Skønne farver i sofaen
Luksus fra Care By Me
Polstret bænk Riviera Maison
Uhmm Box
Langtidshævede havregrødsboller
Redaktionen

Disse langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel smager og mætter. Og så kan de tilmed anbefales til folk med sarte maver. Opskriften er hentet fra diætist Stine Junge Albrechtsens bog ’Low FODMAP diet’, som henvender sig særligt til mennesker, der lider af irritabel tarm.

Havregryn har et højt kostfiber- og fuldkornsindhold, og således som udgangspunkt godt for fordøjelsen. Alligevel kan rå havregryn være for hård kost for særlige sarte maver - også selvom havregrynene er forarbejdet, valset og ristet. Til gengæld kan selv sarte maver som regel tåle havregrød. Opskriften her indeholder både havregrød, spelt og loppefrøskaller, som fremmer en god fordøjelse.

Bollerne er langtidshævede og hæver på køl natten over. Det giver dem en god, saftig konsistens med god aroma. Bollerne kan nydes til morgenmad, men er også gode som sandwichboller til madpakken.

12-14 stk.
Fiberindhold er 4,2 g pr. 100 g brød.

Ingredienser:

  • En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 2 dl laktosefri yoghurt naturel
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1,5 tsk. salt
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 250 g fuldkornsspeltmel
  • 20 g fiberHUSK® (pulveriserede loppefrøskaller)


Sådan gør du:

  • Lav først havregrøden.
  • Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
  • Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
  • Tilsæt sirup og salt.
  • Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
  • Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
  • Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.




Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld ...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson og med udgivelsen af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns nye opskriftsamling 'Krydret', bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe fra bogen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sprøde kikærter

"Lav altid rigeligt af de sprøde kikærter" opfordrer Hjernøe og Ingemann i bogen 'Krydret'. "Gemt i en lufttæt dåse er de skønne som snack, på salater og supper eller i madkassen".

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomater - Sådan!

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Rødtungen er ikke kun en skøn spise, men samtidig en sund og mager fisk, rig på selen, som er et livsvigtigt sporstof, der modvirker en række alvorlige sygdomme som fx cancer og hjerte-karlidelser. Rødtungen gør sig blandt andet rigtig godt i selskab med friske, bagte tomater.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Kasse til køleskabet

Kasse til køleskabet

Nye Bøger
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Send en hilsen
^