Polstret bænk Riviera Maison
Magnetisk knagerække
Ganni - St. Pierre Crepe Dress
Tassel øreringe
Urtechokolade
Redaktionen

Nu kommer Lene Tvedegaards enestående dejlige bestseller 'Krydderurter - Bogen for urteelskere' i ny udgave. Fra bogen bringer vi her en skøn idé til, hvordan du nemt fremstiller den herligste urtechokolade. Mums!

Det skal du bruge:

  • 200 g. hvid chokolade
  • En håndfuld blandede urter, f.eks. sar, timian, mynte og dild

Sådan gør du:

  • Hak urterne fint.
  • Smelt chokoladen i en kasserolle, kom urterne i og rør god rundt
  • Hæld massen ud på en plade med bagepapir og stil den på køl
  • Bræk pladen i grove stykker og server dem til aftenkaffen eller til en dessert

Krydderurter - bogen for urteelskere
Er du også en af dem der bare ikke kan få nok af krydderurter, så er Lene Tvedegaard og Gunvor Juuls bog 'Krydderurter - bogen for urteelskere' fantastisk at have ved hånden. Bogen beskriver mere end 300 forskellige arter og sorter, herunder også vilde krydderurter, der kan bruges i madlavningen. 

Alt om dyrkning og høst af krydderurter
Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med i bogen, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Og her er fyldige afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholdsstoffer.

Få stor smag fra små krydderurter
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der i bogen meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får en timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse skønne aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning? Bliv klog på dine krydderurter, deres aromaer, brug og dyrkning, og få skønne idéer og opskrifter med masser af krydderurter fra kokkene Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.

Krydderurter som lægeplante
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som lægeplanter, men hvad er det, de kan bruges til, udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til i dag inden for moderne helse. 

Titel: Krydderurter - Bogen for urteelskere
Forfattere: Gunvor Juul og Lene Tvedegaard
Forlag: Koustrup & Co. Aps
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Søl-tang er den nye sunde bacon

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza aubergine

En skøn og nem pizza med pesto, aubergine og solmodne tomater.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grund ingrediens - "katchup with love apples" - er fra 1812. Her får du din helt egen med solmodne tomater, banan, æble, løg og nelliker.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Spis dine haveblomster - rose, lavendel & pelargonier

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 4 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Fire bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer igang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær 'cheese' kage med mandelbund

Fra Lisbeth Tordendahl smukke og inspirerende bog 'Det søde - sundhed & nydelse', bringer vi her opskriften på den mest delikate jordbær 'cheese' kage med mandelbund.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Køkkenrulleholder Koziol - grøn

Køkkenrulleholder Koziol - grøn

Hvilken køkkenmaskine skal man vælge?

Hvilken køkkenmaskine skal man vælge?

String Pocket hylder

String Pocket hylder

Nye Bøger
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Forunderlig Mad, af Katrin Joensen-Næs

Brød med rødvin. Røget makrel og ærtesoufflé. Wasabigedeost og bagte jordbær. Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’, har færøske Katrin Joensen-Næs skrevet en bog, som - nøjagtig som bogens titel antyder - er fuld af opskrifter på mad med nye, anderledes og...

Læs mere
^