Lædernøglering med kvast
Rødvinsglas
Riviera Maison vinkøler
Glasreol
Kategori: Kaffehjørnet
Chokoladekager med mandler og appelsin

Er der nogen bedre kombination end en god kop kaffe og en velsmagende kage, som man oven i købet selv har bagt? Nej, vel?! Det er netop, hvad forfatterne inspirerer til i kogebogen 'Kaffe og kage'. Udover et væld af lækre opskrifter gives f.eks. også gode råd til, hvilken kaffe man kan drikke til kagen. Vi har her fået forlaget Fadls tilladelse til at bringe en opskrift fra bogen, en opskrift på de mest delikate chokoladekager med mandler og appelsin.

8 stk.

Ingredienser til kagerne:

  • 150 g mandler
  • 150 g rørsukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Revet skal af en økologisk appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 1 dl vindruekerne olie
  • 4 spsk. kakao
  • 200 g grofthakket mørk chokolade


Ingredienser til pynten:

  • 2½ dl piskefløde
  • 250 g mørk chokolade
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g sukker
  • Evt. skal af en økologisk appelsin eller 2 spsk. stærk kaffe


Sådan gør du:

  • Mandlerne blendes fint. De tørre ingredienser blandes sammen, og æggene piskes i, et ad gangen.
  • Tilsæt olien, og rør det til en ensartet dej.
  • Fordel dejen i 8 smurte og sukkerdrysset muffinsforme af metal (fyld dem helt op).
  • Bages ved 165 °C i ca. 10 min. Tjek ind imellem. Den skal helst være blød i midten. Kagen afkøles, inden pynten arrangeres derpå. Server gerne med is til.

 

 

Intet bord uden 'Kaffe og kage'! 
'Kaffe og kage' er bogen, som du vil kunne bruge i rigtig mange, mange år! Den vil ikke alene bringe glæde og stemning i dit køkken - men også blandt de lækkersultne tilskuere, som med garanti vil slikke sig om munden ved det færdige resultat… Der er intet bord uden 'Kaffe og kage'!
Bogen puster nyt liv i gamle opskrifter, som er gået i glemmebogen, og sætter i det hele taget fokus på den gode stemning og hyggen omkring kaffe og kage. Mange af opskrifterne er således gode gamle klassikere med et ”twist”, men der er også nye opskrifter, som du måske aldrig har stiftet bekendtskab med før…
Hvis du allerede nu begynder at blive nervøs for dine evner som konditor, så skal du bare tage det helt roligt. Alle kager kan bages med et minimum af kulinariske evner - men til trods herfor rangerer resultatet ofte højt på ”hvor smager det fantastisk”-skalaen. 

Bogens forfattere
I bund og grund ved Rud Christiansen, meget lidt om at lave kager, men han har et stort kendskab til at spise dem og var med til at grundlægge Royal Smushi Cafe i København. Samtidig ved han en hel masse om kaffe, som han giver videre i bogen. I arbejdet med ”Kaffe og kage” har han trukket på sit netværk af eksperter på området, og de har sammen kreeret bogens spændende og anderledes opskrifter, der tilfører et spændende ”twist” til både velkendte og nye kager. Holdet af eksperter tæller: Grace Wilson Løvig, Lo Østergaard, Johanna Tiderman og Katrine Oehlenschlæger.

Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffe - Peter Larsen Kaffe satser på bæredygtige kaffebarer

Larmen kan være øredøvende og osen fra udstødningsrøret lægger et grimt røgslør hen over den varme økologiske kaffe, som netop er blevet skænket op på en mobil kaffebar. De gode intentioner om at købe økologisk og tænke mere grønt, fordufter op i æteren sammen med partiklerne fra knallertosen. Men...

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffekultur

Kaffe og måden vi drikker den på, har fået sin helt egen kultur - og for mange af os er kaffen blevet en del af livsstilen. Vi elsker at gå på café og nyde vores kaffe - og vi dyrker og nyder smarte caféer, hvor man får serveret frisk-brygget kaffe på nye, sofistikerede måder.

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffe med mælk

Cappuccino, caffé latte og caffé mocca .... Dejlige variationer og serveringsforslag til dig, der elsker din kaffe med mælk ...

Læs mere
Kaffehjørnet
Godt nyt for kaffeelskere

Mens der gennem årene været talt og skrevet meget for og imod kaffens indflydelse på helbredet, så er resultaterne af de seneste mange kaffestudier, godt nyt for kaffeelskere. For drukket med måde, kan kaffe have en hel række positive virkninger. Derfor er sundhedseksperter generelt enige om, at man...

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan laver du en Cortado

Cortado-kaffe er den nye cafe latte-variant. En Cortado er en lille, god og stærk kop kaffe med lidt og let skum. Med mælkeskummet kan man kreere små fine kunstværker i kaffen, men det kræver lidt øvelse. Se med her, hvor en barista viser håndværket ...:

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffebazar

På ugens bazar finder du alt hvad du har brug for til både den stille kaffestund - og til det festlige kaffeslabberat med veninderne. Klik ind og find dit nye kaffeporcelæn, en fin kaffekande, lune kaffevarmere, nostalgiske kaffekværne, delikate originale engelske Shortbread Cookies, kaffedåser,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Danske vindere af Red Dot Design Award

Danske vindere af Red Dot Design Award

Derfor er smukke designermøbler en god investering

Derfor er smukke designermøbler en god investering

Woud skab

Woud skab

Tredobbelt hylde i metal fra Como

Tredobbelt hylde i metal fra Como

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
02.11.2017

Derfor bør især overvægtige spise fuldkorn

DTU Fødevareinstituttet

Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og mængden af inflammation i kroppen mindskes. Det viser en stor dansk undersøgelse ledet af DTU Fødevareinstituttet, som understøtter... Læs mere


29.09.2017

To ildsjæle modtager demens-pris

Alzheimer.dk

Demenssygeplejerske Susanne Rishøj Olsen, der har skabt det succesfulde koncept Erindringsdans, modtager den ene af Alzheimer-forskningsfondens to priser, som hvert år uddeles til ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde, der har gjort en forskel på demensområdet. Den anden pris går til ... Læs mere


26.09.2017

Nældefeber kan påvirke livskvaliteten

Astma-allergi.dk

En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark. Læs mere


21.09.2017

Lavt blodsukker er hverdag for de fleste

Diabetes.dk

Omkring en fjerdedel af alle med diabetes mærker aldrig, at de har lavt blodsukker, viser et globalt studie. Sensorer, pumper og flashteknologi bør tilbydes alle, der har kørekort og får medicin, der kan give lavt blodsukker, mener ekspert i lavt blodsukker, professor Ulrik Pedersen-Bjergaard. Læs mere


14.09.2017

Kaffe forlænger livet for kvinder med diabetes

Diabetes.dk

Jo mere kaffe, jo bedre for kvinder med diabetes, viser ny undersøgelse baseret på indtaget af koffein blandt amerikanere med type 1- og type 2-diabetes. Læs mere


14.09.2017

Diabetesmedicin ser ud til at bremse Alzheimers sygdom

Diabetes.dk

Hjernen lever af sukker, og hvis sukkeromsætningen ikke fungerer særlig godt, bliver vi langsommere til at tænke og reagere – præcis, som hvis man har lavt eller alt for højt blodsukker. Det er muligvis også grunden til, at personer med især type 2-diabetes er i større risiko end andre for at komme... Læs mere


Arkiv

^