Billi Bi ruskindsstøvlet
Skrivebord i nordisk design
Ib Laursen kande
Regnfrakke boyfriend style
Grilltid
Redaktionen

Frem med havegrillen, sommeren er på vej. Med Le Creusets nye støbejerns plade slipper du for gris på grillristen, og med den kan du nemt både tilberede kød, fisk og grøntsager. Her en opskrift på forel i urter og nye kartofler.

Forel i urter med chilisalt

Antal personer: 4-6

Chilisalt

Ingredienser:

  • 200 g salt
  • 3 røde chilier

Tilberedning:

  • Chili skæres i små tern.
  • Chilitern og salt lægges på en bageplade og tørres i 1 ½ time ved 80-100° C.
  • Det færdige salt skal opbevares tørt.

 

Forel i urter

Ingredienser:

  • 2-4 foreller
  • Chilisalt og peber
  • 1 citron
  • Mange friske urter som fx havesyre, dild og oregano
  • Kødsnor

Tilberedning:

  • Rens forellerne godt. Sørg for at der ikke sidder blodrester og lignende tilbage.
  • Krydr dem indvendigt med chilisalt og peber.
  • Fyld dem med halve skiver citron og en smule urter.
  • Bind en kødsnor rundt om halsen på forellen. Vikl derefter godt med urter rundt om forellen og bind dem fast.
  • Grill forellerne 5 minutter på hver side.
  • Lad dem trække i 5 minutter før de befries for urter og skindet forsigtigt trækkes til side.
  • Server med nye kartofler
Sensommer
Frem med mel og forklæde!

Bagning giver god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Torsdag den 12. oktober 2017 er bagning og fællesskab i fokus, når Danmarks største årligt tilbagevende bagebegivenhed 'Bag for en Sag', løber af stablen.
'Bag for...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kalvesteak med løgrisotto og timianpesto

Super skøn weekendmenu: Krydrede kalvesteak, løgrisotto med timianpesto og grønne bønner med agurkevinaigrette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med chokolade og brombær

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Søl-tang er den nye sunde bacon

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tips: Sådan bager du lækkert brød

Tips: Sådan bager du lækkert brød

Broste Copenhagen bestik

Broste Copenhagen bestik

Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Au Maison - salatbestik i horn

Au Maison - salatbestik i horn

Nye Bøger
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
^