Kærlighed ved første strik!
Verdenskort med dyr, plakat.
Uhmm Box
Paper Collective
Langtidshævede havregrødsboller
Redaktionen

Disse langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel smager og mætter. Og så kan de tilmed anbefales til folk med sarte maver. Opskriften er hentet fra diætist Stine Junge Albrechtsens bog ’Low FODMAP diet’, som henvender sig særligt til mennesker, der lider af irritabel tarm.

Havregryn har et højt kostfiber- og fuldkornsindhold, og således som udgangspunkt godt for fordøjelsen. Alligevel kan rå havregryn være for hård kost for særlige sarte maver - også selvom havregrynene er forarbejdet, valset og ristet. Til gengæld kan selv sarte maver som regel tåle havregrød. Opskriften her indeholder både havregrød, spelt og loppefrøskaller, som fremmer en god fordøjelse.

Bollerne er langtidshævede og hæver på køl natten over. Det giver dem en god, saftig konsistens med god aroma. Bollerne kan nydes til morgenmad, men er også gode som sandwichboller til madpakken.

12-14 stk.
Fiberindhold er 4,2 g pr. 100 g brød.

Ingredienser:

  • En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 2 dl laktosefri yoghurt naturel
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1,5 tsk. salt
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 250 g fuldkornsspeltmel
  • 20 g fiberHUSK® (pulveriserede loppefrøskaller)


Sådan gør du:

  • Lav først havregrøden.
  • Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
  • Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
  • Tilsæt sirup og salt.
  • Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
  • Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
  • Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.




Opskrifter & råvarer
Madtrend: Bowls

Bowls, en af de seneste års hotteste foodtrends, har bidt sig fast som sund og hurtig 'comfort food'. I en travl hverdag, hvor der er fokus på at begrænse madspild, hvor mange af os bor alene, og hvor familier med fritidsaktiviteter og lange arbejdsdage ofte spiser på forskellige tidspunkter, er mad...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld, som man kan servere til dessert - eller snuppe som en delikat snack, når lækkersulten kommer snigende hen på eftermiddagen. Fra Maria Engbjergs opskriftssamling 'Sunde skåle'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Er du med på lidt grøntsagssnyderi?

Grønt er sundt, men langt fra så populært hos børnefamilier, som det burde være. Men rundt omkring i de små hjem er især kvinder blevet gode til at pakke grøntsagerne ind i familiens livretter, så vitaminerne stadig kommer indenbords, viser en ny undersøgelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte ostestænger

Hjemmebagte ostestænger er en lækker snack - og så er de overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sunde, mættende chufa kiks

Med chufamel, olivenolie og et mix af dine favorit nødder, gryn kerner og/eller frø, kan du hurtigt og nemt bage alletiders lækre og mættende kiks. Perfekt til den lille sult og som sund snack, men også i yoghurten som delikat granola.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret linsesuppe

Med udsigt til hård frost og sne, bringer vi er her en skøn, krydret suppe at varme sig på.

 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinterminestrone

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med chufa?

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Design selv wallstickers

Design selv wallstickers

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Magnetisk knagerække

Magnetisk knagerække

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
^