Vinterhår? Sådan får du glansfuldt og sundt hår

Vinterhår? Sådan får du glansfuldt og sundt hår 

Stylingprodukter, føntørring, brug af stylingjern og skiftet mellem vinterens fugtige kolde luft ude og den varme, tørre centralvarme inden døre, kan få håret til at se fladt, glansløst og kedeligt ud. Men med lidt nænsom og kærlig pleje, kan selv det mest glansløse og kedelige hår få et skinne boost, fylde og glans.

Valg af hårplejeprodukter
Et godt udgangspunkt for et smukt og glansfuldt hår, er dine hårplejeprodukter. Når hårproduktproducenterne fremstiller forskellige produkter til forskellige hårtyper, er der ikke bare tale om et smart salgstrick. De enkelte produkters ingredienser er nøje udvalgte, så de giver den enkelte type hår og hovedbund optimale betingelser. Så vælg hårprodukter efter typen af dit hår og din hovedbund. Er du i tvivl, kan din frisør vejlede dig.

Balsam er et must
I vintermånederne, når skiftet mellem den fugtige kulde ude og den tørre varme inde, får håret til at knitre af statisk elektricitet, er en god hårbalsam eller en anti-frizz olie en stor hjælp. 
Nu er hårbalsam et temmelig udskældt produkt i miljøkredse, fordi det ofte indeholder svært nedbrydelige stoffer. Brug derfor balsam med omtanke eller fremstil selv en miljøvenlig balsam af avokado, olivenolie og æggeblomme. Sådan gør du:

  • Mos en avokado til jævn pasta, tilføj to tsk. olivenolie og en æggeblomme.
  • Bland ingredienserne, og masser det ind i det nyvaskede hår.
  • Lad sidde i fem minutter, og skyl grundigt efter. 

Tip: Bruger du balsam i hele dit hår, kan det ofte gå ud over hårets fylde og få håret til at syne tungt og fladt. Anvend derfor primært balsam fra midten af dine længder og ned til hårspidserne.

 

Glad for stylingprodukter?
Føntørring og brug af stylingjern, fladjern og krøllejern slider på håret. Mindsk skaden ved altid, at anvende et varmebeskyttende produkt inden du føntørrer eller bruger stylingjern. Føntør håret med koldluft eller på føntørrerens laveste niveau. 

Tip: Nogle stylingprodukter kan være svære at få vasket ud af håret. Klæbrige rester kan sidde i håret efter almindelig hårvask og få håret til at se glansløst og tungt ud. En effektiv shampoo, som renser i dybden og fjerner alle rester af stylingprodukter, kan give dig hårets glans og fylde tilbage. Få din frisør til at anbefale en effektiv shampoo, og tilføj evt. lidt bagepulver i shampooen næste gang du vasker hår. Bagepulver kan effektivt løsne de klæbrige rester. Sådan gør du:

  • Bland 1 spsk. bagepulver med 2 spsk. shampoo.
  • Fordel shampooen i håret, lade det virke et øjeblik og skyld grundigt.

 

Pas godt på dit hår - behandl det nænsomt 
Håret - og især det våde hår - er sart. Dub det våde hår med håndklædet i stedet for at vride det, føntør håret med kold luft eller med føntørreren indstillet på lav varme.
Vær nænsom, når du børster dit hår og lad være med at bruge børster med metaltænder og kamme.

Invester i en god børste med bløde børstepigge og med knopper på spidserne, så hårbørstning bliver en både rar og nænsom oplevelse. Brug tangle teezer eller wet brush i det våde hår. Det er børster, der er udviklet til særligt at klare vådt filtret hår og minimere krus og knuder.

Tip: Ved regelmæssigt at få klippet spidser, kan du udsætte det store frisørbesøg og stadig have hår, der ser sundt og velplejet ud.

