Vær opmærksom på at krebinetterne skal en tur i fryseren inden de paneres, steges på en pande og bages i ovnen. Opskriften her giver 16 store krebinetter, så der er rigeligt til fire personer.
Ingredienser:
- 3 spsk olivenolie
- 6 bananskalotteløg, finthakkede (300 g)
- 1 spsk hvidvinseddike
- 700 g optøede frosne ærter
- 20 g mynteblade, fintstrimlede
- 1 fed hvidløg, knust
- 4 æg
- 100 g mel
- 150 g pankorasp
- solsikkeolie, til stegning
- salt og sort peber
Sauce:
- 1 tsk tørret mynte
- 120 g cremefraiche 9 %
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Gør først den kolde sauce klar: Kom samtlige ingredienser til saucen i en skål sammen med ¼ tsk salt og lidt sort peber. Rør grundigt rundt, og lad saucen trække i køleskabet, til den skal bruges.
- Varm olivenolien op i en mellemstor sauterpande. Tilsæt skalotteløgene, og steg dem ved middelvarme i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til de er bløde. Tilsæt eddiken, steg i yderligere 2 minutter, og tag så panden af varmen.
- Hæld ærterne i en foodprocessor, og hak dem kort til en grov, men jævn pasta. Hæld dem derpå i en røreskål, og rør skalotteløg, mynte, hvidløg, 1 æg, ½ tsk salt og godt med sort peber i.
- Læg bagepapir i en bradepande, der kan være i din fryser, og form ærtefarsen til 16 krebinetter (a ca. 60 g), 2 cm tykke og 7 cm i diameter. Frys dem ned i et par timer, så de bliver faste.
- Slå de resterende æg ud i en skål, og pisk dem let sammen. Hæld melet i en anden skål og raspen i en tredje. Tag krebinetterne op af fryseren, og vend dem først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Nu kan du enten lægge dem tilbage i fryseren, til senere brug, eller lade dem tø delvist op ved stuetemperatur i 1 time. Uanset hvad, er det vigtigt, at de er tøet delvis op inden stegning, da de ellers ender med at blive brankede udenpå og rå indeni.
- Forvarm ovnen til 220°.
- Hæld solsikkeolie i en mellemstor pande, til det står 2½ cm op ad siderne.
- Lad olien varme op ved middelhøj varme i 5 minutter. Skru ned til middelvarme, og steg krebinetterne i hold i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
- Læg dem derefter på en bageplade, og varm dem igennem i ovnen i 5 minutter.
Server krebinetterne straks med saucen dryppet over eller ved siden af.