Ingredienser til 4 portioner:
- 4 æggeblommer
- 120 g sukker
- 3 tsk lakridspulver
- ½ l fløde
Tilberedning:
- Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps og vend herefter lakridspulver i.
- Pisk piskefløden til flødeskum og vend flødeskummet i æggesnapsen.
- Hæld massen i en egnet beholder, der tåler frost.
- Parfaiten skal i fryseren 4 – 6 timer inden servering, og skal røres 3-4 gange i løbet af den første time
Tip:
Ved den sidste omrøring kan du evt. tilføje nogle skeer lakridssirup. Det giver både en flot visuel effekt i parfaiten og en endnu mere intens lakridsoplevelse.
Lakridssirup kan du fremstille ved nænsomt at koge lige dele vand og sukker og smage til med lakridspulver, når sukkermassen er kølet lidt af. Alternativt kan vi anbefale Johan Bülows 'Sweet Liquorice Syrup'.