Styling og pleje af 6 smukke frisurer

Styling og pleje af 6 smukke frisurer  

Omhyggeligt valg af hårplejeprodukter kan give hår og frisurer nyt liv. Her får du tips til styling og pleje af 6 forskellige, skønne frisurer.

Cool og klassisk glat hår

Det glatte, skinnende blanke skulderlange hår er både klassisk og stilfuldt. Det er nemt at sætte, selvom de fleste af os har brug for stylingjern, hvis der skal styr på fald, hvivler og 'flyvehår'. 

Glattejern slider på håret, men ved at anvende produkter særligt udviklet til at beskytte håret mod ekstrem varmepåvirkning og ved at anvende et stylingjern med keramiske plader, kan du mindske skaderne.

Husk også, at du mindsker varmeskader ved at sørge for at håret er helt tørt inden du anvender stylingjernet. 

Tip: Rahua og ghd har særlige leave-in produkter, som aktiveres og samtidig beskytter ved varme fra føntørring, flad- og krøllejern. Produkterne anvendes i nyvasket, frotteret hår med særlig fokus på hårspidserne. 

  • Rahua Finishing Treatment
    Vejl. (60 ml.) 449 kr.
  • ghd Advanced Split end Therapy
    Vejl. (100 ml.) 299 kr. 
  • ghd V Gold Classic glattejern/styler
    Vejl. 1.599 kr.

Smukt og lækkert gråt hår

Gråt eller hvidt hår, er både smukt og elegant, men kræver særlig pleje. De fleste overraskes, når de første gang oplever, hvordan det grå hårs struktur er anderledes groft, kruset og stridt. Produkter, som er særligt udviklet til gråt hår, kan dæmpe kruset, og reflekser og striber kan udjævne overgangen mellem den oprindelige hårfarve og den nye grå.

Overgangen fra den oprindelige hårfarve til en smuk, jævn grå, kan være lang og frustrerende, men selvom det kan være fristende at forsøge at udjævne farveforskellen med en hurtig helfarvning hjemme, så anbefaler vi, at man tager sin frisør med på råd.

En frisør kan tilføje highlights og reflekser i håret, så overgangen synes naturlig og du slipper for udgroninger.     

  • Rahua Omega 9 Hair Mask
    Vejl. (200 ml.)  kr. 479
  • GB by Gun-Britt Blonde - Shampoo eller Conditioner
    Vejl. (250 ml.) 158 kr.
  • Gun-Britt Hair Treatment Oil Argan
    Vejl. (100 ml.) 179 kr.

Kort hår - Frisk, flot og feminint

En korthårsfrisure kan være både flot, frisk og super feminin. Men det er måske lidt af en skrøne, at kort hår altid er det nemmeste at sætte. De fleste korthårsfrisurer kræver både fylde og styling, til gengæld kan man være rigtig godt hjulpet, hvis man har nogle gode, effektive produkter ved hånden.

Moroccanoil Moulding Cream giver det korte hår den perfekte struktur, så det er nemt at forme og sætte. Samtidig er Moroccanoil Moulding Cream tilsat fibre, der giver den korte frisure volumen og fylde. 

Moroccanoil har også en Styling Gel med arganolie, som tilfører hold og glans uden at håret bliver stift som ved traditionelle gel-produkter. 

Moroccanoil Styling Gel fungerer både til det glansfulde og stylede look, og til mere naturlige, casual og fyldige frisurer. Det er en gel, der er nem at arbejde med og som giver frisuren langvarigt hold. 

  • Moroccanoil Molding Cream. Vejl (100 ml) 219 kr.
  • Moroccanoil Styling Gel. Vejl. (100 ml) 159 kr.

Eksperimentér med ny hårstil

Det er sjovt at eksperimentere med sammenhængen mellem hårstil og image, og afprøve nye frisurer og hårfarver. Med nogle få midler, en farve og en ny styling af håret, kan udtrykket forandres fra det smukke og naturlige til det smukke og dramatiske.

Forandringen fra et mellemblondt, halvlangt hår med naturligt fald, til kulsort, stylet bob er næsten magisk.

Her er det en ultra feminin og ekstravagant skulderlang page, også kaldt 'lob' efter 'long bob'. Håret kan farves med skyllefarve eller permanent farve, som fx Schwarzkopf Kreatin Colour, der farver håret på blot 30 minutter.

