Hvorfor trækker han tiden ud?

Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse

Hvorfor trækker han tiden ud?

Hvorfor trækker han tiden ud? 

Fra brevkassen: Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.


________________________


Hej brevkasse

Jeg har de seneste seks måneder haft et forhold til en gift mand. Vi havde skrevet sammen, og da vi mødtes var det som at møde ”den man altid har ledt efter”. Han fortalte kort efter sin kone, at han havde mødt mig. Hun må i en eller anden grad have været indforstået med, at det ville ske, for hun havde, ifølge ham, sendt ham i byen for at finde sig en elskerinde.
Men kort før sommerferie besluttede han pludseligt, at han vil give sit ægteskab en chance, og han og jeg skulle således ”kun” være venner. Jeg var nødt til at forsøge at sætte nogle grænser, for det gjorde så ondt, når jeg føler så meget mere for ham. Han sagde, at han heller ikke kunne finde ud af at være uden mig, og at det var gået op for ham, at han elskede mig, at han ville have en fremtid sammen med mig. Men lige nu har vi måtte tage en 3-måneders pause fra hinanden, fordi han siger, at han må være helt sikker på sine følelser, inden han kan gå fra familien.
Det er hans terapeut, som rådede ham til at vente til ham var helt sikker. Problemet er, at jeg ved, at hans kone ser samme terapeut, og nu tænker jeg, at terapeuten måske vil råde ham til at blive sammen med konen, fordi konen også er terapeutens klient.
I mit hjerte håber jeg, at han vælger os, men jeg er bange for at han glemmer mig i den tid, hvor vi ikke ser hinanden. Jeg savner ham hver dag og tænker på ham, og jeg håber, at han også tænker på mig.
Jeg er selv blevet skilt for nogle år siden efter min ex mand var mig utro. Det er samme følelse af manglende kontrol over situationen, som gør, at jeg lige nu slet ikke kan holde styr på mine tanker. Jeg har lyst til at skrive til ham, fordi jeg ikke kan holde ud at vente, men jeg ved også, at hvis jeg skal være sikker på, at jeg betyder lige så meget for ham, som han gør for mig, så skal jeg give ham tid. Jeg har sådan brug for at få overblik over situationen, og håber, at du kan give mig nogle råd til, hvordan jeg kan få styr på mine tanker, og undgår at knække helt sammen.

________________________

Tak for din mail, hvor du beder om råd til at få overblik over den forvirrende situation, du befinder dig i.

I parforhold, der kører lidt i dødvande, er det ikke ualmindeligt, at én af parterne pludselig kan opleve en voldsom forelskelse i en tredje part. Og det kan være overvældende, når man som partner i et ellers fast parforhold oplever, at man pludselig ikke kan tænke på andet og andre end den tredje part, der er genstand for ens forelskelse.

Når terapeuten anbefaler, at din elsker og hans kone tager sig god tid til at overveje, hvad der skal ske, så er det formentligt med tanke på, at man, forblændet af forelskelse, kan have meget svært ved at foretage rationelle og fornuftbetonede beslutninger. Men det er jo - både for din, hans og hans kones skyld vigtigt, at beslutningen bliver foretaget på bagrund af nogle fornuftige overvejelser - ikke mindst, når der er børn involveret.

Jeg kan sagtens forstå, at du føler, du har mistet kontrollen over situationen. Beslutningen om, hvorvidt du og din elsker har en fremtid sammen, ligger helt i hans hænder – og lige nu går han med både livrem og seler, mens han overvejer om han vil forlade kone og børn til fordel for dig. Imens kan du ikke gøre andet end at vente, hvilket helt forståeligt er svært for dig.

Hvis du ønsker, at genvinde følelsen af kontrol, så tror jeg, du må tvinge dig selv til at se mere nøgtern på situationen. Du må mærke efter, om du føler dig overbevist om, at han virkelig ønsker et varigt forhold til dig, når alle realiteterne kommer på bordet. For selvom det givetvist er en fornuftig anbefaling fra terapeutens side, at din elsker skal se tiden an, så må du overveje om dét, at han følger terapeutens anbefalinger, måske også dækker over din elskers manglende mod på at gøre alvor af jeres forhold.

Du må gøre op med dig selv, om du kan holde ud at give ham tre måneder til overvejelser, som muligvis munder ud i, at han bakker ud af jeres forhold. Hvis det viser sig, at din elsker vælger dig, så må du også være indstillet på, at jeres nye forhold, formentligt en rum tid, vil være præget af de problemer der ofte følger med dét at være ny fraskilt. Samtidig må du indstille dig på, at han sikkert vil savne sin familie og, muligvis længe, vil føle usikkerhed og være i tvivl om han nu også har truffet den rigtige beslutning.

Med dette håber jeg, at inspirere dig til at forsøge at se tingene lidt fra oven, så du kan få et bedre overblik over den situation, du står midt i. Jeg tror, at du, ved at forholde dig mere rationelt og ved at være mere aktiv i håndteringen af situationen, vil føle dig styrket og vil kunne slippe følelsen af at være offer for det der sker.

Husk, at skulle en fælles fremtid for jer ikke blive til noget, så vil det være rart for dig, at tænke tilbage på det I har oplevet sammen, som dejligt og berusende så længe det varede.


Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^