Vild med chufa?

Vild med chufa? 

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har man nemlig ikke kun en skøn snack med en mild og lækker smag af nødder og kokos, men samtidig en sund snack, rig på blandt andet magnesium og kostfibre.

Hvis det ligner en nød og smager som en nød, så er det vel en …
Hvis du endnu ikke har smagt chufa og tror at der er tale om en nød, så tager du fejl. Chufa ligner ganske vist nøddekerner, ligesom chufasmagen minder om friske hasselnødder, kokos og mandel. Men selvom det ligner en nød og smager som en nød, så er chufa faktisk en lille rodknold. Således kan chufa også nydes af nøddeallergikere.

Kilde til gode kostfibre
Som snack er chufa et fabelagtigt alternativ til fx tørrede frugt og nødder, hvor de bidrager med flere kostfibre og fiberrige kulhydrater end fx hasselnødder og tørret kokos. Se sammenligningen herunder.

Økologisk chufa fås som chufamel, chufaknolde og som chufatella, og forhandles blandt andet hos Irma.

Næringsindhold pr. 100 g. Nordic Chufa Urtekram Hasselnødder Urtekram Kokostern
       
Energi 1794 KJ / 433 kcal 2500 KJ/600 kcal 1992 KJ/ 476 kcal
Fedt 25 g 49 g 21,6 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,2 g 3,5 g 19,2 g
Kulhydrat 31,0 g 21,0 g 64,8 g
- heraf sukkerarter 22,0 g 4,7 g 48,7
Kostfibre 33,0 g 8,2 g 5,8 g
Protein 4,60 g 15 g 2,7 g
Magnesium 90 mg 163 mg 32 mg
Pris ved 100 g. ca. 20 kroner ca. 30 kroner ca. 15 kroner
_________________________ _________________________ _________________________ _________________________
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^