Skønne farver
Viskestykker i hør
Skænk i jern
Velourpolstret stol House Doctor
Fastelavnsboller
Redaktionen

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

16 stk.

Ingredienser:

  • 350 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 50 g gær
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du:

  • Hak smør og mel sammen til en grynet masse 
  • Rør gæren ud med lidt af den lune mælk og hæld det i et bagefad sammen med resten af mælken
  • Pisk æg sammen med salt og sukker og kom det i 
  • Rør dejen til den er glat og smidig 
  • Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse 
  • Ælt dejen igennem, rul den ud og skær den i 16 stykker 
  • Læg 1 spsk vaniljecreme (se opskriften herunder) på hvert stykke og fold dejen sammen om stykket 
  • Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade beklædt med bagepapir 
  • Nu skal bollerne efterhæve til dobbelt størrelse
  • Bollerne pensles med vand og bages på næstnederst rille i en forvarmet ovn ved 225 C i ca. 20 minutter

Ingredienser til vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk maizena
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 dl smuttede, hakkede mandler

Sådan tilbereder du fyldet:

  • Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen og maizena tilføjes til æggemassen
  • Mælken varmes til kogepunktet og hældes, under omrøring, op i skålen med æggemassen
  • Herefter hældes det hele tilbage i gryden og opvarmes til kogepunktet, mens der piskes
  • Rør mandlerne i og afkøl cremen

De færdigbagte fastelavnsboller afkøles på rist inden halveres, fyldes med flødeskum og dekoreres med glasur eller flormelis.

 

Tip: Rør evt. hindbærsyltetøj eller nougatcreme i flødeskummet.



Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

I denne uge bringer vi opskriften på en skøn efterårssuppe med Hokkaido-græskar. Det flotte, orange græskar fås i mange forskellige former, kødet er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte Hokkaidoen med fx indmaden af årets...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Halloween
Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetariske kåldolmere

Mens klassiske kåldolmere med farsfyld, er en tung mundfuld, så er Lisbeth Tordendahls veganske kålpakker en anderledes moderne, let og klimavenlig variation med rent plantefyld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegt sild med stuvet rosenkål og sursød rødbedesalat

Fra oktober og frem til februar, er rosenkål i sæson. Faktisk er rosenkål er en af de få grønsager, som man kan høste i januar og februar.
De små, fine kål smager formidabelt, og den milde kålsmag synes også at passe godt til børns sarte smagsløg, hvor de fx kan ristes i smør på pande sammen med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^