Du kan forme frisuren ved at børste det lok for lok, først indad og så udefter, mens du føntørrer. Er dit hår tyndt, så giv det ekstra volumen og hold med Poly Swing Volume Mousse, inden du føntørrer. Brug et glattejern for at give dit hår det ægte, glatte pagehårspræg. 

  • Schwarzkopf Keratin Color. Vejl. 110 kr.
  • Poly Swing Volume Mousse. Vejl. 35 kr.

 

Opsat hår

Med et halvlangt hår, elastikker og hårnåle er kan man skabe variationer  Det opsatte hår Skab et blødt og romantisk look med den lidt ´tilfældige´ knold. Den er hurtig og nem at sætte – også hvis du aldrig har prøvet at sætte dit hår op før. For at give håret fylde, struktur og hold, er det en god idé at bruge en mousse, som fx SYOSS Full Hair 5, Fullness & Volume Mousse. 

Alternativt kan en god tørshampoo ikke kun opfriske håret mellem vask, men også give struktur og fylde. Prøv fx. den nye COLAB Extreme Volume, udviklet af Ruth Crilly, model og grundlægger af bloggen ’A Model Recommends’. Det er en effektiv, velduftende tørshampoo, som er nem at anvende og giver masser af fylde og struktur.

Styling:

  1. Saml det øverste hår i en elastik midt på baghoved og derefter resten af håret i en elastik herunder. Brug en elastik, som ikke skader håret, fx invisibobble.
  2. Fold de lange spidser rundt om elastikkerne og op under det øvrige hår. Fastgør dem ved hjælp af hårnål fx. Gun-Britts super hårnål. Lad nogle enkelte hårlokker smutte uden for den opsatte frisure.
  3. Giv den løse opsætning ekstra hold med fx SYOSS Full Hair 5, Fullness & Volume Booster Hairspray.
  • SYOSS Full Hair 5, Fullness & Volume Mousse. Vejl. (250 ml) 59,95 kr
  • COLAB Extreme Volume. Vejl. (50 ml) 55 kr
  • Invisibobble hårelastik. Vejl. 49 kr.
  • Gun-Britt hårnål. Vejl. 129 kr
  • SYOSS Full Hair 5, Fullness & Volume Booster Hairspray. Vejl. (400 ml) 59,95 kr.

Bløde, brusende lokker

Det kræver tålmodighed, men når man står med det færdige resultat og de bløde, bølgende lokker ligger brusende omkring ansigtet, så er det anstrengelserne værd. At lave store krøller i glat hår, er en særlig udfordring. De bedste forudsætninger er et hår, der fra naturens side er fuld af bevægelse og struktur. Er håret tilmed klippet i etager, så er det et særlig godt udgangspunkt for store, holdbare krøller.

Styling:

  1. Vask håret i produkter særligt udviklet til krøllet hår, fx Davines LOVE serie.
  2. Giv det nyvaskede hår et beskyttende leave-in produkt, som fx Purely Professional treatment 1.
  3. Fordel stylingmousse i det håndklædetørre hår. Fx Davines More Inside Curl Moisturizing Mousse, som giver gode fylde og hold.
  4. Føntør håret med hovedet nedad.
  5. Tag derefter tynde hårlokker og rul dem om et krøllejern.
  6. Sæt lokkerne og giv frisuren et sidste touch med hårlak.

Tip:
Hvis du ønsker at fremme hårets naturlige krøl uden at bruge krøllejern, så kan Purely Professional styling lotion 1 anvendes til at få styr på lokkerne og samle ’flyve hår’ i bløde, naturlige krøller. 

  • Davines LOVE Shampoo.
    Vejl. (250 ml) 190 kr
  • Davines LOVE Conditioner.
    Vejl. (250 ml) 225 kr
  • Purely Professional treatment 1.
    Vejl. (150 ml) 245
  • Davines More Inside Curl Moisturizing Mousse.
    Vejl. (250 ml) 200 kr.
  • Purely Professional styling lotion 1.
    Vejl. (150 ml) 165 kr
  • ghd Arctic Gold Curve Soft Curl Tong.
    Vejl. 1.499 kr

 

Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^