Luksus fra Care By Me
Skønne farver
Tøjstativ fra Yamazaki
Skænk i jern
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Saltindtag skal begrænses
Danskere indtager 7 til 12 gram salt om dagen, og det er alt for meget salt, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse. Alligevel har medierne de seneste dage sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt for danskere, at sænke det daglige saltindtag. Men tvivlen er opstået, fordi medierne har formidlet en forkert udlægning af en sundhedsrapport, skriver DTU Fødevareinstituttet og fastholder, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget.
"Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt" skriver DTU Fødevareinstituttet, og understreger, at danske forskere mener, at der er rigtig god dokumentation for at sænke saltindtagelsen til 5-6 gram om dagen.

Højt saltindhold i færdigforarbejdede varer
Derfor har de danske sundhedsmyndigheder iværksat en plan i det igangværende Saltpartnerskab, som er et partnerskab mellem bl.a. Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen og en række fødevareindustrier, om at sænke indholdet af salt i industrielt fremstillede fødevarer.
"En effektiv nedbringelse af saltindtagelsen kan kun ske, hvis fødevareindustrien sænker saltet i færdigforarbejdede varer, da vi får op til 80% af vores salt gennem disse produkter", siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet.
Når det er vigtigt, at sænke saltindtaget, er det blandt fordi, at det er veldokumenteret, at et øget saltindtag medfører forhøjet blodtryk, som giver anledning til blodpropper i hjertet og hjerneblødning.
"Den planlagte reduktion af salt i vores mad bør derfor fortsætte, da den vil redde flere hundrede liv om året og endnu flere tilfælde af blodpropper og hjerneblødning", understreger direktør Inge Vestbo fra Hjerteforeningen.

Læs mere om begrænsning af salt i maden og om Saltpartnerskabet på

Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver given lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik....

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Sundhed
Spis flere nødder!

Det ville gavne danskernes sundhed at spise nødder hver dag. Det skriver DTU Fødevareinstituttet på baggrund af en vurdering af de sundhedsmæssige fordele og ulemper der er ved at spise nødder.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Kost & Ernæring
Hvad er fuldkorn?

Er det fuldkorn, når melet indeholder hele kerner? Er vilde ris og boghvede også fuldkorn?

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere Low FODMAP diet, som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Blanche Cph

Blanche Cph

Vinreol - stilren og funktionel

Vinreol - stilren og funktionel

SACKit puf - til både inde og ude

SACKit puf - til både inde og ude

Solon Handmade

Solon Handmade

Nye Bøger
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
27.07.2018

Tjek badevandet

Mst.dk

Det exceptionelle sommervejr har haft indflydelse på badevandet, hvor der er mange badestrande, der i perioder er ramt af blågrønalger. Hos Miljøstyrelsen er der nu oprettet et kort, der giver direkte adgang til badevandsforholdene i den enkelte kommune. Læs mere


12.07.2018

Drikker du nok vand i varmen?

Sundhed.dk

Motionerer du i morgensolen? Eller foretrækker du en løbetur, når sommersolen står højt på himlen?

De varme sommertemperaturer kan nemlig være hårde ved motionister, der bevæger sig udenfor. Varmen bidrager til øget svedproduktion, og du kan risikere dehydrering, hvis du ikke husker at indtage nok... Læs mere


20.06.2018

Sankthans: Afbrændingsforbud ophævet i flere kommuner

Dr.dk

Vådt vejr og lavere temperaturer får flere kommuner til at ophæve afbrændingsforbud og tillade bål til sankthans. Læs mere


24.04.2018

Ny forskning: Tidlig screening for tarmkræft øger chancen for at overleve

Dr.dk

Forskere fra Regionshospitalet Randers har i et nyt, stort studie slået fast, at chancen for at opdage tarmkræft, før den har bredt sig, er tre gange højere, når man siger ja tak til en screening. Læs mere


11.04.2018

Astma-Allergi Danmark: Vær forsigtig med hårfarve

Astma-allergi.dk

En undersøgelse fra Videncenter for Allergi af hårfarve viser store forskelle i instruktionerne til den allergitest, som det anbefales at lave, inden man bruger produktet. Der er derfor grund til bekymring, når det kommer til sikkerhed og validitet af allergitesten, lyder konklusionen. Læs mere


10.04.2018

Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

Nets

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelflugt i de danske butikker. I løbet af kun to og et halvt år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 50% af alle betalinger i butikkerne, hvilket overgår alle forventninger, skriver nets. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^