Glasstage til fyrfadslys Rivièra Maison
Morris & Co Strawberry Hand Cream
Juletræstæpper
Baby sengesæt - H.C. Andersen by Holberg
Kategori: Kaffehjørnet
Chokoladekager med mandler og appelsin

Er der nogen bedre kombination end en god kop kaffe og en velsmagende kage, som man oven i købet selv har bagt? Nej, vel?! Det er netop, hvad forfatterne inspirerer til i kogebogen 'Kaffe og kage'. Udover et væld af lækre opskrifter gives f.eks. også gode råd til, hvilken kaffe man kan drikke til kagen. Vi har her fået forlaget Fadls tilladelse til at bringe en opskrift fra bogen, en opskrift på de mest delikate chokoladekager med mandler og appelsin.

8 stk.

Ingredienser til kagerne:

  • 150 g mandler
  • 150 g rørsukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Revet skal af en økologisk appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 1 dl vindruekerne olie
  • 4 spsk. kakao
  • 200 g grofthakket mørk chokolade


Ingredienser til pynten:

  • 2½ dl piskefløde
  • 250 g mørk chokolade
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g sukker
  • Evt. skal af en økologisk appelsin eller 2 spsk. stærk kaffe


Sådan gør du:

  • Mandlerne blendes fint. De tørre ingredienser blandes sammen, og æggene piskes i, et ad gangen.
  • Tilsæt olien, og rør det til en ensartet dej.
  • Fordel dejen i 8 smurte og sukkerdrysset muffinsforme af metal (fyld dem helt op).
  • Bages ved 165 °C i ca. 10 min. Tjek ind imellem. Den skal helst være blød i midten. Kagen afkøles, inden pynten arrangeres derpå. Server gerne med is til.

 

 

Intet bord uden 'Kaffe og kage'! 
'Kaffe og kage' er bogen, som du vil kunne bruge i rigtig mange, mange år! Den vil ikke alene bringe glæde og stemning i dit køkken - men også blandt de lækkersultne tilskuere, som med garanti vil slikke sig om munden ved det færdige resultat… Der er intet bord uden 'Kaffe og kage'!
Bogen puster nyt liv i gamle opskrifter, som er gået i glemmebogen, og sætter i det hele taget fokus på den gode stemning og hyggen omkring kaffe og kage. Mange af opskrifterne er således gode gamle klassikere med et ”twist”, men der er også nye opskrifter, som du måske aldrig har stiftet bekendtskab med før…
Hvis du allerede nu begynder at blive nervøs for dine evner som konditor, så skal du bare tage det helt roligt. Alle kager kan bages med et minimum af kulinariske evner - men til trods herfor rangerer resultatet ofte højt på ”hvor smager det fantastisk”-skalaen. 

Bogens forfattere
I bund og grund ved Rud Christiansen, meget lidt om at lave kager, men han har et stort kendskab til at spise dem og var med til at grundlægge Royal Smushi Cafe i København. Samtidig ved han en hel masse om kaffe, som han giver videre i bogen. I arbejdet med ”Kaffe og kage” har han trukket på sit netværk af eksperter på området, og de har sammen kreeret bogens spændende og anderledes opskrifter, der tilfører et spændende ”twist” til både velkendte og nye kager. Holdet af eksperter tæller: Grace Wilson Løvig, Lo Østergaard, Johanna Tiderman og Katrine Oehlenschlæger.

Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffe - Peter Larsen Kaffe satser på bæredygtige kaffebarer

Larmen kan være øredøvende og osen fra udstødningsrøret lægger et grimt røgslør hen over den varme økologiske kaffe, som netop er blevet skænket op på en mobil kaffebar. De gode intentioner om at købe økologisk og tænke mere grønt, fordufter op i æteren sammen med partiklerne fra knallertosen. Men...

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffekultur

Kaffe og måden vi drikker den på, har fået sin helt egen kultur - og for mange af os er kaffen blevet en del af livsstilen. Vi elsker at gå på café og nyde vores kaffe - og vi dyrker og nyder smarte caféer, hvor man får serveret frisk-brygget kaffe på nye, sofistikerede måder.

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffe med mælk

Cappuccino, caffé latte og caffé mocca .... Dejlige variationer og serveringsforslag til dig, der elsker din kaffe med mælk ...

Læs mere
Kaffehjørnet
Godt nyt for kaffeelskere

Mens der gennem årene været talt og skrevet meget for og imod kaffens indflydelse på helbredet, så er resultaterne af de seneste mange kaffestudier, godt nyt for kaffeelskere. For drukket med måde, kan kaffe have en hel række positive virkninger. Derfor er sundhedseksperter generelt enige om, at man...

Læs mere
Kaffehjørnet
Sådan laver du en Cortado

Cortado-kaffe er den nye cafe latte-variant. En Cortado er en lille, god og stærk kop kaffe med lidt og let skum. Med mælkeskummet kan man kreere små fine kunstværker i kaffen, men det kræver lidt øvelse. Se med her, hvor en barista viser håndværket ...:

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Kaffehjørnet
Kaffebazar

På ugens bazar finder du alt hvad du har brug for til både den stille kaffestund - og til det festlige kaffeslabberat med veninderne. Klik ind og find dit nye kaffeporcelæn, en fin kaffekande, lune kaffevarmere, nostalgiske kaffekværne, delikate originale engelske Shortbread Cookies, kaffedåser,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Danske vindere af Red Dot Design Award

Danske vindere af Red Dot Design Award

Fotos i glas og ramme

Fotos i glas og ramme

Rulleborde er superpopulære – og med god grund

Rulleborde er superpopulære – og med god grund

Verdenskort med dyr, plakat.

Verdenskort med dyr, plakat.

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
23.11.2018

Mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

D-vitaminmangel er et udbredt problem på de nordlige breddegrader, og meget tyder på, at D-vitamin har stor betydning for vores sundhed. En gruppe forskere på Aarhus Universitet i færd med at undersøge hvorvidt mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin. Læs mere


12.11.2018

Smagsstoffer i e-cigaretter er sundhedsskadelige

Astma-Allergi Danmark

E-cigaretter er efterhånden et vanligt syn i gadebilledet, især blandt helt unge. Men ud over at være stærkt afhængighedsskabende indeholder e-cigaretter smagsstoffer, som på sigt kan have store helbredsmæssige konsekvenser Læs mere


22.10.2018

Ærter kan blive det nye protein i vores kost

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

I jagten på en planteerstatning til animalsk protein i vores kost går Aarhus Universitet i gang med at undersøge potentialet i ærter og andre bælgplanter. Læs mere


17.10.2018

Flere børn med funktionelle lidelser

SDU - Syddansk Universitet

Flere børn klager over lidelser som hoved- og mavepine, er trætte eller får krampeanfald, som ikke kan forklares - forsker peger på, at familiebehandling kan hjælpe. Læs mere


11.10.2018

Kan skove redde os fra klimaforandringer?

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

En ny undersøgelse publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature viser, at drift af Europas skove med henblik på at maksimere kulstofoptagelse har en minimal effekt på det globale klima. Læs mere


24.09.2018

Intensiv aktivering af sygemeldte gør mere skade end gavn

Videnskab.dk

Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages meget mere, for de kan gøre den store forskel. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^