Kunstbog: The Age of Collage
Field Table We Do Wood
Canett Furniture
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Kategori: Kaffehjørnet
Kaffekultur
Redaktionen

Kaffe og måden vi drikker den på, har fået sin helt egen kultur - og for mange af os er kaffen blevet en del af livsstilen. Vi elsker at gå på café og nyde vores kaffe - og vi dyrker og nyder smarte caféer, hvor man får serveret frisk-brygget kaffe på nye, sofistikerede måder.

En god kop kaffe kræver godt håndværk
Når man snakker om kaffe og trendy cafeer, dukker ordet "barista" op. Barista er en italiensk betegnelse og betyder kaffe-tilbereder. Den bruges om den eller de personer, der på kaffebarer og cafeer betjener espressomaskiner og tilbereder kaffen. Blandt ægte kaffeentusiaster anses det som håndværk, at kunne lave en ordentlig kop kaffe. Nogle mener, at halvdelen af kaffens kvalitet afhænger af hånden, som tilbereder den.
En uddannet barista har særlig viden omkring kværning af kaffen, han kan udvælge den korrekte blanding af kaffebønner og den korrekte ristning, han har indsigt i kaffekværne og espressomaskiner og så har han ”næse” for kaffe og for tilberedelsen af den gode kop kaffe.

Bliv din egen barista
Det er blevet moderne at tage cafékulturen med hjem og byde på eksotiske kaffesorter brygget på fine stempelkander, avancerede kaffemaskiner eller små italienske espressokander.

Tips til, hvordan du bliver din egen barista:

  • Anskaf dig en kaffekværn
  • Køb hele bønner, og kværn disse til en partikelstørrelse på mellem 0,5 mm og 1,0 mm - prøv dig frem
  • Sørg for at din stempelkande er helt ren
  • Sørg for at have en måleske eller lignende, så kaffen doseres ens hver gang - ca. 7-8 gram pr. 1,5 dl vand
  • Bring frisk koldt vand til kogepunktet og vent ½ minut, hæld vandet over bønnerne
  • Rør rundt med en ske
  • Sæt stemplet på toppen af kanden og pres det ½ cm ned
  • Vent ca. 4 minutter og pres stemplet i bund. Det må ikke være svært
  • Drik kaffen straks eller hæld den på en forvarmet termokande


Sådan laver du god kaffe
Her følger anvisninger til, hvordan du selv fremstiller en god kop kaffe.

  • Espresso
    3 cl espressokaffe serveret i lille forvarmet kop. Igennem ca. 7 gram fintkværnet kaffe presses 3 cl. 90 grader varmt vand ved hjælp af en pumpe, som skaber et tryk på 9 bar. Gennemløbstiden skal være 25 sekunder. Espressoen serveres i en forvarmet hvid porcelænskop. Overfladen på kaffen skal være mørkebrun med et tigerskind lignende udseende.
  • Espresso Macchiato
    En espresso med en lille smule opskummet mælk. Serveres i glas eller kop. Macchiato betyder plettet på italiensk.
  • Cappuccino
    Lige dele espresso, varm mælk og mælkeskum. Der kan evt. drysses chokolade på toppen. Serveres i kop eller glas.
  • Caffè Latte
    En espresso med ca. 2 dl steamet mælk og en lille smule mælkeskum på toppen.
  • Caffè Mocca
    En espresso med ca. 2 dl steamet mælk iblandet lidt chokoladesirup. Brug evt. varm chokolade i stedet for chokoladesirup. Toppes med flødeskum og serveres i glas. Kan evt. drysses med chokolade.
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffe - Peter Larsen Kaffe satser på bæredygtige kaffebarer

Larmen kan være øredøvende og osen fra udstødningsrøret lægger et grimt røgslør hen over den varme økologiske kaffe, som netop er blevet skænket op på en mobil kaffebar. De gode intentioner om at købe økologisk og tænke mere grønt, fordufter op i æteren sammen med partiklerne fra knallertosen. Men...

