Skønne farver
Skålesæt fra Villa Collection i bambus
Polstret bænk Riviera Maison
Velourpolstret stol House Doctor
Cremet gulerodssuppe
Redaktionen

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk koranderfrø
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 dl. friskpresset appelsinsaft
  • 3/4 kg gulerødder, skrællede
  • 1 1/4 l hønseboullion
  • salt og peber
  • Græsk youghurt

Opskrift:

  • Pil og hak løg og hvidløg og svits det i olien sammen med korianderfrøene. Tilsæt ingefær, appelsinsaft, gulerod i skiver samt bouillon og bring suppen i kog. Lad suppen koge i ca. 30 minutter til gulerødderne er godt møre.
  • Blend suppen og smag til med salt og peber.
  • Server suppen rygende varm med youghurt på toppen.



Opskrifter & råvarer
Grønkål

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål, er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegt sild med stuvet rosenkål og sursød rødbedesalat

Fra oktober og frem til februar, er rosenkål i sæson. Faktisk er rosenkål er en af de få grønsager, som man kan høste i januar og februar.
De små, fine kål smager formidabelt, og den milde kålsmag synes også at passe godt til børns sarte smagsløg, hvor de fx kan ristes i smør på pande sammen med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frikadeller og kartoffel-kålssalat i karry

Spidskål er kendt som sommerkål, der høstes i juni. Sene sorter betyder imidlertid, at spidskålen også høstes i september/oktober, og her kan den være helt genial i en lun og krydret kartoffel-spidskålssalat, som fx kan serveres til frikadeller og en herlig løgkompot.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson og med udgivelsen af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns nye opskriftsamling 'Krydret', bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe fra bogen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Tips: Sådan bager du lækkert brød

Tips: Sådan bager du lækkert brød

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^