Luksus fra Care By Me
Viskestykker i hør
Skænk i jern
Velourpolstret stol House Doctor
Vinterminestrone
Redaktionen

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på alletiders, smagfulde og mættende vinterminestrone. En italiensk klassiker, som med garanti vil give dig varmen på en kold vinterdag.

Til 6 personer

 

Ingredienser: 

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 løg, pillet
  • 2 stængler bladselleri, trimmede
  • 4 fed hvidløg, pillede
  • 2 gulerødder, uden top og skrællede
  • 1 håndfuld (25 g) friske italienske krydderurter, kun blade (fx basilikum, bredbladet persille, timian, oregano)
  • ¼ tsk chiliflager
  • ¼ tsk røget paprika
  • 2 spsk tomatpuré (pasta)
  • 2 ds (2 x 400 g) hakkede tomater
  • 1½ l grøntsagsbouillon
  • 100 g brune ris, skyllede
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 ds (400 g) blandede bønner, afdryppede og skyllede
  • 1 håndfuld (25 g) frisk basilikum og bredbladet persille, kun blade

 

Til servering

  • friskrevet pecorino eller parmesan
  • iturevne friske basilikumblade
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • ekstra jomfruolivenolie

 

Opskrift

  • Varm olien i en stor gryde ved lav-middel varme.
  • Hak løg, bladselleri og hvidløg fint og gulerødder og krydderurter groft.
  • Kom grøntsager, krydderurter og krydderier i gryden og sauter i 15 minutter, eller til løget er blevet blødt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåsetomater, bouillon og ris og krydr med salt og peber.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 30-45 minutter, eller til risen er mør – rør rundt nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og rør bønner og krydderurter i.
  • Server pyntet med et drys pecorino eller parmesan og basilikum, krydr med salt og peber og dryp med olie.

Tip: 

  • Mange hårde oste (som pecorino og parmesan) indeholder animalsk osteløbe og er dermed ikke vegetariske. Men der sælges også oste uden animalsk løbe: De er ofte mærket som vegetarvenlige eller måske kosher, men spørg i supermarkedet eller hos ostehandleren, hvis du er i tvivl.
  • Du kan også gøre retten vegansk ved helt at udelade pecorino. Den er fyldig og smagfuld nok uden
  • Gør retten nøddefri ved at erstatte pinjekerner med græskarkerner eller solsikkekerner.

GREEN KITCHEN derhjemme

Med David Frenkiel og Luise Vindahls nye bog, får du en vegetar kogebog fyldt med sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Der er både de hurtige retter, der passer til en travl hverdag, og de lidt mere avancerede weekendetter, der også kan serveres til festlige lejligheder. 

Opskrifterne er lette at gå til, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som blandt andet hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og linser fungerer som byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede. Her finder vi blandt andet blomkåls-fish’n’chips, mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.

"For os handler mad i bund og grund om velvære: arbejdet med at tilberede den, fryden over at spise den og energien, vi får fra den. Det hele giver glæde." skriver parret i bogen. "Få ting er lige så vigtige og meningsfulde som at samles om et måltid, og mange af vores bedste minder er forbundet med den slags oplevelser – fra duften af kanel i Marrakeshs medina til sjove øjeblikke med ungerne omkring spisebordet. Jeg kan ikke huske plottet i den sidste film, vi så sammen, men jeg glemmer aldrig, hvordan vores datter altid lukkede øjnene, vippede hovedet bagover og sagde “mmmmmm” efter hver mundfuld mad, da hun kun var et par år gammel."

Om Luise & David

Luise Vindahl og David Frenkiel er parret bag den prisbelønnede vegetariske madblog 'Green Kitchen Stories', som har følgere over hele verden. De er også forfattere til de tre internationalt roste kogebøger 'Green Kitchen Stories', 'Green Kitchen Rejser' og 'Green Kitchen Smoothies'. Luise er dansk og David svensk. Parret bor i Stockholm med deres tre børn. Udover arbejdet med at udvikle opskrifter og fotografere mad har David opgaver som grafisk designer, og Luise er uddannet ernæringsterapeut.

 

Titel: Green Kitchen Derhjemme
Forfattere: Luise Vindahl og David Frenkiel
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

I denne uge bringer vi opskriften på en skøn efterårssuppe med Hokkaido-græskar. Det flotte, orange græskar fås i mange forskellige former, kødet er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte Hokkaidoen med fx indmaden af årets...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Halloween
Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetariske kåldolmere

Mens klassiske kåldolmere med farsfyld, er en tung mundfuld, så er Lisbeth Tordendahls veganske kålpakker en anderledes moderne, let og klimavenlig variation med rent plantefyld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegt sild med stuvet rosenkål og sursød rødbedesalat

Fra oktober og frem til februar, er rosenkål i sæson. Faktisk er rosenkål er en af de få grønsager, som man kan høste i januar og februar.
De små, fine kål smager formidabelt, og den milde kålsmag synes også at passe godt til børns sarte smagsløg, hvor de fx kan ristes i smør på pande sammen med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Skiferplader

Skiferplader

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^