New arrival: Sengetæppe fra Algan
Rivièra Maison sofa
The English Soap Company
WOUD træfigurer
Læskende lækre smoothies
Redaktionen

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Hvad er der i din favorit-smoothie?
Det geniale ved smoothies er, at man kan mikse og sammensætte sin smoothie med lige de frugter, bær og grøntsager, man holder allermest af. Alt hvad der skal til er en blender, favoritfrugten og evt. mælk eller yoghurt. Server dine smoothies i glas og pynt dem med frugt-stykker eller frys frugtstykker og brug dem i stedet for isterninger. Kun fantasien sætter grænser!

Her bringer vi opskrifterne på vores egne yndlings smoothies: 

  • Frugt Favoritten:
    100 g. frosne bær, fx. jordbær, hindbær, brombær, 2 dl minimælk, lidt vanillesukker og en smule kunstigt sødestof eller flormelis.
  • Banana Shake:
    2 dl. mælk, 2 bananer, 1 tsk. honning og ½ tsk. revet muskatnød. 
  • Jordbær Citrus Smoothie:
    1 dl. grapefrugt juice, 50 g. frosne jordbær, 1 flaske kold ginger ale. 
  • Hindbær Fryd:
    50 g frosne hindbær, 2 dl. appelsinjuice, 2 tsk. ahornsirup og 8 knuste isterninger.
  • Ananas Surprise:
    3 skiver frisk ananas, 1/2 tsk. vanilje, 8 knuste isterninger og 1 dl. minimælk.
  • Yoghurt Banan Smoothie:
    1 banan, 50 g frosne jordbær, 60 g yoghurt, 1 dl. minimælk og 1 tsk. honning.
  • Funky Tropical:
    1 skive honning- eller galiamelon, 1 dl. ananasjuice, ½ lime og 4 knuste isterninger.

Kog hindbær inden de anvendes i smoothies
Man kan med mellemrum læse, at hindbær har været inficeret med bakterier, som har forårsaget ’Roskildesyge’ med diarré og opkastning.  Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne at man giver, især frosne hindbær, et opkog i 1 minut, inden de anvendes i smoothies. Kogning af bærrene dræber det virus, der kan give 'Roskildesyge'. Kog evt. en portion, som rækker til et par dage og opbevar det i køleskabet.

Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot stuff - Mad der varmer

Vejret er til slumretæpper og spicy gryderetter, og den stærke chili får lov til at krydre skønne retter som chili con carne, thailandsk Tom Yum suppe og indisk Chicken tikka masala. Det smager herligt og varmer helt ud i tåspidserne. Men har man været lidt for rundhåndet med krydderiet eller har...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tips og opskrifter til lækker restemad i juledagene

Få den lækreste restemad på tallerkenen i juledagene: Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydende kartofler i farsen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chilitrøfler

Super lækre chili-chokolade trøfler. Portionen er stor, men disse trøfler bliver man også meget nemt forfalden til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Louisas coleslaw

Blandt lækkerier til julebordet bringer vi her Louisa Lorangs bud på en flot pink, sprød og spicy coleslaw med rødbeder, pastinak, persillerod og peberrod.
Få opskriften, og se også seneste nummer af magasinet Lorang & Co. som byder på masser af dejlige opskrifter, tips og idéer til julen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums Panforte di Siena

Måske har du smagt den herlige italienske dessertkage 'Panforte di Siena', men kender du også til kagens oprindelse?
Her fortæller Camilla Plum om kagen, der er så gammel, at myterne omkring opskriftens oprindelse har udviklet sig til det eventyrlige. Den mest kulørte af historierne handler om en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte kanelæbler

Det er ikke altid, at gamle klassikere vækker jubel hos den moderne familie, men duften og smagen af bagte kanelæbler kan ingen stå for. Det er lige før man kan høre englene synge, når smagen af syrligt æble blandes med kanel, rosiner og brun farin, til en himmelsk mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert efter julemad - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums gløggsirup

Find julestemmningen frem med Camilla Plums herlige ekstrakt sirup - en duftende dejlig oplevelse af alverdens delikate krydderier og masser af citrus.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Skiferplader

Skiferplader

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^