Få det bedste ud af bøffen

Få det bedste ud af bøffen

Få det bedste ud af bøffen 

Blot syv procent af danskerne forstår at servere en bøf, der både er velstegt, og hvor de bedste smagsegenskaber i kødet er fremhævet. Se her hvordan du tilbereder den perfekte bøf ...

Blot syv procent af danskerne forstår at servere en bøf, der både er velstegt, og hvor de bedste smagsegenskaber i kødet er fremhævet. Ny undersøgelse peger på, at manglende viden er skyld i, at vi snyder os selv for oplevelsen af, hvordan en kvalitetsbøf virkelig smager.

Omsæt kvalitetsråvare til gourmetoplevelse
Mange danskere vil gerne betale ekstra for at få fingre i de bedste og møreste kvalitetsbøffer. Men når vi kommer hjem i køkkenet, sker det alt for ofte, at toppen af smagsoplevelsen fortoner sig lige så stille, mens bøfferne simrer på stegepanden. Og det er ikke nødvendigvis slagterens skyld — men derimod er det ofte os selv, der ikke forstår at omsætte en kvalitetsråvare til en gourmetoplevelse.
”Som hovedregel er det bedst at stege bøffer og steaks ved ret høj varme i en blanding af smør og olie. Olien kan tåle høje temperaturer og giver derfor en god stegeskorpe, mens smørret får de bedste smagsegenskaber frem i kødet,” forklarer Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken.

Smør til kvalitetsbøffer
”Det, som smør kan, er at give kødet en delikat karameliseret smørsmag,” siger kokken Mads Nybro, der driver Beta Private Dining Club i Århus. ”Gode råvarer skal behandles med respekt. Det er en skam, hvis manglende viden er skyld i, at vi går glip af oplevelsen af, hvordan en kvalitetsbøf bør smage,” siger han.

Smag og sundhed kan gå hånd i hånd
I undersøgelsen er danskerne også blevet spurgt om, hvilke faktorer de lægger mest vægt på i valget af fedtstof til pandestegning. 67 procent nævner sundheden som et vigtigt hensyn, 35 procent peger på hensynet til, at fedtstoffet skal være egnet til pandestegning. 30 procent nævner smagen som en vigtig faktor.
”Det er rigtig fornuftigt at tænke sundheden ind i den daglige madlavning, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen,” understreger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken. ”Men naturligvis skal vi have lov til at forkæle os selv i ny og næ. Det er vigtigt, og det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi en gang i mellem lader smagen bestemme, hvordan vi steger kød på panden — på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade.”

Vejen til den perfekte bøf
• Den optimale tykkelse for en bøf er cirka to cm.
• Dup kødsaften af bøffen inden stegningen.
• Tænd stegepanden. Temperaturen skal være ret høj — kødet må gerne give ”lyd” fra sig.
• Hæld en blanding af smør og olie på panden.
• Smørret skal boble af, før bøffen lægges på panden.
• Steg bøffen på den ene side, til kødsaften begynder at stige op. Vend bøffen og vent igen til saften stiger op - så er bøffen rosa indvendig.


Kilde: Karolines Køkken

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^