Ib Laursen skærebræt
Kurv i pileflet
Gummistøvle i fin rosa
Lookbook forår 2017
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat
Redaktionen

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

CHILIFRIKADELLER

Ingredienser

  • 300 g mager svinehakket max. 10% (evt. kalve eller okse)
  • 1 æggehvide 
  • 2 spsk havregryn
  • 1 knivspids karry
  • 1 løg
  • ¼ chili
  • olie til stegning

Tilberedning
Alle ingredienser blandes - løget rives, chili efter ønske finthakkes - og farsen formes til frikadeller. Både svine-, kalve- og oksehakket kan bruges. Streges i lidt olie til de føles hårde. Tages straks af panden. 

BULGURSALAT

Ingredienser

  • 90 g rå bulgur
  • 2 dl vand
  • 1 peberfrugt
  • 2 porrer
  • 1 spsk olie
  • 2 tomater
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg

Tilberedning
Kog bulguren i vand efter anvisning på pakken. Hakket peberfrugt og porre sauteres godt og gylden i olien. Vend dem i den færdige bulgur. Skær tomaterne i halve og fjern stok og kerner. Hak dem og vend den i salaten. Smag til med salt, peber, sukker, presset hvidløg og citronsaft.

Tilberedningstid: Ca. 35 min.

Opskrifter & råvarer
Årets kartoffelmad 2017

Sæsonen for de små, fine, nye danske frilandskartofler skal fejres med en delikat smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er smørrebrød med kartofler på så populært, at selv finere danske frokostrestauranter har det med på menuen, og på kartoffeløen Samsø er kartoffelmaden så feteret, at den...

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Omelet med tofu

Tofu er et traditionelt asiatisk sojaprodukt, som har vundet stor popularitet i vesten, ikke mindst blandt veganere og vegetarer. Tofu er fedt- og kaloriefattigt, og indeholder proteiner svarende til en tredjedel af proteinindholdet i magert oksekød.
Med sin neutrale smag er tofu god i mange...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

Prøv denne lækre og spændende udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hapsere med grillede forårsløg

Godbidder af parmaskinke rullet om grillet forårsløg og rygeost. Lækre til brunch såvel som appetizers til grill eller picnic.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grilltid

Frem med havegrillen, sommeren er på vej. Med Le Creusets nye støbejerns plade slipper du for gris på grillristen, og med den kan du nemt både tilberede kød, fisk og grøntsager. Her en opskrift på forel i urter og nye kartofler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sandwichboller med hvid hvede

I en tid, hvor det grove, rustikke brød hitter, er almindelige hjemmebagte sandwichboller nærmest lidt syndige. Men bytter man den almindelige hvedemel ud med hvid hvedemel, så får man fuldkornets sundhedsfremmende egenskaber og samtidig en lys og lækker bolle med en fin og mild smag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Ib Laursen skærebræt

Ib Laursen skærebræt

Serveringsbakke The Oak Men

Serveringsbakke The Oak Men

Design selv wallstickers

Design selv wallstickers

Muuto - Brødkurv - blå

Muuto - Brødkurv - blå

Nye Bøger
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Forunderlig Mad, af Katrin Joensen-Næs

Brød med rødvin. Røget makrel og ærtesoufflé. Wasabigedeost og bagte jordbær. Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’, har færøske Katrin Joensen-Næs skrevet en bog, som - nøjagtig som bogens titel antyder - er fuld af opskrifter på mad med nye, anderledes og...

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om...

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
^