Vil han mere end venskab?

Kategorier: Parforhold  -  Dating

Vil han mere end venskab? 

Fra brevkassen: Hun har følelser for en mand i vennegruppen, men er i tvivl om følelserne er gengældt. Og hvad vil konsekvensen være for deres venskab, hvis han ikke er interesseret?

______________________________________________________

 

Til brevkassen.
Håber I kan komme med et råd eller en kommentar til et forhold, jeg har til en ven, og som jeg overvejer kan blive til mere end venskab.
Jeg er studerende, og ud over mit studie, venner, familie, frivilligt arbejde, bruger jeg en stor del af min tid i kirke. Her har jeg, for et års tid siden, mødt en jævnaldrende fyr. Vi ses 2-3 gange om ugen, men aldrig alene. Dvs. der er altid en masse andre venner tilstede, når vi ses.
Han kan være lidt genert, så ved jeg ikke helt hvordan jeg skal agere, om jeg skal være mere opsøgende, eller om jeg skal afvente og se hvad der sker.
Han hjalp mig da jeg skulle flytte, hvilket han brugte mange timer på, og han kommer altid når jeg inviterer til arrangementer. Vi snakker rigtig godt sammen og er gode til at høre til hinandens dag, og gode til at grine sammen.
Umiddelbart lyder det jo godt, og jeg vil gerne se mere til ham og lære ham bedre at kende, for at finde ud af, om det er noget at bygge videre på. Men det er svært at få fortalt ham, at jeg gerne vil se ham alene. For vi er en stor vennegruppe, der altid er sammen, og jeg er bange for, at det kan blive noget rod og at det kan blive svært at ses, hvis jeg lægger op til noget og det viser sig ikke at være gengældt.
Så jeg tænker meget over, hvordan jeg kan foreslå det på en naturlig og afslappet måde, men samtidig overvejer jeg, om jeg hellere skal vente og se om han tager initiativ.
Noget andet, jeg går og overvejer, er om det, at vi ikke taler samme sprog, kan blive en for stor udfordring for et forhold på sigt. Han er nemlig ikke dansk, men han forstår meget dansk og taler det også lidt. Når han og jeg taler sammen, så foregår det på altid på engelsk, hvilket bekymre mig, for jeg synes ikke altid det er nemt at forklare tingene på engelsk. Men vore kulture og værdier er
meget ens. Og det er vel det vigtigste. Så jeg tænker, at det med sproget måske bare er noget man skal vænne sig til.
På en eller anden måde fornemmer jeg, at han faktisk har lagt op til noget de seneste måneder. Men jeg føler mig først klar nu, selvom jeg stadig er usikker på, hvordan jeg ønsker det skal være mellem os. Problemet er, at han om nogle måneder skal til udlandet, hvor han skal bo et halvt års tid. Spørgsmålet er om jeg skal gøre noget nu, eller om jeg skal vente.

______________________________________________________

Mange tak for din mail.
Du skriver omkring dit venskab med en jævnaldrende mand og om dine overvejelser omkring, at jeres forhold skal blive til mere, dvs. udvikle sig til et kæresteforhold.
Du skriver, at I er sammen flere gange om ugen gennem fælles venner og aktiviteter, men at I aldrig er alene. Din ven har hjulpet dig med at flytte, I taler godt sammen, fortæller om hinandens hverdag og griner godt sammen, selvom din ven kan være noget genert. Du skriver, at det kan blive vanskeligt i vennekredsen, hvis du og han begynder et forhold, som alligevel ikke bliver til noget, fordi I fortsat skal se hinanden i vennekredsen.
Ud fra det jeg læser, så kan din vens adfærd være af rent venskabeligt karakter. Men det kan også være at han generthed forhindrer ham i, at forsøge at få tid sammen med dig alene. Og ligesom du, kender han jo også konsekvenserne for fremtiden i vennekredsen, hvis han forsøger at komme dig nærmere og så bliver afvist..
Jeg tror ikke, at der kommer nogen afklaring på jeres situation, hvis du forventer et initiativ fra ham. Det tror ikke, han har mod til. Derfor vil jeg råde dig til at handle, hvis du virkelig ønsker at få klarhed over, om I kunne få et kærlighedsforhold til hinanden.

Hvo intet vover, intet vinder
Det betyder, at du må finde modet til at få en afklaring, uanset at der kan være en pris at betale. Husk ordsproget "Hvo intet vover, intet vinder", og da din ven snart skal af sted, så haster det. Jeg tror, at det er en stor chance du forspilder, hvis du ikke får afklaret, om han er interesseret i et forhold til dig. I har det jo dejligt sammen med fælles venner og interesser. Sådan et forhold har på forhånd en masse positive muligheder, at bygge videre på.
Spørg ham om han har lyst til at gå en tur i skoven, eller om han har lyst til at tage med ud og se en eller anden kulturaktivitet. Når jeg foreslår, at I laver en aftale om, at tage ud og se eller opleve noget sammen, vil han ikke blive så nervøs på forhånd, som hvis du pludselig inviterer ham hjem i stuen alene.
Når I er ude på tur, vil I have mulighed for at finde et roligt sted at drikke kaffe, og så vil I have fred og ro til, at få talt om hvad I hver især ønsker. Det er vigtigt, at det er dig der tager initiativet til at få talt om tingene. Du kan godt indlede med sige noget i retning af, at du har fornemmet at han har virket mere glad for dig den seneste tid, om du skal forstå det, som at han ønsker I skal være mere end venner. Fortæl ham endeligt, at du også er meget glad for ham. Fortæl ham, at du vil være glad for at I får talt om det, inden han rejser. Gør alt hvad du kan for at undgå at gøre ham nervøs. Mænd er ikke altid så modige på dette område, som mange piger går og tror. I langt de fleste tilfælde er det pigen, der på en eller anden måde giver bolden op til at få indledt en dialog.

Så fat mod, og spring ud i det inden han rejser. Du må kæmpe for din lykke! Der er jo i virkeligheden ikke noget at miste, men til gengæld meget mere at vinde!

Jeg ønsker dig kraft, styrke og kærlighed, for med disse kan du nå meget langt.

Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^