Altankasser med selvvanding
Lænestol Riviera Maison
Tøjstativ fra Yamazaki
Paper Collective
Langtidshævede havregrødsboller
Redaktionen

Disse langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel smager og mætter. Og så kan de tilmed anbefales til folk med sarte maver. Opskriften er hentet fra diætist Stine Junge Albrechtsens bog ’Low FODMAP diet’, som henvender sig særligt til mennesker, der lider af irritabel tarm.

Havregryn har et højt kostfiber- og fuldkornsindhold, og således som udgangspunkt godt for fordøjelsen. Alligevel kan rå havregryn være for hård kost for særlige sarte maver - også selvom havregrynene er forarbejdet, valset og ristet. Til gengæld kan selv sarte maver som regel tåle havregrød. Opskriften her indeholder både havregrød, spelt og loppefrøskaller, som fremmer en god fordøjelse.

Bollerne er langtidshævede og hæver på køl natten over. Det giver dem en god, saftig konsistens med god aroma. Bollerne kan nydes til morgenmad, men er også gode som sandwichboller til madpakken.

12-14 stk.
Fiberindhold er 4,2 g pr. 100 g brød.

Ingredienser:

  • En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 2 dl laktosefri yoghurt naturel
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1,5 tsk. salt
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 250 g fuldkornsspeltmel
  • 20 g fiberHUSK® (pulveriserede loppefrøskaller)


Sådan gør du:

  • Lav først havregrøden.
  • Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
  • Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
  • Tilsæt sirup og salt.
  • Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
  • Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
  • Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.




Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 4 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Fire bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer igang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sankt Hans med madkurv

Selvom Sankt Hans muligvis ikke kan fejres med bål i år, så burde vejret være til en hyggelig picnictur til stranden. Her bringer vi en stribe idéer til lækre sandwich, salater og snacks.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lorangs kartoffelsalat

Fra den populære madskribent Louisa Lorang bringer vi her opskriften på en ægte sommerklassiker: Kold kartoffelsalat med nye danske kartofler, rygeost, radiser & purløg. Den lækre salat er allerbedst med nye danske kartofler, og passer fint til alle sommerens favoritretter fra grillet fisk til store...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydderurte dip

Det kan være lidt af en udfordring, at holde liv i de krydderurter, man køber i supermarkedet. Oftest kommer de fra store industridrivhuse, hvor de får lys, gødning og hvor luftfugtigheden er høj. Da de optimale vækstbetingelser er svære at kopiere hjemme, gælder det om at nyde krydderurterne inden...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tzatziki

Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag. Tzatziki er både godt til grillet fisk og -kylling såvel som til salater - eller på et stykke godt brød.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Strikkede bomuldsklude

Strikkede bomuldsklude

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Nye Bøger
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Send en hilsen
^