Salat med nye kartofler og løvstikke

Der er forår i luften, og det skal fejres med sæsonens små, nye kartofler. Her i en herlig mundfuld sammen med krydderurten løvstikke. Opskriften er fra Adam Aamanns populære opskriftssamlinger, og bragt med forlagets tilladelse.

Salat med nye kartofler og løvstikke 

En herlig salat med sæsonens lækre nye kartofler og krydderurten løvstikke.

Til 4 personer

Salaten

  • 500 G små, nye kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille bundt løvstikke
  • 1 lille agurk
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 tsk smør
  • 2 spsk raspolie
  • 150 g rygeost, gerne hjemmelavet ellers 10% havsalt og friskkværnet sort peber


Vinaigrette

  • 1 Spsk grov sennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3/4 dl rapsolie
  • 1/2 dl fed cremefraiche 38%
  • 1 bundt fintsnittet purløg
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • evt. Kørvel


Sådan gør du

  • Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem helt og del dem i halve på langs.
  • Vask og trim radiserne. Skær dem enten i skiver eller små bjælker på langs og lad dem trække i koldt vand til servering.
  • Pil og hak skalotteløget, så fint du kan.
  • Vask, slyng og pluk bladene fra løvstikken.
  • Skræl agurken, del den på langs og skær i grove tern på kryds og tværs.
  • Krydr ternene let med salt og sæt til afdrypning i en sigte.
  • Rist rugbrødsskiverne i smørret på en pande, eller smør skiverne og grill dem sprøde i ovn eller over gløderne, hvis du alligevel har gang i grillen. Køl og afdryp rugbrødsskiverne på køkkenrulle og hak groft.
  • Pisk vinaigretten sammen og smag til.
  • Vend de halve kartofler med lidt rapsolie, det hakkede løg, den drænede agurk og salt og peber. Snit løvstikken og vend en god håndfuld i salaten. Smag allerede på salaten nu og juster.

Servering

  • Vend salaten sammen med vinaigretten. Smag grundigt til med salt, peber, evt. ekstra æbleeddike og måske frisk kørvel.
  • Anret på et fad eller tallerkener, fordel et par ”totter” rygeost øverst, drys med det sprøde rugbrød og evt. lidt mere løvstikke.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^