Skønne farver i sofaen
Luksus fra Care By Me
Skænk i jern
Paper Collective
Vinterminestrone
Redaktionen

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på alletiders, smagfulde og mættende vinterminestrone. En italiensk klassiker, som med garanti vil give dig varmen på en kold vinterdag.

Til 6 personer

 

Ingredienser: 

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 løg, pillet
  • 2 stængler bladselleri, trimmede
  • 4 fed hvidløg, pillede
  • 2 gulerødder, uden top og skrællede
  • 1 håndfuld (25 g) friske italienske krydderurter, kun blade (fx basilikum, bredbladet persille, timian, oregano)
  • ¼ tsk chiliflager
  • ¼ tsk røget paprika
  • 2 spsk tomatpuré (pasta)
  • 2 ds (2 x 400 g) hakkede tomater
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 100 g brune ris, skyllede
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 ds (400 g) blandede bønner, afdryppede og skyllede
  • 1 håndfuld (25 g) frisk basilikum og bredbladet persille, kun blade

 

Til servering

  • friskrevet pecorino eller parmesan
  • iturevne friske basilikumblade
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • ekstra jomfruolivenolie

 

Opskrift

  • Varm olien i en stor gryde ved lav-middel varme.
  • Hak løg, bladselleri og hvidløg fint og gulerødder og krydderurter groft.
  • Kom grøntsager, krydderurter og krydderier i gryden og sauter i 15 minutter, eller til løget er blevet blødt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåsetomater, bouillon og ris og krydr med salt og peber.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 30-45 minutter, eller til risen er mør – rør rundt nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og rør bønner og krydderurter i.
  • Server pyntet med et drys pecorino eller parmesan og basilikum, krydr med salt og peber og dryp med olie.

Tip: 

  • Mange hårde oste (som pecorino og parmesan) indeholder animalsk osteløbe og er dermed ikke vegetariske. Men der sælges også oste uden animalsk løbe: De er ofte mærket som vegetarvenlige eller måske kosher, men spørg i supermarkedet eller hos ostehandleren, hvis du er i tvivl.
  • Du kan også gøre retten vegansk ved helt at udelade pecorino. Den er fyldig og smagfuld nok uden
  • Gør retten nøddefri ved at erstatte pinjekerner med græskarkerner eller solsikkekerner.

GREEN KITCHEN derhjemme

Med David Frenkiel og Luise Vindahls nye bog, får du en vegetar kogebog fyldt med sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Der er både de hurtige retter, der passer til en travl hverdag, og de lidt mere avancerede weekendetter, der også kan serveres til festlige lejligheder. 

Opskrifterne er lette at gå til, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som blandt andet hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og linser fungerer som byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede. Her finder vi blandt andet blomkåls-fish’n’chips, mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.

"For os handler mad i bund og grund om velvære: arbejdet med at tilberede den, fryden over at spise den og energien, vi får fra den. Det hele giver glæde." skriver parret i bogen. "Få ting er lige så vigtige og meningsfulde som at samles om et måltid, og mange af vores bedste minder er forbundet med den slags oplevelser – fra duften af kanel i Marrakeshs medina til sjove øjeblikke med ungerne omkring spisebordet. Jeg kan ikke huske plottet i den sidste film, vi så sammen, men jeg glemmer aldrig, hvordan vores datter altid lukkede øjnene, vippede hovedet bagover og sagde “mmmmmm” efter hver mundfuld mad, da hun kun var et par år gammel."

Om Luise & David

Luise Vindahl og David Frenkiel er parret bag den prisbelønnede vegetariske madblog 'Green Kitchen Stories', som har følgere over hele verden. De er også forfattere til de tre internationalt roste kogebøger 'Green Kitchen Stories', 'Green Kitchen Rejser' og 'Green Kitchen Smoothies'. Luise er dansk og David svensk. Parret bor i Stockholm med deres tre børn. Udover arbejdet med at udvikle opskrifter og fotografere mad har David opgaver som grafisk designer, og Luise er uddannet ernæringsterapeut.

 

Titel: Green Kitchen Derhjemme
Forfattere: Luise Vindahl og David Frenkiel
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 4 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Fire bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer igang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Nye Bøger
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Send en hilsen
^