Altankasser med selvvanding
Lænestol Riviera Maison
Viskestykker i hør
Rivièra Maison Haveromantik
Indisk butterchicken
Redaktionen

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Hovedret til 4

BUTTERCHICKEN

Ingredienser ..:

  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 2½ dl syrnet mælkeprodukt
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala (indisk krydderiblanding)
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
  • 50 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 dl vand
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 spsk hakkede grønne chilipebere
  •  

Tilberedning ...:

  • Knus kardemommefrø i en morter.
  • Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier. 
  • Vend marinaden godt sammen. 
  • Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden. 
  • Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Garam masala er et indisk inspireret blandingskrydderi der typisk indeholder koriander, kryddernellike, spidskommen, kanel og muskatnød samt sort peber og paprika. 

BANANRAITA

Ingredienser:

  • 2½ dl syrnet mælkeprodukt
  • 2 bananer i små tern (ca. 200 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilberedning: 

  • Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber. 
  • Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. 
  • Smag til. 
  • Kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg, lige inden serveringen.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op. 
  • Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side.
  • Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Kom den krydrede butterchicken i en varm skål og hæld det smeltede smør over. 
  • Drys korianderblade og chili på retten og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.


Tip: 
Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses. Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Kilde: Opskrifter udviklet af Arla Karolines Køkken

Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 4 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Fire bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer igang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sankt Hans med madkurv

Selvom Sankt Hans muligvis ikke kan fejres med bål i år, så burde vejret være til en hyggelig picnictur til stranden. Her bringer vi en stribe idéer til lækre sandwich, salater og snacks.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lorangs kartoffelsalat

Fra den populære madskribent Louisa Lorang bringer vi her opskriften på en ægte sommerklassiker: Kold kartoffelsalat med nye danske kartofler, rygeost, radiser & purløg. Den lækre salat er allerbedst med nye danske kartofler, og passer fint til alle sommerens favoritretter fra grillet fisk til store...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydderurte dip

Det kan være lidt af en udfordring, at holde liv i de krydderurter, man køber i supermarkedet. Oftest kommer de fra store industridrivhuse, hvor de får lys, gødning og hvor luftfugtigheden er høj. Da de optimale vækstbetingelser er svære at kopiere hjemme, gælder det om at nyde krydderurterne inden...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tzatziki

Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag. Tzatziki er både godt til grillet fisk og -kylling såvel som til salater - eller på et stykke godt brød.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

String Pocket hylder

String Pocket hylder

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Nye Bøger
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Send en hilsen
^