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffe med mælk

Cappuccino, caffé latte og caffé mocca .... Dejlige variationer og serveringsforslag til dig, der elsker din kaffe med mælk ...

Læs mere
Kaffehjørnet
Godt nyt for kaffeelskere

Mens der gennem årene været talt og skrevet meget for og imod kaffens indflydelse på helbredet, så er resultaterne af de seneste mange kaffestudier, godt nyt for kaffeelskere. For drukket med måde, kan kaffe have en hel række positive virkninger. Derfor er sundhedseksperter generelt enige om, at man...

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan laver du en Cortado

Cortado-kaffe er den nye cafe latte-variant. En Cortado er en lille, god og stærk kop kaffe med lidt og let skum. Med mælkeskummet kan man kreere små fine kunstværker i kaffen, men det kræver lidt øvelse. Se med her, hvor en barista viser håndværket ...:

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffebazar

På ugens bazar finder du alt hvad du har brug for til både den stille kaffestund - og til det festlige kaffeslabberat med veninderne. Klik ind og find dit nye kaffeporcelæn, en fin kaffekande, lune kaffevarmere, nostalgiske kaffekværne, delikate originale engelske Shortbread Cookies, kaffedåser,...

Læs mere
Kaffehjørnet
Chokoladekager med mandler og appelsin

Er der nogen bedre kombination end en god kop kaffe og en velsmagende kage, som man oven i købet selv har bagt? Nej, vel?! Det er netop, hvad forfatterne inspirerer til i kogebogen 'Kaffe og kage'. Udover et væld af lækre opskrifter gives f.eks. også gode råd til, hvilken kaffe man kan drikke til...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Como Plantekasse i metal

Como Plantekasse i metal

Canett Furniture glasstager

Canett Furniture glasstager

Fotos i glas og ramme

Fotos i glas og ramme

Derfor er smukke designermøbler en god investering

Derfor er smukke designermøbler en god investering

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
17.01.2018

Nyt studie: Overvægt øger risikoen for astma

Astma-allergi.dk

Det er lykkedes danske og internationale forskere at komme med et svar på det spørgsmål, der længe har floreret – er det astma, der kan føre til overvægt, eller forholder det sig lige omvendt? Læs mere


09.01.2018

Hudallergi rammer som aldrig før

Astma-allergi.dk

Danskere rammes i stigende grad af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler. Stigningen bekymrer Astma-Allergi Danmark, der med kampagnen FRAGILE nu sætter fokus på problemet. Læs mere


02.01.2018

Phishing: Sådan får du dine penge tilbage

Tænk.dk

Fupmails og falske beskeder skal lokke dig til at give svindlere adgang til din konto. Men hvad skal du gøre, hvis du er blevet narret? Læs mere


21.12.2017

Regler: Når pakken ikke når frem

Det er som udgangspunkt netbutikkens ansvar, at pakken med julegaverne når frem som aftalt. Skulle uheldet være ude, så pakken ikke når frem i tide, leveres et andet sted end aftalt eller er pist væk, så er der regler på området og gode råd at hente på den offentlige forbrugerportal forbrug.dk.

 

Læs mere


11.12.2017

Gavebytte og udsalg - her er reglerne

Forbrug.dk

Det er snart jul, og derefter starter årets bytte- og udsalgsræs. Vær opmærksom på byttereglerne, der er forskellige, og husk, at du ikke mister dine forbrugerrettigheder, selvom varen er på udsalg. Sådan lyder rådene fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Læs mere


05.12.2017

Børneeksem kan give hyperfølsom hud

Astma-allergi.dk

Ny forskning fastslår, at børneeksem – også kaldet atopisk eksem – kan føre til udvikling af hyperfølsom hud. Godt med ny viden på området, mener Astma-Allergi Danmark. Læs mere


Arkiv

^