Orzotto

Orzotto

Orzotto 

Fra Sandra Puglieses kogebog "Smag på Livet", som er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, bringer vi her opskriften på en skøn Orzotto.

Hvor meget: 2 Portioner
Reel arbejdstid: 25 minutter
Samlet tilberedning: 30 minutter
Holdbarhed: Smager bedst med det samme, men kan også spises lun/stuekold

Ingredienser:

  • 1 stk finthakket skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • ca. 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg - skåret i tynde skiver
  • 2 (ca. 1 1/2 spsk) kviste rosmarin - kun bladene, finthakket
  • 400 g frosne svampe
  • 1 stor håndfuld finthakket estragon
  • 4-6 spsk fintrevet pecorino eller parmesan
  • Salt & friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Svits skalotteløg i halvdelen af olien et par minutter til de bliver klare og tilsæt perlebyggen.
  • Når perlebyggen har suget al fedtstoffet op, tilsættes hvidvinen.
  • Derefter tilsætter du bouillon lidt efter lidt under omrøring. Du behøver ikke røre i det hele tiden, men pas på, at det ikke brænder på, især når det suger al væden undervejs. Tilsæt cirka 1 deciliter ad gangen og tilsæt først den næste, når perlebyggen har suget al væden op. Det tager i alt 15-20 minutter og den totale mængde af væske afhænger lidt af, hvilken perlebyg du bruger.
  • Knug så meget væde fra svampene som muligt, hvilket kun kan lade sig gøre, hvis de er tøet helt eller delvist op. Du kan også bruge dem direkte fra fryseren, så skal du bare undlade at bruge al bouillon, så orzottoen er ret tør, når du tilsætter svampene, idet de vil være lidt våde.
  • Mens orzottoen koger, svitser du hvidløg i den resterende olie på en pande. Når det begynder at tage farve, tilsættes rosmarinen og det hele svitses yderligere et minut.
  • Tilsæt svampene og svits 3-4 minutter, til de er gennemstegte.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bland estragon og pecorino i den færdigkogte orzotto og tilsæt svampene.


Smag på livet, af Sandra Pugliese

Smag på Livet er en smuk bog med dejlige og sunde opskrifter vil være en god støtte i at få velsmagende og sund mad ind i hverdagen. Bogen er skrevet af er Sandra Pugliese, som er passioneret maddesigner og kogebogsforfatter, og er dedikeret til de mere end 230.000 danskere, som lever med en kræftsygdom eller er helbredt for kræft.
Det er vigtigt er at have redskaber til at leve et godt liv, ikke mindst når man har eller har haft en kræftsygdom, og her har maden stor betydning, både for livskvaliteten og for sundheden.
Smag på Livet er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og følger kostrådene om, at det er vigtigt at spise frugt, grønt og fuldkorn, og at fisk og fjerkræ bør foretrækkes.
De gode opskrifter i denne bog er ikke bare sunde, men de har også velsmag og synsindtrykket i fokus. Dermed kan det gode måltid være med til at give livskvalitet i hverdagen.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^