Kunstbog: The Age of Collage
Muubs Fishtrap
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Canett Furniture glasstager
Cremet gulerodssuppe
Redaktionen

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk koranderfrø
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 dl. friskpresset appelsinsaft
  • 3/4 kg gulerødder, skrællede
  • 1 1/4 l hønseboullion
  • salt og peber
  • Græsk youghurt

Opskrift:

  • Pil og hak løg og hvidløg og svits det i olien sammen med korianderfrøene. Tilsæt ingefær, appelsinsaft, gulerod i skiver samt bouillon og bring suppen i kog. Lad suppen koge i ca. 30 minutter til gulerødderne er godt møre.
  • Blend suppen og smag til med salt og peber.
  • Server suppen rygende varm med youghurt på toppen.



Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lav din egen guacamole

Den traditionelle mexicanske guacamole er ikke kun en lækker, cremet dip til sprøde nachos og tortilla chip, men også godt på brødet og pizzaen, i sandwiches og wraps, i en mexicansk-inspireret salat med bønner og rødløg, og naturligvis som vigtig tilbehør til chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingebryst med vinter-ratatouille

Honningmarineret kyllingebryst og vinter-ratatouille med aubergine, peber og gulerod. Uhmmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kaffecocktails

Som et kaffeelskende folk og den tredje mest kaffedrikkende nation i verden, bliver der formentlig også nydt kaffe og kaffecocktails på årets sidste aften. Fyld cocktailshakeren med kaffe og få her et par af de nyeste opskrifter på delikate og festlige kaffecocktails - samt på en enkelt klassiker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortens Aften 2017

I aften fejres Mortens Aften - en tradition, som bygger på historien om den franske skytshelgen, Martin af Tours. I dag er der nok ikke mange, der skænker den fromme helgen en tanke, her er den traditionelle middag mere en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål.
Her får du...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
String Pocket hylder

String Pocket hylder

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Bakker med fluenet

Bakker med fluenet

Nye Bøger
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen...

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
^