Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade

Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade 

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

16 stk.

Ingredienser:

  • 350 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 50 g gær
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du:

  • Hak smør og mel sammen til en grynet masse 
  • Rør gæren ud med lidt af den lune mælk og hæld det i et bagefad sammen med resten af mælken
  • Pisk æg sammen med salt og sukker og kom det i 
  • Rør dejen til den er glat og smidig 
  • Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse 
  • Ælt dejen igennem, rul den ud og skær den i 16 stykker 
  • Læg 1 spsk vaniljecreme (se opskriften herunder) på hvert stykke og fold dejen sammen om stykket 
  • Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade beklædt med bagepapir 
  • Nu skal bollerne efterhæve til dobbelt størrelse
  • Bollerne pensles med vand og bages på næstnederst rille i en forvarmet ovn ved 225 C i ca. 20 minutter

Ingredienser til vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk maizena
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 dl smuttede, hakkede mandler

Sådan tilbereder du fyldet:

  • Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen og maizena tilføjes til æggemassen
  • Mælken varmes til kogepunktet og hældes, under omrøring, op i skålen med æggemassen
  • Herefter hældes det hele tilbage i gryden og opvarmes til kogepunktet, mens der piskes
  • Rør mandlerne i og afkøl cremen

De færdigbagte fastelavnsboller afkøles på rist inden halveres, fyldes med flødeskum og dekoreres med glasur eller flormelis.

 

Tip: Rør evt. hindbærsyltetøj eller nougatcreme i flødeskummet.



Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^