Kunstbog: The Age of Collage
Lange fingerløse handsker
Muubs Fishtrap
Riviera Maison olie-/eddike
Kaffecocktails
Redaktionen

Som et kaffeelskende folk og den tredje mest kaffedrikkende nation i verden, bliver der formentlig også nydt kaffe og kaffecocktails på årets sidste aften. Fyld cocktailshakeren med kaffe og få her et par af de nyeste opskrifter på delikate og festlige kaffecocktails - samt på en enkelt klassiker.

Skål for det gamle og nye år i coffeetails
Coffeetails er både et kulørt og festligt indslag i nytårsfesten, som med garanti vil falde i smag hos enhver kaffeelsker. 

The Coffee Time 

Ingredienser:

  • 4 cl vodka
  • 1 cl Grand Marnier
  • 3 cl kold espressoshot med Lavazza ORO
  • 3 cl mælk med chaikrydderi 
  • 1.5 cl sukkersirup 
  • 2 mandler 
  • En håndfuld crusli med tørrede bær

Instruktion: 

  • Start med at smuldre en håndfuld crusli på en lille tallerken. Hæld siruppen på en ny tallerken, og dyp toppen af glasset i sirup. Derefter dyppes i cruslien, hvilket sikrer en homogen kontur. Sæt glasset til side. 
  • Hæld de resterende ingredienser i en shaker fyldt med is, og ryst kraftigt i ca. 10 sekunder. Filtrér med en si, og fyld glasset uden is. 

Humo Latino

Ingredienser:

  • 2.5 cl rom
  • 2.5 cl mezcal
  • 2 cl koldbrygget kaffe med Lavazza Gran Selezione
  • 1 cl mandelsirup
  • 3 skaller fra bitter grape
  • En håndfuld strimlet kokosnød 
  • 1 spsk. Espelette chillipulver 

Instruktion:

  • Forbered en stor portion koldbrygget kaffe ved at fylde 340 g Lavazza Selezione i en beholder med låg, og hæld 16 dl vand over kaffepulveret. Lad kaffen trække ved stuetemperatur i 8 til 12 timer. Filtrér, og sæt kaffen på køl indtil servering. 
  • Bland kokosnød og chilipulver på en lille tallerken. Hæld mandelsirup på en anden tallerken, og dyp toppen af et old-fashioned glas i siruppen. Dyp herefter glasset i kokos-chilliblandingen, og sæt glasset til side. Bland de resterende ingredienser med en bar-ske i en shaker fyldt med isterninger. Filtrér med en si, og hæld blandingen i old-fashioned glasset. Pynt cocktailen med grape.  

Irish Coffee

Ingredienser:

  • 4 cl irsk whiskey
  • 2 dl varm kaffe
  • 2 spsk rørsukker
  • flødeskum

Instruktion: 

  • Kom sukkeret i en kop, hæld kaffen i, og rør, til sukkeret er opløst. Hæld whiskeyen i.
  • Kom en klat flødeskum på toppen, og server straks.
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lav din egen guacamole

Den traditionelle mexicanske guacamole er ikke kun en lækker, cremet dip til sprøde nachos og tortilla chip, men også godt på brødet og pizzaen, i sandwiches og wraps, i en mexicansk-inspireret salat med bønner og rødløg, og naturligvis som vigtig tilbehør til chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingebryst med vinter-ratatouille

Honningmarineret kyllingebryst og vinter-ratatouille med aubergine, peber og gulerod. Uhmmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet gulerodssuppe

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortens Aften 2017

I aften fejres Mortens Aften - en tradition, som bygger på historien om den franske skytshelgen, Martin af Tours. I dag er der nok ikke mange, der skænker den fromme helgen en tanke, her er den traditionelle middag mere en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål.
Her får du...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
String Pocket hylder

String Pocket hylder

Strikkede bomuldsklude

Strikkede bomuldsklude

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
^