Rivièra Maison sofa
RUE de FEMME bluse
Håndklædestativ
WOUD træfigurer

Navnet ''granatæble stammer fra det franske 'pome garnete', som direkte oversat betyder 'frøæble', eller fra det latinske for 'frugt med mange frø'.

Granatæblet
Redaktionen

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Mange vitaminer
Den runde, læderagtige frugtskal gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød, som holdes på plads af et gult gitterværk. Frugten har sæson i det sene efterår og hen over vinteren. Man bruger kernerne, eller saften fra de pressede kerner i madlavning, hvor de tilføjer en frisk, sød og let syrlig smag. Granatæblet er fuldt af vitamin A, C, E og jern og hører til de frugter, som har et meget højt indhold af antioxidanter.

En antik frugt
Granatæblet menes at stamme fra Persien og har gennem historien været et højt værdsat symbol på sundhed, fertilitet og genfødsel. De gamle ægyptere og babyloniere troede, at granatæblet indeholdt mystiske, helbredende kræfter, men brugte også frugten til mere praktiske ting som farvning eller dekoration.
"Iranere tror, at Eva blev fristet med et granatæble i Edens Have" fortæller Margaret Shaida, der er historiker og forfatter til bogen 'The Legendary Cuisine of Persia'. "Profeten Muhammed menes at have opfordret sine tilhængere til at spise frugten i den tro, at den renser systemet for misundelse og had."
Antikkens egyptere blev begravet med granatæbler i håbet om genfødsel, mens Persefone, der var datter af Demeter, gudinden for landbrug, i den græske mytologi blev tilbudt frugtens frø af Hades. Fristet af dets juvelagtige udseende tog hun det og fordømte derved sig selv til at tilbringe tid hvert år sammen med Hades i underverdenen.

Kærlighedens frugt
I vore dage deler grækerne traditionelt et granatæble ved bryllupper som et symbol på frugtbarhed. I Kina spiser man frøene på bryllupsdagen for at velsigne de nygifte. Frugten er længe blevet brugt som et husråd i Mellemøsten, Iran og Indien, hvor healere har brugt barken, blade og skindet og de spiselige dele af frugten til at kurere alt fra øjenbetændelse til hæmorider.



Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffel- & porresuppe

Dage med slud og sne indbyder til hjemmehygge og varme supper. Her er opskriften på en cremet kartoffel-porresuppe, som med lidt ristet skinke og friskt brød udgør et herligt, sundt og mættende måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot stuff - Mad der varmer

Vejret er til slumretæpper og spicy gryderetter, og den stærke chili får lov til at krydre skønne retter som chili con carne, thailandsk Tom Yum suppe og indisk Chicken tikka masala. Det smager herligt og varmer helt ud i tåspidserne. Men har man været lidt for rundhåndet med krydderiet eller har...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tips og opskrifter til lækker restemad i juledagene

Få den lækreste restemad på tallerkenen i juledagene: Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydende kartofler i farsen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chilitrøfler

Super lækre chili-chokolade trøfler. Portionen er stor, men disse trøfler bliver man også meget nemt forfalden til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Tips: Sådan bager du lækkert brød

Tips: Sådan bager du lækkert brød

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^