3 gode råd til problemhår

  1. Modvirker skæl
    Brug et par minutter dagligt på at massere din hovedbund. Det er behageligt, stimulerer blodcirkulation, fjerner og forebygger tør hud og skæl i hovedbunden
  2. Modvirker fedtet hår.
    Hvis du har tendens til fedtet hår, så kan en skylning af håret med fortyndet citronsaft eller æbleeddike have en god effekt.
  3. Modvirker tørt og beskadiget hår
    Fire spsk. honning, 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. æbleeddike.
    Bland ingredienserne og masser kuren ind i længder og hårspidser. Lad kuren sidde i en halv time og skyld grundigt.

 

Produktbeskrivelser

OGX Kukui Oil
Den populære hårplejeserie, OGX Kukui Oil, består af shampoo, conditioner og anti-frizz olie. Serien indeholder olie fra kukui nødden og er beriget med essentielle fedtsyrer, vitaminer A, C og E samt antioxidanter, hvilket gør produkterne drøje og effektive og samtidig velegnet også til kruset hår.

  • OGX Kukui Oil Shampoo. 385 ml. Vejl. 89,95
  • OGX Kukui Oil Conditioner. 385 ml. Vejl. 89,95
  • OGX Kukui Oil Anti-frizz Hydrating Oil. 118 ml. Vejl. 89,95

HH Simonsen: Wet Brush
Med sine unikke og ultratynde børstepigge giver den selv det tykkeste og mest genstridige hår tørt på – nemt, nænsomt og smertefrit. Børstepiggene har en lille knop på spidsen, der masserer hårbunden og stimulerer cirkulationen i hårsækkene, hvilket er med til at øge hårets vækst.

  • HH Simonsen 'Merry Wet Brush' Limited Christmas Edition. Vejl. 149 kroner.
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje 

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Nye parfumer og unikke duftoplevelser 2022 

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser.

Tjek seneste lanceringer af dufte fra parfumehuse som blandt andet Givenchy, Valentino, Calvin Klein, Gucci, Jean Paul Gaultier og Shisedio. Kig efter parfumer med de duftnoter, du sætter allermest pris på, og få en…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumestoffer i kosmetiske produkter 

Parfumestoffer i fx cremer, lotion og andre personlige plejeprodukter skal, ifølge Forbrugerrådet, som udgangspunkt deklareres som ’parfum’, ’aroma’ eller ’fragrance' i ingredienslisten. Men det kan producenterne undlade, hvis parfumestofferne fx er tilsat som konservering eller har andre…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Blomstrer pigmentpletterne? 

Med forårssolen følger pigmenttesten: Har du beskyttet din hud tilstrækkeligt med solfaktor, eller er pigmentpletterne sprunget ud i fuldt flor? Hvis ja, hvad gør man så for at mindske skaderne?

Læs mere
Skønhed & Pleje
15 føde- og drikkevarer der misfarver tænderne 

Et smukt tandsæt har altid været efterstræbt og til alle tider været et tegn på sundhed, vitalitet og styrke. I den moderne verden signalerer sunde, hvide tænder ligeledes både den sunde livsstil, selvtillid og overskud, og det er derfor ikke så underligt, at der hvert år er tusindvis af danskere,…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kosmetiske indgreb - drømmen om evig ungdom 

Drømmen om til evig tid at bevare en ung og spændstig krop, et ansigt uden fuger og linier, struttende bryster og en flad mave, bliver for mange af os mere og mere påtrængende jo ældre vi bliver. Nogle kaster sig ud i store kirurgiske eksperimenter for bekæmpe de uundgåelige tegn på aldring.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Den svære kunst at skabe dejlige dufte 

En meget kraftig og koncentreret duft kan være en temmelig overvældende oplevelse. Hvem har ikke haft en kradsende fornemmelse i halsen, når nogen valser forbi i en sky af parfume. På den anden side, så er det også en ærgerlig oplevelse, at have investeret i en duft, som mister sin kraft allerede…

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Genbrug dine teblade i en skøn bodyscrub  

Fremstil selv den lækreste bodyscrub med eksfolierende sukker, fugtgivende og plejende aloevera og olivenolie samt citron og duftende (genbrugte!) teblade.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel? 

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Brug sommerens frugt til nærende ansigtsmasker 

Sommerens friske råvarer kan ikke alene spises, de kan bruges som opkvikkende og nærende ansigtsmasker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^