10 gode grunde til at drikke mere te

Kategori: Te-salonen

10 gode grunde til at drikke mere te 

En lille pause i hverdagen med en kop duftende, dejlig te giver ro og balance i hele kroppen. Og ikke mindst på en kølig dag er teen kilde til varme og velvære. Som verdens mest populære drik har te være genstand for mange sundhedsvidenskabelige studier, og de bekræfter, at der er rigtig mange gode grunde til at snuppe sig en ekstra kop.

Vidste du fx ...

  1. at sort te gør kroppen bedre til at tackle stress. Sort te sænker indholdet af stresshormonet cortisol i blodet, så man hurtigere slapper af efter at have været i en stressende situation.
  2. at te nedsætter risikoen for hjertekarsygdomme og at te uden mælk stabiliserer blodtrykket (*)
  3. at te hæmmer vækst og celledeling af visse typer kræftceller
  4. at te sænker mængden af skadeligt kolesterol, mens den øger mængden af det gavnlige, hvilket forebygger åreforkalkning. Specielt jasmin-te er god til at sænke både indholdet af kolesterol og fedtsyrer i blodet.
  5. at te indeholder så meget fluor, at det yder en vis beskyttelse af tænderne. En kop te indeholder ca. 0,15 mg fluorid. Det daglige behov for fluorid er mellem 3 og 4 mg for voksne og te er derfor med til at opfylde det daglige fluorid-behov.
  6. at te indeholder mindre en halvt så meget koffein som kaffe.
  7. at mild grøn te kan virke beroligende og øge følelsen af mental afbalancere.
  8. at det er en myte, at te virker vanddrivende. Meget høje doser af koffein kan dehydrere kroppen og derfor tror mange at koffeinholdige drikke som kaffe og te også fjerner mere væske fra kroppen end de giver. Men ifølge engelske forskere vil selv en meget stærk kop te indgå fint i kroppens daglige væskeregnskab.
  9. at te uden mælk, citron eller sukker er en sund og næste kaloriefri drik.
  10. at te indeholder flavonoider, som også kendes fra bl.a. rødvin og frugt. Flavonoider er kraftige antioxidanter som hjælper kroppen i kampen mod mange af de skader, som frie radikaler forårsager. Dermed kan te være med til at forebygge både kræft- og hjertekarsygdomme, og selv om te hverken kan erstatte frugt eller grønt, er det værd at vide, at selv en moderat mængde te kan bidrage med næsten en tredjedel af antioxidanterne i kosten. Især grøn te er en rig kilde på flavonoider. Sort te, som udgør størstedelen af den te, vi drikker herhjemme, har derimod færre. 


Kilde: bbc.co.uk / bio-medicine.org / tea.co.uk

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^