Louise Roe glaskugler
Riviera Maison vinkøler
Lyshuse i keramik
Julepynt sølv 'Driving home for christmas'
Opskrift karamelkage
Redaktionen

Fra Maja Vases nye smukke kagebog 'Majas Kager' får du her opskriften på en helt eventyrlig delikat karamelkage med knasende karamelpopcorn og glitrende glaze, hvorunder der gemmer sig cremet karamelmousse og saftig peanutbund. En eksplosion af sødt og salt!

Opskriften er til 10 personer 

Peanutbund
Ingredienser:

  • 2 æg
  • 80 g saltede peanuts
  • 30 g Dulcey 32 % fra Valrhona
  • 80 g sukker

Opskrift:

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Blend de salte peanuts til mel og smelt chokoladen i en skål over vandbad. 
  • Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål.
  • Vend peanutmel og smeltet chokolade i æggeblommerne. 
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. 
  • Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden 
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden. 
  • Lad den køle af og sæt den i fryseren, mens du laver moussen.

Karamelmousse
Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 350 ml piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1/3 tsk flagesalt

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm 50 ml fløde op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris.
  • Tilsæt salt. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i karamellen.
  • Lad karamellen køle af til håndvarm.
  • Pisk de resterende 300 ml fløde til let skum. 
  • Vend først lidt af skummet i den håndvarme karamel og derefter forsigtigt resten. 
  • Fordel moussen i en elipse-silikoneform (18 cm i diameter) og tryk forsigtigt peanutbunden ned i. 
  • Stil moussekagen i fryseren natten over.

Tips:

  • Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
  • Sørg for, at fløden stadig er ret varm og kun tilsættes lidt ad gangen, når du rører den i karamellen. Ellers vil karamellen begynde at klumpe.

Karamelglaze
Ingredienser:

  • 6 blade husblas
  • 100 ml piskefløde
  • 150 g sukker
  • 150 g glukosesirup

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. 
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris. 
  • Tilsæt glukosesirup.
  • Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme karamel.
  • Hæld glazen i en plastickande og stavblend den. 
  • Dæk overfladen med film og lad glazen køle ned til ca. 30 grader.

Tips:

Før stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler i glazen.

Pynt
Ingredienser:

  • 50 g karamelpopcorn
  • spiseligt bladguld

Sådan gør du:

  • Placer den frosne moussekage på en rist (med et fad under) og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over den. 
  • Lad kagen tø op på et kagefad i køleskabet i min. 3 timer.
  • Pynt med karamelpopcorn og bladguld lige inden servering.
  • Maja skriver, at hun køber sine karamelpopcorn hos ’NoCrap’ .

Eventyrlig smuk og indbydende kagebog fra Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk. 
På sin blog deler hun rundhåndet ud af sine super kreative idéer og opskrifter, ligesom hun tidligere har udgivet bøgerne 'Lykken er chokolade' og 'Lykken er is' i samarbejde med Anne au Chocolat, og senest har udgivet dessertbogen 'Majas desserter'.

Nu er hun klar med den eventyrlige smukke og indbydende kagebog 'Majas kager'. En enestående samling opskrifter på mere end 70 delikate kager, nye, inspirerende opskrifter, hvoraf mange er friske fortolkninger af klassikere som cheesecakes, frugttærter, makroner og muffins.
Her er kager til enhver lejlighed, enkle delikate kager med få ingredienser, der kan være klar på en time, men også opskrifter til dem, der har mod på en udfordring og vil lave kager, der får gæsterne til at måbe. Med 'Majas kager' bliver du grundigt guidet igennem opskrifterne og får gode, uddybende tips og tricks med undervejs. 

Titel: Majas Kager
Forfatter: Maja Vase
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet gulerodssuppe

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortens Aften 2017

I aften fejres Mortens Aften - en tradition, som bygger på historien om den franske skytshelgen, Martin af Tours. I dag er der nok ikke mange, der skænker den fromme helgen en tanke, her er den traditionelle middag mere en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål.
Her får du...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end lækre marmelader fyldt med citrusfrugter og krydderier i kønne glas på bordet? Prøv f.eks. denne skønne citrusmarmelade med blodgrape, appelsiner, karambole-frugt og kumquat, tilsæt kardemomme og vaniljesukker. Opskriften er udviklet af Dansukker - og er en marmelade, der...

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, en sund snack og lækkert tilbehør til diverse efterårsretter. De er super nemme at tilberede - og dufter SÅ dejligt!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Anne Hjernøes Chili Con Carne med chokolade

Med Anne Hjernøes opskrift på Chili Con Carne med chokolade fra bogen 'Hverdag' anbefaler vi, at du laver dobbelt portion. Retten er så delikat og så fuld af smag, at en eventuel rest er skøn at have dagen der på. Ligesom mange af forslagene i bogen, så fungerer denne ret også fint som mellemmåltid...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot stuff - Mad der varmer

Vejret er til slumretæpper og spicy gryderetter, og den stærke chili får lov til at krydre skønne retter som chili con carne, thailandsk Tom Yum suppe og indisk Chicken tikka masala. Det smager herligt og varmer helt ud i tåspidserne. Men har man været lidt for rundhåndet med krydderiet eller har...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift syltede chili

Syltede chili er lækkert tilbehør til både kolde og varme retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag en smiley

I vores digitale tid kommunikerer vi mere og mere over sms, mail og sociale medier. Og det kan nemt skabe misforståelser, for det kan være svært helt at forstå og tolke stemning, når vi sender eller modtager beskeder i korte tekster. Her kan emojis og smileys med billeder og ansigtsudtryk hjælpe os...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Broste Copenhagen bestik

Broste Copenhagen bestik

Vær kræsen med dine køkkenmaskiner

Vær kræsen med dine køkkenmaskiner

String Pocket hylder

String Pocket hylder

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
^