Bog: Te fra blad til kop

Te fra blad til kop

Bog: Te fra blad til kop  

Christian Hincheldeys bog er en smuk og fagligt velunderbygget teatable-book, der detaljeret skildrer teen og dens historie, dyrkning, produktion, sundhed og trends, alt suppleret af et smukt fotomateriale. Samtidig er det beretningen om et af Europas ældste tehuse og en af Danmarks ældste forretninger, A.C. Perchs Thehandel, fra grundlæggelsen i 1835 og frem til i dag: Gennem to århundreder, to verdenskrige, kriser, dot com-æraen og franchise i Japan, og med en kundeskare, der strækker sig fra gadedrenge til kongelige.

Historien krydres med sjove anekdoter fra skiftende tider i den gamle forretning, som den dag i dag er klædt i det originale gyldenlædertapet og mørkt træ.

At drikke te er en livsstil

At drikke te er blevet en livsstil, og de nye trends inden for teer som chai, tea-smoothies og ice tea har vundet ind på kaffen. Når vi drikker kaffe, trykker vi på vores "indre speeder". Trænger vi derimod til en pause, er der intet som en kop beroligende og duftende te. I dag er der stor fokus på at slappe af og få sjælen med, i modsætning til de heftige halvfemsere, der bød på hurtige stimulanser som espresso.

Bogen ser også på de nye trendy tesaloner, der skyder op i Danmark, New York og London, og der bringes opskrifter på forskellige former for bagværk, der hører med til det klassiske tebord.

Tebog uden urte-te

Bogen forholder sig hovedsageligt til den originale tebusk Camellia Sinensis og går ikke ind i urtete, da urtete i bund og grund ikke har noget med te at gøre. I 1800-tallet stavede man the med h, og i dag anvendes både "the" og "te" i dansk sprogbrug. Ifølge dansk retskrivning er "te" korrekt. Men der er noget forkert ved den stavemåde. Det er, som om drikken taber en dimension. At stave the med h bevirker, at den stadig fremstår som en elegant kulturskat og ikke forfladiges. Nogle traditioner er værd at holde fast i.

 

Bogen kan bestilles hos A.C. Perch’s Thehandel

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^