Kategori: Sundhed

Svær ledegigt kan afhjælpes 

To års lammelse og smertehelvede næsten overvundet, siger 41-årig telefonarbejder under fortsat behandling.

ANNONCE

To års lammelse og smertehelvede næsten overvundet, siger 41-årig telefonarbejder under fortsat behandling.
Næsten to års konstant og smertefuldt sengeleje ude af stand til at bevæge hverken arme eller ben som følge af ledegigt var den grumme skæbne for den nu kun 41-årige telefonarbejder Tommy Nielsen, Frerslev fem kilometer uden for Haslev. Men hans triste lod blev ikke endegyldig. Et naturprodukt kombineret med intens genoptræning bevirkede, at han i dag er på vej til at genvinde førligheden og dermed den normale livskvalitet.
Tommy Nielsen fik allerede som teenager et alvorligt forvarsel, da han måtte indlægges med vand i knæene og fik konstateret ledegigt/betændelse, men to års behandlinger fik i 1989 tilsyneladende bugt med lidelsen. Han kunne leve et normalt liv lige til 2000, da smerterne pludselig kom igen. Leddegigten var blusset op.

Katastrofalt sygehus-ophold

-Det var indledningen til et par års mareridt, siger Tommy Nielsen og erindrer et langsommeligt behandlingsforløb:
-Jeg blev kastet rundt mellem de regionale sygehuse. To ophold på Ringsted Sygehus hjalp ikke, og ved en efterfølgende indlæggelse på Køge Sygehus´ rheumatologiske afdeling blev der ordineret fysioterapeutiske behandlinger i hjemmet, men kommunen rådede ikke over udkørende fysioterapeuter. I stedet fik jeg garanti for fortsat genoptræning via hjemmehjælpen, hvis jeg lod mig indlægge i to uger på Haslev Sygehus.
-Men det ophold blev katastrofalt, fortæller han. Da jeg blev indlagt, kunne jeg både ryge og drikke ved egen hjælp, men ved hjemkomsten i begyndelsen af 2000 kunne jeg ikke bevæge arme og ben. Hver nok så lille bevægelse medførte et inferno af ledsmerter i fingre, albuer, skuldre, knæ- og fodled. Derfor var jeg faktisk lam og levede af smertestillende piller. Jeg har været oppe på 98 piller ugentligt.
Ved en omlægning af den kommunale hjemmehjælp blev der endelig arrangeret fysioterapeutiske behandlinger og genoptræning i hjemmet, hvor Tommy Nielsen i sin seng møjsommeligt lå og trænede i blot at løfte arme og ben.

Redningen
Men den afgørende bedring indtraf i 2002, da han læste en annonce om naturproduktet Vita Biosa og dets helbredende virkning på blandt andet ledegigt. Dette produkt bliver i øvrigt ofte anbefalet af radiolægen Carsten Vagn Hansen i sine udsendelser tirsdag formiddag.
-Efter at have drukket midlet i tre-fire måneder forsvandt al uro i benene, og smerterne begyndte at fortage sig. Min tilstand blev stadigt bedre, og kombineret med hjemmehjælpens genoptræning fik Vita Biosa mig på benene i begyndelsen af 2003. Nu står jeg op hver morgen og kan med Terslev hjemmehjælp´s assistance gå fra seng til kørestol. De smertestillende piller er lagt på hylden, mens jeg træner i at gå med armkrykker. Bedringen er så markant, at jeg er begyndt at nære forhåbninger om, at den vil fortsætte, til jeg kan gå normalt igen.
Tommy Nielsen drikker to doser Vita Biosa dagligt og supplerer med en dosis koralalge-kalk. Han bemærker, at produkterne er både effektive og bedre end al den stærke medicin, som enten ikke har hjulpet eller har været skadelig for kroppen.
-Vita Biosa er simpelthen et mirakel for mig, slutter han.

Ældgammelt lægemiddel

Men midlet er ikke en mystisk mirakelmikstur. Det er et mælkesyre-produkt med en lav pH-værdi på ca. 3,5, som hæmmer skadelige og sygdomsfremkaldende bakterier i at udvikle sig i maven og til gengæld fremmer væksten af gavnlige mælkesyre-bakterier i tarmen og opbygger et stærkt immunforsvar. På samme måde forstærker Vita Biosa de positive cellers vækstbetingelser i et gigtangrebet led og svækker de negative celler i en slags evindelig borgerkrig.
Bag såvel dette middel som koralalge-kalk og mineralrigt tangmel står den økologiske landmand Erik Nielsen fra Frederiksværk. Han har hjembragt metoden og opskrifterne fra talrige besøg og videnskabelige konferencer i Sydøstasien, hvor de er ældgamle traditioner, og har videreudviklet produkterne til danske forhold.
Vita Biosa er med andre ord deltager i det klassiske opgør mellem det gode og det onde ved at hindre betændelseslignende tilstande, forstoppelse og giftdannelse. Fordi vort immunsystem er tæt forbundet med tarmfloraen, er der også gunstige påvirkninger mod gigt, migræne, astma, generelle luftvejs-sygdomme, visse eksemer og mange andre lidelser. Og som en sidegevinst opnår mange brugere et vægttab, fordi deres maver fungerer normalt igen.

Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^