8 smørrebrødssnitter
Det skal du bruge
- 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke (ca. 50 g)
- 3 tomater (ca. 275 g)
- 2 skiver fuldkornsrugbrød
- 10 g smør
- ¼ liter skyllet blandet salat (ca. 25 g)
- 75 g frisk gedeost
Pynt
- Bredbladet persille
Tilberedning
- Læg parmaskinken på en plade med bagepapir og steg det midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200°. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle på en bagerist.
- Skær 8 tykke skiver tomat (ca. 1 cm). Skær rugbrødet i 8 kvarte og smør dem med smør.
- Læg salat og tomat på rugbrødsstykkerne og fordel gedeosten herpå. Knæk parmaskinken og læg den ovenpå gedeosten. Drys med friskkværnet peber og pynt med bredbladet persille.
Tip: I stedet for gedeost kan du lave en creme af moset apetina i tern og kvark.