationsevne.

Yoghurt holder maven i balance
Men det er ikke ligegyldigt, hvad du putter i munden om morgenen, hvis du skal være god ved dig selv og din mave. Det har generelt stor betydning for dit velbefindende, at din mave er i topform. Derfor er det en god idé at spise syrnede mælkeprodukter med probiotiske kulturer. De probiotiske kulturer hjælper nemlig med at holde din mave sund.

Med mættende fibre
Du kan med fordel kombinere yoghurtens gode egenskaber med fiberrig kost som frugter, grøntsager og kornprodukter. Fiberholdig mad fremmer fordøjelsen og giver samtidig en god mæthedsfornemmelse, så du lettere kan lægge usunde mellemmåltider på hylden. Bland eksempelvis din egen yndlingsmysli eller start dagen med en friskblendet frugtrig smoothie. Det er kun din kreativitet, der sætter grænser for, hvordan du skaber dit helt eget yndlingsmåltid om morgenen.

Herunder finder du en opskrift på henholdsvis Mysli med nødder og tørret frugt og Blåbærsmoothie med grape.


Mysli med nødder og tørret frugt

• 500 g havregryn
• 200 g hasselnødder
• 200 g mandelflager
• 200 g rosiner
• 6 snittede tørrede figner
• 3 dl akaciehonning

Bagetid: Ca. 20 min. ved 175°

Bland havregryn, nødder, rosiner og figner med honning og hæld det i et ovnfast fad. Bag blandingen midt i ovnen. Vend i myslien undervejs, så det hele bliver bagt. Lad myslien afkøle, og gem den i et glas med tætsluttende låg.

Blåbærsmoothie med grape
Drik til 4

• 1 stor rød grapefrugt (ca. 325 g)
• 4 isterninger
• 8 svesker uden sten (ca. 50 g)
• 1 spsk sirup, fx cane sirup
• ½ liter Cultura Drik Light med blåbær

Skær enderne af grapen, og skær herefter 4 tynde skiver grape – to fra hver ende – og gem dem til pynt. Skær resten af grapen i fileter over en skål, og pres grapesaften heri.

Kom isterninger, svesker, sirup og grapefrugt og -saft i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek., og tilsæt blåbærdrikken. Blend i yderligere ca. 45 sek. Fordel blåbærsmoothien i kolde høje glas - sørg for at få sveskefyld i alle glas. Pynt med grape og servér straks.

Tip: Hvis du laver smoothien i god tid, skal du huske at omrøre inden serveringen.


Udviklet af: Arla Karolines Køkken og madskribent Bente Nissen Lundsgaard

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd 

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i…

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^