Badekåbe i hør
Sengetøj i smukke nuancer
Magnetisk knagerække
Ganni - St. Pierre Crepe Dress
Urtechokolade
Redaktionen

Nu kommer Lene Tvedegaards enestående dejlige bestseller 'Krydderurter - Bogen for urteelskere' i ny udgave. Fra bogen bringer vi her en skøn idé til, hvordan du nemt fremstiller den herligste urtechokolade. Mums!

Det skal du bruge:

  • 200 g. hvid chokolade
  • En håndfuld blandede urter, f.eks. sar, timian, mynte og dild

Sådan gør du:

  • Hak urterne fint.
  • Smelt chokoladen i en kasserolle, kom urterne i og rør god rundt
  • Hæld massen ud på en plade med bagepapir og stil den på køl
  • Bræk pladen i grove stykker og server dem til aftenkaffen eller til en dessert

Krydderurter - bogen for urteelskere
Er du også en af dem der bare ikke kan få nok af krydderurter, så er Lene Tvedegaard og Gunvor Juuls bog 'Krydderurter - bogen for urteelskere' fantastisk at have ved hånden. Bogen beskriver mere end 300 forskellige arter og sorter, herunder også vilde krydderurter, der kan bruges i madlavningen. 

Alt om dyrkning og høst af krydderurter
Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med i bogen, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Og her er fyldige afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholdsstoffer.

Få stor smag fra små krydderurter
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der i bogen meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får en timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse skønne aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning? Bliv klog på dine krydderurter, deres aromaer, brug og dyrkning, og få skønne idéer og opskrifter med masser af krydderurter fra kokkene Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.

Krydderurter som lægeplante
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som lægeplanter, men hvad er det, de kan bruges til, udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til i dag inden for moderne helse. 

Titel: Krydderurter - Bogen for urteelskere
Forfattere: Gunvor Juul og Lene Tvedegaard
Forlag: Koustrup & Co. Aps
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
De gode gulerødder

De nye, små gulerødder er så søde, sprøde og saftige, at man næsten ikke kan nok af dem. Og så er det jo en kendt sag, at guleroden er lidt af en supergrøntsag og en god kilde til blandt andet A-vitamin og mineralerne kalium og jod. Samtidig viser ny dansk forskning, at et dagligt indtag af...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi Claus Holms opskrift, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Findes der noget mere forfriskende og rart end et glas frisk, kølig hyldeblomstsaft. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter med hyldeblomst

Din hjemmelavede hyldeblomstsaft kan bruges til andet end drikkelse. Her får du 3 lækre opskrifter på hyldeblomstsorbet, -pandekager og -chokoladesovs.

Læs mere
Sommer
Krydderurtesalt

Sæt kulør på sommermaden med din egen krydderurtesalt af de krydderurter, du holder allermest af. Det er nemt:

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvid aspargessuppe

Danske, hvide asparges er en stor delikatesse, men fås kun i maj og juni! Prøv dem i denne lækre suppe af friske hvide asparges. De friske asparges gør hele forskellen!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nu blomstrer hylden

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod så forskellige dårligdomme, som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets kartoffelmad 2017

Sæsonen for de små, fine, nye danske frilandskartofler skal fejres med en delikat smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er smørrebrød med kartofler på så populært, at selv finere danske frokostrestauranter har det med på menuen, og på kartoffeløen Samsø er kartoffelmaden så feteret, at den...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Broste Copenhagen bestik

Broste Copenhagen bestik

Magnetisk knagerække

Magnetisk knagerække

Køkkenrulleholder Koziol - grøn

Køkkenrulleholder Koziol - grøn

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Forunderlig Mad, af Katrin Joensen-Næs

Brød med rødvin. Røget makrel og ærtesoufflé. Wasabigedeost og bagte jordbær. Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’, har færøske Katrin Joensen-Næs skrevet en bog, som - nøjagtig som bogens titel antyder - er fuld af opskrifter på mad med nye, anderledes og...

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om...

Læs mere
^